Fantasy Premier League GW28 – Koliko ima duplih/praznih kola do kraja?

Dusan
13 ožujka, 2023
2939 Views
Fantasy Premier League GW28

Jedna od stvari koja najviše zadaje glavobolje FPL menadžerima je koliko ćemo imati još “duplih” i “praznih” kola do kraja sezone. 

Naš tim fantazi analitičara je vredno radio i u nastavku teksta ćete saznati sve o “duplim” i “praznim” kolima do kraja sezone, te koji timovi su zahvaćeni istim, a na kraju smo napisali i nekoliko saveta o korišćenju čipova.

Koja su “dupla” i “prazna” kola do kraja sezone?

 • “Prazno” 28. kolo: usled 6. kola FA kupa (četvrtfinale) uz sedam potvrđenih utakmica (Arsenal protiv Palasa, Vila protiv Bournmoutha, Chelsea protiv Evertona, Forrest protiv Newcastlea, Brentford protiv Leicestera, Wolves protiv Leedsa, Southtampton protiv Tottenhama)
 • “Duplo” 29. kolo: 29. kolo je najveće “duplo” kolo sezone sa 12 timova koji će imati dve utakmice
 • “Prazno” 32. kolo: “prazno” kolo zbog polufinala FA kupa sa trenutno 7 potvrđenih utakmica, očekuje se da će 4 tima neće imati utakmicu, što će biti poznato tokom narednog vikenda koji se sukobljava sa četvrtfinalom FA kupa. Manchester City protiv Brightona, Fulham protiv Leedsa ili Manchester United protiv Chelsea-ja: dve od ove tri utakmice će se varovatno odložiti u 32. kolu
 • “Duplo” 34. kolo: 4 ili 6 timova bi moglo imati dve utakmice da bi se smanjila “prazna” kola BGW28/32
 • “Duplo” 37. kolo: 4 ili 6 timova bi moglo imati dve utakmice da bi se smanjila “prazna” kola BGW28/32
 • Imaćemo još jedno mini-duplo kolo u u nekom od 30/31/35. ili 36. kada će Brajton i Njukasl odigrati zaostalu utakmicu zbog finala Karabao kupa.
 • Reprezentativna pauza: Imaćemo je između 28. i 29. kola koja će nam omogućiti da bolje planiramo svoje čipove s obzirom da će četvrtfinale FA kupa biti završeno, a takođe će biti obavljen i žreb za polufinale.

Koji su timovi koji imaju 28. kolo, a zatim imaju i “duplo” 29?

Evo liste, a u nastavku je i raspored u 29. kolu:

 • Chelsea – Aston Villa(H), Liverpool(H)
 • Aston Villa – Chelsea(A), Leicester(A)
 • Newcastle – Manchester United(H), West Ham United(H)
 • Nottingham Forest – Wolves(H), Leeds United(A)  
 • Bournemouth – Fulham(H), Brighton(H)
 • Leicester – Crystal Palace(A), Aston Villa(H)
 • Brentford – Brighton(A), Manchester United(A)
 • Leeds United – Arsenal(A), Nottingham Forest(H)

Mišljenja smo da transferi/čipovi u 28. kolu treba da budu usmereni upravo na ove ekipe kako bi izvukli maksimum u naredna dva kola. 

https://twitter.com/FPLFocal/status/1635217475951562752?s=20

Kada je najbolje “upalim” svoj Free Hit čip?

Iako će samo 4 tima biti bez utakmice u 32. kolu, to bi mogli biti veliki timovi poput Manchester City-ja, Manchester Uniteda, Chelsea-ja i Brightona. Postoje kvalitetni igrači iz ovih timova koji bi vam bili potrebni posle i pre GV32. Dakle, Free Hit bi ovde mogao biti dobar potez.

Alternative za ovaj čip su svakako 28. i 29. kolo, pogotovo ako još uvek niste iskoristi WildCard (planirate da ga iskoristite kasnije).

Kada je najbolje aktivirati Bench Boost čip?

Na osnovu svega navedenog, mišljenja smo da je najbolje aktivirati BB u “duplom” 29. kolu. Najviše će timova imati dve utakmice i zbog toga je ovo runda kada BB čip nudi najveći potencijal.

Alternative su su 34. ili 37. kolo, ali ovo će biti puno manja “dupla” kola od 29.

Ako još uvek imam WildCard, kada ga iskoristiti?

Ukoliko nemate nikog iz ovih ekipa: Newcastle, Chelsea, Aston Villa, Brentford, Leicester (timovi koji imaju i “prazno” 28. i “duplo” 29. kolo), onda je sada vreme za WildCard uz BB u 29. kolu.

Sa druge strane, ukoliko u timu imate pristojan broj igrača iz gorenavedenih timova, onda je najbolje WildCard “upaliti” u 33. kolu uz BB u 34.

Sve naše FPL tekstove možete pronaći na jednom mestu ovde.

Trudimo se da sve najvažnije vesti objavimo i na našem Facebook i Instagram profilu, tako da vam je topla preporuka da nas zapratite, ukoliko već niste.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan