Fantasy Premier League GW27 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
10 ožujka, 2023
1460 Views
Fantasy Premier League GW8

FPL sezona ulazi u onu “vruću” fazu kada je maltene svako kolo “duplo” ili “prazno”. To je period kada svaki menadžer koji je i dalje aktivan mora strogo da vodi računa o svakom potezu.

Broj dilema i pitanja koja muče igrače širom sveta je sada čini se najveći od starta sezone; koga za kapitena, a koga od veznjaka Brightona? Da li postoje igrači koji imaju jednu utakmicu, a nude veći potencijal za poenima? Da li je vreme za WildCard ako ste ga sačuvali? Krenimo redom…

Da li ubaciti Mac Allistera umesto Martinelija?

Mac Allister je drugačiji igrač od kad igra na poziciji desetke u Brightonu. Argentinac upućuje 3.7 šuta po utakmici u proseku uz non-penalty xGI (očekivana uključenost u golove ako se ne računaju penali) od čak 0.68.

https://twitter.com/goal/status/1632041054420578307?s=20

No, kada se pravi ovaj transfer treba uzeti u obzir i da Brighton nema 28. kolo, dok Arsenal ima. Tako da u ovom kolu dobijate još jedan meč (jer Brighton ima “duplo” kolo), ali u narednom gubite jedan. 

Hoće li Chilwell sada biti standardan?

Deluje kao da je odgovor na ovo pitanje potvrdan. Chilwell je igrao 90 minuta na poslednje 4 utakmice, dok Plavci nisu primili gol na poslednje dve (Leeds i Dortmund). Protv Leedsa je imao xGI od 0.60 i upisao asistenciju, te obradovao svoje vlasnike sa 10 poena.

No, s obzirom da veći deo timova ima Kepu, te da Chelsea nema “duplo” kolo sve do 29, sačekali bismo sa dovođenjem levog beka Plavaca.

Ko je najbolja opcija od igrača koji imaju duplo kolo? 

Must have su svakako Toney (7.6m) i neko od vezista Brightona. U nastavku smo statistički uporedili veznjake Galebova:

Mitoma v March v MacAllister

(Od kada MacAllister igra na poziciji desetke)

Šutevi iz šesnaesterca: 2 v 6 v 11

Velike šanse: 1 v 7 v 6

Non penalty xGi: 0.52 v 0.53 v 0.68

Izabrati nekog od njih trojice je verovatno jedna od najtežih odluka ove sezone. Detaljnije smo pisali o najboljim opcijama među igračima koji imaju duplo kolo u našem tekstu ovde.

Nikad teže sa kapitensku traku – kome?

Da znaš, stvarni nikad teže! Ekipe koje imaju “duplo” kolo nemaju “premium” igrače i to stvara konfuziju među FPL menadžerima.

No, na kraju dana, dve utakmice su više od jedne, te bismo ipak gledali u tom pravcu za kapitensku traku. Detaljnije smo o kapitenima za 27. kolo pisali u našem tekstu ovde.

Šta raditi sa Sanchezom? 

Jedan deo FPL menadžera doveo je Sancheza zbog “duplih” kola koja čekaju Brighton, ali onda je usledilo neprijatno iznenađenje – Steele (3.9m) je zauzeo mesto među stativama.

Iz našeg ugla, postoje 3 opcije šta uraditi sa Sanchezom:

  1. Sačuvati ga u nadi da će braniti bar jednu od dve utakmice u ovom kolu. U 28. svakako nema utakmicu i to znači da ćemo se sa njim pozabavaiti više u 29. rundi kada bude i jasnije da li je permanentno izgubio mesto u timu
  2. Menjati ga direktno za Steelea (3.9m)
  3. Ići u -4; recimo Sanchez i odbrana Brentforda u Rayu (4.6m) i Estupiana (4.7m)

Poređali smo opcije po tome koje nam je najviše privlačna.

Da li vrediti “paliti” WildCard ako nemam nikog iz Brightona ili Brentforfa?

Odgovor je da. Većina FPL menadžera ima nekoliko igrača iz ovih timova i možete izgubiti mnogo poena. 

“Daj nekog iz odbrane ko će doneti dosta”?

Ovo pitanje nam je bilo simpatično i zbog toga smo odlučili ubaciti i njega u članak. Od igrača sa “duplim” kolom gledali bismo u pravcu Pinnocka (4.4m) ili Estupiana (4.6m). Od preostalih, Trippier (6.0m), a i generalno odrbana Newcastle-a je odlična za ovo kolo.

Sve naše FPL tekstove možete pronaći na jednom mestu ovde.

Trudimo se da sve najvažnije vesti objavimo i na našem Facebook i Instagram profilu, tako da vam je topla preporuka da nas zapratite, ukoliko već niste.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan