Fantasy Premier League GW22 – Kapiteni

Alex
2 veljače, 2023
1581 Views
fantasy premier league

Nakon tekstova o ekipama sa najboljim rasporedom i differentialima, na red su došli kapiteni. Ovo kolo je konačno jedno od onih koje nas nateraju da iskočimo iz šablona i napustimo zonu komfora.

Tokom najvećeg dela ove sezone FPL menadžeri nisu previše razmišljali o kapitenima. Erling Haaland (12.2m) se nametnuo kao primarna opcija, ali je sada drugačije. Manchester United ima “duplo” kolo tako da su njihovi igrači u ovom momentu jednostavno bolje opcije.

Marcus Rashford (7.2m) vs. Crystal Palace (H) / Leeds (H), 50.3% TSB

Forma Marcusa Rashforda (7.2m) je zaista briljantna. Nakon mundijalske pauze je postigao pet golova na šest premijerligaških mečeva. Od poslednjeg prvenstvog kola, Manchester United je odigrao tri kup utakmice, a brzonogi fudbaler je postigao jedan gol i upisao dve asistencije.

Uz to, u ove prvenstvene okršaje ulazi prilično odmoran. U revanš utakmici polufinala EFL Kupa protiv Nottingham Foresta proveo je u igri svega 29 minuta i za to vreme kreirao je dva gola.

S obzirom na ogromnu zastupljenost među FPL timovima (50.3%), Rashford se nameće kao primarna kaptenska opcija u 22. kolu.

Bruno Fernandes (9.9m) vs. Crystal Palace (H) / Leeds (H), 9.7% TSB

Naš drugi predlog za kapitena u ovom kolu je glavni arhitekta većine napada Crvenih đavola. I on je, poput Rashforda, prilično konstantan, a upisao je return na svakoj od prethodnih pet utakmica. U tom periodu zabeležio je dva gola i tri asistencije.

Budući da se Christian Eriksen povredio, a da je Marcel Sabitzer tek stigao u klub, pretpostavljamo da će Bruno Fernandes (9.9m) dobiti dodatna zadužena kada je organizacija napada Uniteda u pitanju.

Portugalcu “prijaju” dupla kola. U 20. rundi, koja je takođe bila dupla za izabranike Erika ten Haga, postigao je po gol na oba meča i zbirno doneo 19 FPL bodova. Uz to, zbog niskog procenta ownershipa, Bruno spada i u kategoriju differentiala, tako da ovaj igrač može napraviti zaista ogromnu razliku u predstojećoj rundi.

Da li postoji neko treći?

Mišljenja smo da ne treba gledati dalje od igrača Manchester Uniteda. Manchester City igra protiv Tottenhama, što nije lak meč, pa je Erling Haaland zaista rizična opcija u poređenju sa ovim tandemom Đavola.

Podsećamo, u tekućoj nedelji smo pisali o ekipama koje imaju najbolji raspored u februaru. Takođe smo izdvojili trojicu igrača koji su odlične differential opcije u 22. kolu. Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Nadamo se da pratite i naše Facebook i Instagram profile.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.