Fantasy Premier League GW26 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
3 ožujka, 2023
1334 Views
fpl

Naredna 26. runda nam donosi nova uzbuđenja u FPL svetu, a jedno od glavnih pitanja koje kruži među menadžerima je: da li je vreme za WildCard? Ako ga “upalimo” sada, koja je onda najbolja taktika za čipove do kraja sezone?

Saka ili Haaland za kapitena je još jedna dilema koja zadaje glavobolje čak i najboljim menadžerima na svetu. No, naš tim je ponovo vredno radio i analizirao ove i mnoge druge goruće fantasy teme u nastavku teksta…

Kog veznjaka iz Brightona?

Od kada je MacAllister preuzeo ulogu desetke:

MacAllister vs March vs Mitoma

Velike šanse: 4 vs 2 vs 0

Šutevi iz šesnaesterca: 8 vs 4 vs 1

Kreirane šanse: 4 vs 9 vs 1

xGI: 2.5 vs 3.4 vs 0.3

Kada se pogleda statistika od kada MacAllister igra bliže golu (mali uzorak, 2 utakmice), on i March su bolje opcije od Mitome. Uz to, na penalima je. Detaljnije smo o Alexisu pisali u našem članku o differentialima.

Da li čuvati Felixa?

S obzirom kako Chelsea izgleda, vreme je za rastanak. Toney (7.6m) i Watkins (7.2) su najbolje zamene.

Saka ili Haaland za kapitena?

Tesna odluka, obojica mogu do dvocifrenog broja poena u ovom kolu. Blaga prednost Saki samo zbog toga što makar “na papiru” ima lakši meč (Trešnjice kod kuće). Pisali smo detaljnije o kapitenima u našem članku ovde.

Da li “paliti” WildCard?

Odgovor na ovo pitanje zavisi isključivo od vašeg tima. Jedan od najboljih indikatora da li vam je potreban WildCard je test koliko ćete igrača zameniti ukoliko ga “upalite”. Ukoliko menate 10 ili 11 igrača (dakle zadržavate samo 4 ili 5 svojih), onda je pravi trenutak.

Za sve koji koriste ovaj čip, evo taktike: možete da namestite tim za “duplo” 27. kolo, a onda u narednom “praznom” kolu imati 10 igrača. Zatim idemo Bench boost u najvećem “duplom” 29. kolu sa 13 igrača sa dva meča + Saka i Haaalnd. Naravno, do ovakvog stanja dolazimo transferima u međuvremenu.

Šta se dešava sa Toney-jem?

Priznao je sve, no suđenja su najavljena tek za april. Trebalo bi da bude sve ok sa njim u narednih mesec dana, dakle zaključno sa 29. kolom.

Ko je najbolja opcija za golmana?

Raya (4.8m) bi trebalo da bude “na radaru” svakom FPL menadžeru. U naredna 4 kola ima 2 “dupla”, a ima i meč u praznom 28. kolu. Golman Brentforda je ove sezone skupio i najviše odbrana (100) od svih čuvara mreže u ligi.

Isplati li se držati Trippier-a?

Ne vidimo razlog zašto bi se Trippier “vadio”. Desnik bek Newcastle-a je i dalje na svim prekidima uz ogroman broj kreiranih šansi (najviše od svih defanzivaca od restarta), te je potencijal za poenima uvek tu, čak i kada Svrake prime gol.

Još jedan faktor za držanje Trippiera u timu je i taj što ima meč u “praznom” 28. kolu, a nakon toga i “duplo” 29.

Sve naše FPL tekstove možete pronaći na jednom mestu ovde.

Trudimo se da sve najvažnije vesti objavimo i na našem Facebook i Instagram profilu, tako da vam je topla preporuka da nas zapratite, ukoliko već niste.

Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan