Fantasy Premier League GW38 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
26 svibnja, 2023
2157 Views
Fantasy Premier League GW8

Ulazimo u poslednje 38. kolo Fantasy Premier League, a sa sobom nosimo niz neizvesnosti i dilema.

Mnogi menadžeri fantazi timova sada se suočavaju sa teškim odlukama koje bi mogle odrediti njihov konačan plasman. Koga za kapitena? Da li menjati Isaka? Koje utakmice imaju potencijal da se završe sa velikim brojem golova?

U ovom članku ćemo istražiti najveće dileme koje predstoje i pokušati pružiti neke korisne smernice za donošenje ključnih odluka u ovom kritičnom trenutku u sezoni.

Ako saznamo da Haaland ne startuje, da li vredi ići u -4 za Kane-a?

U ovakvoj situaciji, podržavamo dovođenje Kane-a za -4 s obzirom da očekujemo otvorenu utakmicu protiv Leedsa u kojoj Harry lako može i do dvocifrenog broja poena.

No, trebali biste pažljivo razmotriti kako će oduzimanje četiri boda uticati na vaš ukupni rezultat u mini-ligama. Ako već imate dobru zalihu u odnosu na najbliže konkurente u ligi i oduzimanje četiri boda ne bi dramatično uticalo na vašu poziciju, tada možete biti spremni preuzeti taj rizik. Međutim, ako su vaše šanse za napredovanje ili osvajanje nagrada male, možda biste želeli izbeći oduzimanje bodova.

Ako „jurite“ razliku od 10-20 poena, onda je -4 isplativ jedino ukoliko dovedete dva igrača za koja ste sigurni da ih vaši rivali neće posedovati.

Mnogi igrači poput Shaw-a, City-jevaca, Mac Allistera, nisu sigurni starteri – šta da radim?

Nalazimo se u čudnoj situaciji kada mnogi timovi imaju rezultatski nebitne utakmice i veliko pitanje je kakvi će sastavi biti u poslednjem kolu. Na primer, ako gledamo prethodne sezone, Klopp je znao u poslednjim kolima da “meša” karte ukoliko je utakmica nebitna rezultatski.

U poslednjem kolu prethodne sezone, Salah se borio za titulu najboljeg strelca lige, a Klopp ga ostavio na klupi. Zbog toga savetujemo transfere što kasnije, ali ne kasnije od 10ak minuta pred dedlajn, jer može doći do pada celog sajta…

Koje utakmice imaju potencijal da se završe sa velikim brojem golova?

Najjednostavniji, a i diplomatski, odgovor na ovo pitanje je – sve utakmice. No, ukoliko bi morali neke da izdvojimo, to bi bili mečevi Leeds – Spurs, Leicester – West Ham i Soton – Liverpool.

Koga za kapitena?

Mišljenja smo da je najbolje birati između Salaha i Kanea, a detaljnije o njima smo pisali u našem ovonedeljnom članku o kapitenima. Blaga prednost napadaču Spursa, samo zbog toga što igra protiv najgore odbrane ove sezone (Leeds) i sigurniji je starter.

Mišljenje o Ezeu?

Eberechi Eze iz Crystal Palacea je zanimljiv izbor za poslednje kolo Fantazi Premijer lige protiv Nottingham Foresta, pre svega jer se nalazi u odličnoj formi, a on prosečno donosi 8 poena u poslednja 4 kola. Detaljnije smo o fudbaleru nigerijskog porekla pisali u našem članku o differentialima.

Neki dobar differential ukoliko se menja Isak?

Očekujemo Newcastle u najjačem sastavu protiv Plavaca, te Isaka od prvog minuta na terenu. No, ukoliko nemate većih problema, dobar differential za poslednje kolo među jeftinim napadačima je Mbuemo.

Da li vredi trošiti transfer na odbranu?

Trošiti transfer na odbranu u poslednjem kolu je nešto što ne preporučujemo. Zadnja runda je tradicionalno vrlo efikasna, a postoji i podatak da je u poslednjih 11 sezona, poslednje kolo imalo prosečno više golova po utakmici nego sezonski prosek.

Dešavalo se da prosek bude i za ceo jedan gol veći (sezona 16/17). Sve u svemu, bolje usmerite transfer(e) na sredinu ili napad.

Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan