Finska – Grčka: Analiza utakmice

analiza utakmice

Nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se igrati sledeće godine i situacija u grupama je vrlo napeta. Tokom septembra, oktobra i novembra biće dovršene kvalifikacije i mnogo selekcija se nada da će baš oni biti direktni putnici na kontinentalni šampionat sledeće godine. Danas će se odigrati jedna iznimno interesantna utakmica u tampereu, Finska, gde će domaća momčad Finske pokušati da učvrsti svoju drugu poziciju u grupi protiv uvek nezogdne momčadi Grčke. Grci nisu krenuli dobro kvalifikacije i već na pola kvalifikacija su u situaciji da moraju da se vade na gostujućem terenu.

Finska igra prilično zanimljiv nogomet, a predvođeni su najboljim igračem Premier lige u prethodnom mesecu, napadačem Norwich Citija, Temu Pukijem. Puki je na početku sezone pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da nije džabe miljenik navijača Norwich-a, koji imaju slogan no Temu, no party. Finci su solidni u dosadašnjim kvalifikacijama, pošto su nakon startnog poraza od favorizovane Italije, nanizali tri pobede protiv Jermenije, Bosne i hercegovine i Lihtenštajna. Finska u poslednjih godinu dana igra odlično, te su čak uspeli da se plasiraju u B diviziju Lige Nacija nakon odličnih rezultata u svojoj grupi.

1xbet bonus

Grci sa druge strane se nalaze na četvrtom mestu ove grupe sa samo jednom pobedom, jednim neodlučenim ishodom i dva poraza. Oni su do sada uspeli da pobede jedino nejaki Lihtenštajn, dok su remizirali sa Bosnom i Hercegovinom i izgubili dva poslednja meča od Italijei Jermenije na svom terenu. Pitanje je u kakvom se raspoloženju Grci sastaju sada, pošto ih je posebno poslednji poraz jako uzdrmao.

Očekivani sastavi

Oba selektora nemaju većih problema sa sastavimo svojih momčadi te se može očekivati jedna rovovska borba na sredini terena. Grci su poznati kao momčad koja voli da igra zatvorenije i da svoje šanse vreba preko kontra napada, dok Finci naprosto ne moraju da srljaju, nego su u situaciji da čekaju kiks Grčke odbrane i da na taj način ostvare prednost.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve reprezentacije su igrale čak 16 puta do sada u novijoj istoriji i Grčka ima bolje rezultate.Finska je pobedila pet puta, tri puta je bilo neodlučeno, a Grčka je pobedila osam puta. Njihovi mečevi su uglavnom imali malo golova, ali ovi i ovakvi trendovi nam nisu dovoljno dobar pokazatelj šta možemo očekivati od ovog susreta.

Predlozi za tipovanje

Umesto da pratimo trendove, mi smatramo da je najbolje pratiti situaciju oko timova trenutno. Finska se nalazi u naletu već više od godinu dana, igraju dobri i njihovi glavni igrači igraju u odličnoj formi. Sa druge strane Grčka je u očiglednom padu kvaliteta i fomre, te svakako ne smatramo da je gostovanje u Finskoj pravo mesto gde treba tražiti slamku spasa. Upravo zbog toga smatramo da postoje velike šanse da Finska izađe iz ovog meča kao pobednik, ali opreza radi predlažemo da odigrate Finska -0.25AH (Finska da pokrije -0,25 azijskij hendikep), koja igra se plaća odličnom 1.90 kvotom u kladionici 1xBet.

Ukoliko niste sigurni kako funkcioniše Azijski hendikep, predlažemo vam da proičitate naš članak na tu temu, jer ovakvom linijom hendikepa možete ostvariti ozbiljnu prednost u odnosu na kladionice.     

1xbet bonus

Relevant news