FIBA Olimpijske kvalifikacije: Favoriti, kladionice i kvote

Alex
30 lipnja, 2024
109 Views
Kosarka Olimpijske igre 2024

Ove godine srpanj će biti mjesec Olimpijskih igara. Što se košarkaškog turnira tiče, u srpnju ćemo saznati tko su posljednja četiri sudionika. Bit će to pobjednici kvalifikacijskih turnira koji će se održati u Latviji, Španjolskoj, Grčkoj i Portoriku od 2. do 7. srpnja.

Na svakom od ovih turnira sudjelovat će po šest reprezentacija. One će biti podijeljene u dvije skupine, a najbolje dvije ekipe iz svake će se plasirati u polufinale. Svi turniri privlače veliku pažnju javnosti, a apsolutno svaka reprezentacija želi se naći u Parizu. Mnogi košarkaški stručnjaci kažu da će ovo biti najjači košarkaški turnir na olimpijskim igrama ikada.

Tko su favoriti? Što kažu kladionice i kvote? Hoće li neka reprezentacija napraviti senzaciju i kao autsajder se plasirati u Pariz? Ovo su najčešća pitanja koja kruže košarkaškim krugovima u posljednje vrijeme, a mi ćemo pokušati odgovoriti na njih u sljedećim paragrafima.

FIBA Olimpijske kvalifikacije: Gdje gledati?

Budući da sva četiri kvalifikacijska turnira privlače mnogo pažnje, mnogi ljubitelji košarke se pitaju gdje mogu gledati sve utakmice. U regiji, Sport Klub je ekskluzivni nositelj TV prava za prijenose uživo.

Stoga će navijači Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, koji sudjeluju na ovim turnirima, moći pratiti prijenose svojih reprezentacija na ovim kanalima.

Za one koji nemaju Sport Klub kod svog kabelskog operatera, platforma Courtside 1891 će prenositi sve utakmice, ali za nju je potrebno izdvojiti određeni iznos novca.

FIBA Olimpijske kvalifikacije: Favoriti i kvote

Tko su glavni favoriti za plasman u Pariz? Odgovor na ovo pitanje je vrlo neizvjestan jer su prethodni kvalifikacijski turniri donijeli mnoga iznenađenja. Podsjetimo, Italija je eliminirala Srbiju, a Češka je pobijedila Grčku i Kanadu.

Na turniru u Valenciji nastupit će, osim domaćina Španjolske, Libanon, Angola, Finska, Poljska i Bahami. Reprezentacija Španjolske je veliki favorit za plasman u Pariz, a jedine dvije reprezentacije koje bi im mogle parirati su Finska i Bahami. Kvota da će izabranici Sergia Scariola pobijediti na ovom turniru je 1.18 u kladionici 22bet.

Riga, glavni grad Latvije, bit će domaćin drugog kvalifikacijskog turnira. Tamo će u skupini A biti Gruzija, Filipini i domaćini, dok grupu B čine Brazil, Kamerun i Crna Gora.

20bet promocija

Kladionica bet365 najveće šanse za plasman na Olimpijske igre daje Latvijcima (1.66). Drugi favoriti su Brazilci (2.75), a potencijalni favoriti iz sjene su Crnogorci (9.00) i Gruzijci (17.00).

Treći kvalifikacijski turnir odigrat će se u Pireju u Dvorani mira i prijateljstva. Ovaj turnir bit će daleko najjači i najuzbudljiviji. Kao glavni favoriti za plasman figuriraju domaćini predvođeni Giannisom Antetokounmpom (1.72).

No, Slovenija predvođena Lukom Dončićem je vrlo moćna, potentna i opasna. Kvota da će se Slovenija plasirati na Olimpijske igre je 2.35. Treći favorit je Hrvatska (11.00), a tu su još i Dominikanska Republika, Novi Zeland i Egipat.

Domaćin posljednjeg turnira bit će Portoriko. Ova egzotična zemlja ugostit će Meksiko, Obalu Bjelokosti, Litvu, Italiju i Bahrein. Ovaj turnir bi mogao biti najneizvjesniji. Uoči početka, najviše šanse za trijumf daju se Litvancima (1.66), zatim Talijanima (3.50) i Portorikancima (5.50).

FIBA Olimpijske kvalifikacije: Kladionice

22bet Kladionica

5/5
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice

Ivibet Kladionica

4.9/5
100% do 150 EUR Bonus dobrodošlice

20bet Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice

Rabona Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.