Flora Tallin – Radnički Niš: Analiza utakmice

analize atakmica

Dana se igračak 48 utakmica prelimiranrne runde kvalifikacija za Ligu Europe, te ćemo biti svjedoci nekih iznimno zanimljivih susreta. U ovom kosturu postoje ekipe koje su tek na početku svojih priprema, kao i ekipe kojima necionalna prvjenstva već traju, te smo mišljenja da takve ekipe uvjek imaju blagu prijednost, bez obzira na kvalitetu, iz razloga što se nalaze u takmičarskom ritmu, te imaju više snage za 90 minuta takmičarskog nogometa. Upravo jedna takva utakmcia se igra dana u Estoniji, na stadionu A. Le Coq Arena, domaća momčad Flore iz Talina, dočekuje srpskog predstavnika Radnički iz Niša.

Domaća momčad već igra domaće prvjensto, te se trenutačno nalazi nakon 19 odigranih kola na prvom mjestu tablice sa pet bodova prijednosti u odnosu na najbližeg pratioca, momčad FCI Levadie. Ono što je glavna snaga Flore iz Talina ove sezone je inznimno dobra odbrana, koja je na 19 mečeva primila svega 14 zgoditaka i to je jedan od glavnih razloga zašto su oni lideri u domaćem prvjenstvu. Momčad trenera Henna je sastavljena uglavnom od estonskig igrača, sa malim brojem stranaca, ali ova momčad igra duži vremenski period zajedno, te su dobro uigran sastav.

Radnički iz Niša je imao odličnu sezonu prošle godine, gdje su na kraju bili isrped Partizana iz Beograda, a iza neprikosnovene ekipe Crvene Zvezde. Radnički je i prošle godine igrao ove kvalifikacije, prvi put nakon 35 godina, ali ove sezone žele da naprave iskorak i da budu bolji nego u sezoni 2018. Iako je možda srpski predstavnik kvalitetnija momčad u ovom trenutku veliko je pitanje koliko su spremni za ovaj  duel pošto se nalaze na sredini pripremnog perioda.

Očekivani sastavi

Trener domaće momčadi Henn nema većih problema sa sastavom svoje momčadi pred ovaj duel, pošto je većin njegovih bitnih nogometaša spremna za ovaj duel. Sa druge strane Radniči iz niša je tokom ovog prelaznog roka promenio kompletan stručni štab, kao i veliki broj nogometaša, te je upitno u kakvoj su fizičkoj i psihičkoj kondiciji za jedan ovakav duel. Trener Radničkog, Simo Krunić je na konferenciji za medije izneo niz pohvala na račun domaćeg sastava, te izjavio da bi bio zadovoljan i neodlučenim ishodom.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi nikada u novijoj istoriji nisu igrale jedna protiv druge, te namamo nikakvih statističkih podataka, kojima bi mogli da izvedemo neke trendove. Ako poredimo njihove igre u domaćem prvenstu, te informacije nam ne mogu dati prave informacije, iz razloga što je Flora dominantna u svom prvjenstvu, a Radnički ima kompletno drugačiju momčad u odnosu na prije dva meseca.

Predlozi za tipovanje

Kako nemamo trendova, mi ćemo se na ovom meču osloniti na iskustvo sportskog klađenja. Ekipe koje se nalaze na početku ili na sredini pripremnog ciklusa, vrlo često znaju da imaju problema sa fizičkom spremom. Iako je kvalitet nesumnjivo na strani gostujuće momčadi, postavlja se pitanje koliko su koherentni i koliko su spremni za jedna ozbiljan okršaj. Iz tog razloga naš prijedlog na ovoj utakmici je Flora Tallin +0.5AH (isto kao i Flora dupla šansa) koja oklada se plaća vrlo solidnom kvotom 1.72 u većini online sportskih kladionica.

Relevant news