Fantasy Premier League GW34 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
28 travnja, 2023
1015 Views
fpl

Do početka velikog “duplog” 34. kola ostalo je nešto više od 24 sata, a mi ponovo dobijamo dosta pitanja o transferima, čipovima, dilemama, kapitenima…

Zbog toga smo odlučili da nastavimo sa našim tradicionalnom člankom pred početak svake runde u kojem rešavamo najveće nedoumice koje trenutno muče fantasy menadžere.

Koga za kapitena? Da li je trenutak da se rastanemo sa Kane-om? Koji je najbolji Free Hit tim? Salah ili KDB? Hajmo jedno po jedno…

Koga za kapitena?

U ovakvoj formi, u “duplom” kolu, Haaland (12.1m) je no brainer kapiten. City-jev raspored su mečevi protiv West Hema i Fulhama, dve ekipe koje međusobno imaju samo jedan “klin šit” u prethodna 3 kola.

Alternativa može biti jedino Salah (13.0m) koji ima dve utakmice kod kuće u “duplom” kolu, a brojke su mu neuporedivo bolje na Anfieldu nego na strani.

Šta raditi sa Jotom?

Ofanzivac Liverpoola je nakon 29 poena u duelima protiv Leedsa i West Hema, razočarao svoje vlasnike u minulom kolu nakon što je bez učinka zamenjen u 59 minuta. No, i toliko je bilo dovoljno Portugalcu da ima xGI od čak 0.94. Jota verovatno spada u “don’t buy/don’t sell” grupu igrača.

I dalje vredi čuvati Kane-a?

Bez obzira na nove bodove (11) protiv Manchester Uniteda, vreme je taj novac uložiti u sredinu (Salah/KDB). Bolji raspored i dupla kola su glavni razlozi. Podržavamo i -4 ovde.

Salah ili KDB?

Vrlo teška odluka nakon brilijantne igre Belgijanca protiv Arsenala, no blaga prednost Salahu samo zbog toga što je sigurniji sa minutažom i ima brutalne brojke kod kuće. Egipćanin prosečno ove sezone na Anfieldu ulazi u čak 1.34 velikih šansi na 90 minuta.

No, ako “jurite” u vašim mini-ligama, Kevin je odlično “oružje” za tu trku.

Koga iz odbrane City-ja?

Ako imate prostora za golmana, Ederson (5.4m) je opcija koja će vam zadavati najmanje glavobolje s obzirom da su mu minuti najsigurniji.

U prošlom kolu smo u članku o differentialima pisali o Stones-u (5.5m), a i dalje smo mišljenja da je Englez najbolja varijanta od svih defanzivaca; trenutno ga Pep koristi na sredini terena.

TC ili Free Hit u ovom kolu ako imam oba čipa?

Sve zavisi od strukture i stanja vašeg tima. Ako ste zadovoljni svojim timom, bolje iskoristiti Triple captain, a čuvajte Free hit za kasnije. No, ukoliko vam u timu “škripi” dosta stvari, onda je bolje uraditi obrnutu strategiju.

Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan