Fantasy Premier League – Kako da osvojiš FPL?

Dusan
2 kolovoza, 2022
1906 Views
fantasy premier league

Mnogi Fantasy Premier League menadžeri maštaju da jednog dana njihovo ime osvane pored mesta broj jedan. I to ne u mini ligi sa ortacima ili kolegama s posla, već na generalnoj tabeli, onoj svetskoj. Neko će reći da je to nemoguće, ali koliko god šanse bile minorne, sve dok one postoje, ništa nije neostvarivo.

Ne treba biti skroman, jer svako na kraju sezone može završiti kao pobednik. Ovo je samo igrica i ako veruješ u sebe, pobedićeš. Potrebno je samo da svoje misli “podesiš” na pravi način i da skrojiš strategiju koje ćeš se pridržavati tokom čitave takmičarske godine, od prvog do poslednjeg kola.

U narednim paragrafima probaćemo da nabrojimo sve što je potrebno da bi jedan FPL menadžer imao uspešnu sezonu. Pridržavajući se ovih pravila bićeš jedan od onih koji će beležiti dobre rezultate i sa nestrpljenjem i pozitivnom energijeom iščekivati svaki sledeći vikend, početak svake naredne runde.

Vera, disciplina i doslednost

Pre svega, moraš verovati da možeš da budeš izuzetan FPL menadžer. Ne prosečan, niti veoma dobar, izuzetan! Ako ti nemaš samopouzdanje i ne zračiš istim, ne mogu drugari ili devojka verovati u tebe. Neko će reći da su ovo gluposti, ali svako može da bira igrače i selektira tim, ali ne može svako da bude mnogo, mnogo dobar u tome.

Disciplina je ispit na kojem pada najveći broj igrača Fantasy Premier League. Ova igrica ume da unese ozbiljan nemir u tok vaših misli i u tom stanju možete napraviti neku kardinalnu grešku.

“Ma idem u -4 ili -8 samo sada i nikada više”, koliko puta ste pomislili ovo ili rekli prijatelju, a da niste promislili da li je to dobar potez. Pa onda posle novog lošeg kola isto, pa nakon dva meseca ponovo. Ako uspete da se obuzdate u teškim momentima, na dobrom ste putu.

Nijedan značajniji uspeh nije došao preko noći, zar ne? Možda vam je prošao neki ludački tiket jednom ili dva puta, ali to je više faktor sreće nego zdravog razuma. Do pravih i velikih rezultata se dolazi pomoću doslednosti.

Ako prilikom donošenja FPL odluka budete dosledni i smireni, turbulencije sa kojima ćete se susresti tokom sezone biće bezbolne i lako savladive.

Ne oslanjajte se na jednog kapitena

Ne gradite ekipu oko jednog superstara. Pa Salah ne igra svakog vikenda protiv Fulhama ili Leedsa. Trudite se da pred svako kolo imate dilemu kome da date traku, odnosno bar dvojicu igrača sa potencijalom da naprave žetvu poena.

Nekada će to biti “slatke muke”, ali bolje takve nego one druge prirode. Verovatno ćete nekada i pogrešiti, pa će Son dati dva gola, a Bruno Fernandes imati samo asistenciju, ali dugoročno ćete sigurno biti “u plusu”. Stoga nemojte biti ljuti na sebe što ste doneli pogrešnu odluku.

Ona nije bila pogrešna, već manje dobra. Vratiće vam se kad tad.

https://twitter.com/FPL_Fly/status/1554425624055500802

Statistika je bitna, tajming još važniji

Svaki FPL menadžer koji teži uspehu jednostavno mora pratiti statistiku. Naročito danas kada je ona sastavni deo fudbala, samim tim i fantazija, i kada se mere bukvalno svi segmenti fudbalske igre.

Broj centaršuteva, kreiranih velikih i običnih šansi, očekivani golovi, dodiri sa loptom… Ali, ne treba preterivati, već ovo svesti na optimalni nivo.

Sa druge strane, džaba imate u glavi sve statističke brojke, ako vam je tajming loš. Ukoliko smatrate da je pravo vreme ubaciti Haalanda, ne okolišajte, već uradite to.

U suprotnom će vam njegov het trik u subotu popodne ogaditi vikend i posvađaćete se s devojkom jer niste skoncetrisani dok gledate romantičnu komediju po zavšetku one subotnje utakmice u pola sedam.

Odlična taktika je da svoje transfere planirate na vreme. Najbolje je da u priručniku ili Excelu napravite tabelu sa svim razrađenim opcijama. Tako ćete kontrolistai rizik i uspešno hendlovati neke neočekivane situacije.

Uživajte dok igrate

Najvažniju stvar ostavili smo za kraj. Na kraju dana važno je znati da je ovo ipak samo igra, te da nije smak sveta ako vam overall ranking padne za nekoliko hiljada ili što je Nunez dao gol posle Robertsonovog, a ne nakon cenaršuta Alexander-Arnolda, ili što je De Bruyne dao pas pre asistencije za gol.

Živimo u dovoljnim stresnim vremenima gde bi FPL morao biti izduvni ventil, koji služe za trenutke relaksacije, a ne izvor dodatno besa i nervoze.

Verujemo da ćete, ukoliko se budete pridržavali ovih saveta, sa uživanjem igrati svaku novu sezonu najbolje igrice ovog tipa na svetu i da ćete se subotom ujutru buditi sa nestrpljenjem i kao malo dete iščekivati početak utakmice u 13.30.

Da biste što bolje ušli u novu sezonu jednostavno morate pročitati naše tekstove o povoljnim i jeftinim defanzivcima, veznjacima i napadačima. Rešili smo i dilemu da li je bolje startovati sa Haalandom ili Kaneom, a odredili smo i petorku koja mora biti deo svakog ozbiljnog FPL tima u prvom kolu. Sve tekstove možete pronaći na ovom mestu.

Znamo da nas već pratite, ali preporuka za oni koji još nisu uradili jeste da zaprate naše Facebook i Instagram stranice, kako bi bili u toku sa svim FPL novostima. 

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan