Floyd Mayweather – Mašina za pravljenje i trošenje para

Sportske
2 kolovoza, 2021
744 Views
Floyd Mayweather

Navikao je da pobjeđuje na svim poljima. Navikao je na raskošni život kojim se svakodnevno hvali svojim pratiocima na društvenim mrežama. A njih nema malo. Na Tviteru, Instagramu i Fejsbuku skoro 50 miliona ljudi širom sveta prati nekadašnjeg boksera i njegov ekstravagantni način života. Momak koji je na početku karijere bio poznat kao „Pretty Boy“, zbog svog načina života i ljubavi prema novcem u međuvremenu je postao prepoznatljiv po nadimku „Money“.

Floyd „Money“ Mayweather možda nije bio najtalentiraniji bokser na svetu, ali je znao da pobjeđuje. Karijeru, koja je trajala skoro 20 godina, završio je bez poraza. Ostaće zauvijek zapisan njegov skor: 50-0! U penziji je od 2017. godine kada je imao posljednji meč sa Conor MecGregor-om. Floyd Mayweather, međutim, nema samo uspješan bokserski rekord. Već i bankovni račun.

Uspješan je i biznismen. Magnet za pravljenje para. Tokom svoje bokserske karijere zaradio je preko milijardu dolara. U posljednjoj dekadi najviše od svih – 915 miliona. Procjenjuje se da mu je neto bogatstvo na oko 600 miliona američkih dolara. Nekoliko puta je kalendarsku godinu završavao kao najplaćeniji sportaš sveta. Primjera radi u 2018. godini inkasirao je 275 miliona dolara. Američki bokser je i uspješan preduzetnik. Prije 15 godina platio je 750,000 dolara i odvojio se od Bob Arum-a i njegove Top Rank Boxing firme za promociju. Tada je pokrenuo je svoju firmu za promocije „Mayweather Promotion“ koja prodaje pay-per-view (plati i gledaj, vrsta pretplate) za boks mečeve. U 2007. godini kada se borio sa Oscar De La Hoya-om navodno je čak 2,5 miliona domova kupilo pretplatu za meč i zarada je iznosila 137 miliona dolara. Svaki naredni meč posle tog donio mu je minimum 25 miliona dolara od PPV. Do sada je prodao oko 24 miliona pretplata. Može se reći da se kocka od 750,000 dolara višestruko isplatila. Skoro pa kao da je dobio veliki džekpot u nekom svijetski poznatom online casinu!

Od meča protiv Manny Pacquiao-a zaradio je 180 miliona dolara, dok je zarada od duela sa Conor MecGregor-om iznosila oko 280 miliona dolara.

Tu nije kraj novčanim prilivima na njegov račun. Floyd ima mnogo načina da dođe do novca. Ukoliko želite da obavite razgovor sa Floyd-om to možete uraditi na sajtu Fanmio za 1,499 dolara, a pored toga možete dobiti i rođendansku čestitu na sajtu Cameo od proslavljenog boksera. Cameo je sajt koji vam nudi opciju da platite poznatom sportašu određenu sumu i da zauzvrat dobijete rođendansku čestitku od njih u formi videa ili promociju nekog vašeg biznisa.

Floyd MayweatherŽelim da budem prva poznata ličnost koja će zaraditi milion dolara na Cameo. Izjavio je Flojd kada se priključio Cameo zajednici.

Zato je i najskuplji. Dok Kareem Abdul-Jabbar naplaćuje 500 dolara, bivši NFL igrači Bret Favre i Ray Lewis po 300, Floyd Mayweather za svoju uslugu uzima, ni manje ni više, 999 dolara.

Ima lanac teretana u Americi, a jedan od ciljeva mu je da se probije i u svijetu nekretnina. Ne sumnjamo da će i tu biti uspješan.

Naravno, kada imate toliko novca možete da priuštite sebi i luksuzni život. Čovjek ima novac, zašto ga ne bi trošio? Nosi skupu garderobu, vozi skupa kola (ima čak pet Rolls-Roycea), leti svojim privatnim avionom koji ga je koštao 40 miliona dolara. Ima ogromnu kolekciju satova i na jedan sat je 2018. godine potrošio čak 18 miliona dolara! Za vilu u Las Vegas-u izdvojio je 8 miliona dolara, ona u Miamiju ga je koštala 6,2 miliona, a još jedna na Beverly Hills-u čak 19 miliona.

Načina da se troši i potroši toliko bogatstvo je mnogo, a onaj omiljeni Floyd Mayweather-a je kladionica. Doduše, tu neretko i dobija velike sume novca. „Money“ je poznat kao strastveni kockar. Omiljeni su mu američki fudbal, NBA, kao i koledž sportovi. Na društvenim mrežama često objavljuje svoje tikete i dobitke.

Kada neko ima toliko novca može sebi da priušti i da promaši tiket, ali njegove uplate znaju da smanje bogatstvo za par miliona. Jedna od njegovih najpoznatijih opklada i jedan od najvećih gubitaka bio je kada se 2014. godine kladio na pobjedu Denver Broncos-a i ukupno uložio 13 miliona dolara. Broncos-i su ubedljivo poraženi od Seattle Seahawks-a sa 43-8 i Mayweather je izgubio opkladu. Nju nikada nije priznao, tako da je istina o njoj i dalje nepoznata. Pored toga, 2012. godine uložio je 1,1 milion dolara na pobjedu Oregon Statea protiv Arizona Statea. Prolazak mu je donio profit od milion dolara. Ovog puta je potvrdio da je uplatio tiket. Naravno, kockari se hvale samo kada dobiju. Četiri godine prije tog famoznog Superbowl 2018. godine, Floyd je uplatio 815,000 dolara na pobjedu Denver Broncos-a protiv New York Jets-a sa više od 7,5 poena razlike. Denver je lako dobio sa 31-17 i bokser je profitirao više od 600,000 dolara. Mnogo puta se kladio i na utakmice NBA lige. Na San Antonio protiv Lakers-a 2012. je stavio 275,000 na ukupno dvije opklade, dok je nekoliko mjeseci kasnije podržao Oklahoma-u protiv Utah Jazz-a sa ukupnim ulogom od 500,000 dolara. Kod Spurs-a je jedva završio na nuli, dok mu je pobjeda Thunder-a donijela profit od 444,000 dolara. Kladio se i na Golden State u njihovom meču protiv Houston-a 2015. godine, tada mu je pobjeda Warriors-a donijela profit od 200,000 dolara. Kladio se i na pobjedu Indianapolis Colts-a protiv Jaguars-a. Na ulog od 720,000 dolara dobio je 1,405,714 dolara. Tada je izjavio:

Pre nego što sam otišao na dvonedjeljni odmor uložio sam 720,000 na pobjedu Colts-a i otišao sa 1,4 miliona dobitka. Kada se kladite na Endrjua, to nikada nije sreća (luck). (jer je prezime kvoterbeka Colts-a Andrew Luck).  

Floyd Mayweather

Htio je da se kladi na sebe!

Kada se 2017. godine tukao sa Conor McGregor-om, Floyd je želio da stavi opkladu i na sebe samog. Kružila su pisanja da je obišao jednu kladionicu u Las Vegasu i da je želio da uloži 400,000 dolara na svoju pobjedu. Međutim, postao je frustriran kada je opklada morala da prođe legalnu provjeru, što se odužilo, te je od nje na kraju odustao. Iz ovoga je jasno da on baš i nema neku omiljenu strategiju za klađenje, nego više igra srcem.

Nedavno je uložio 50,000 dolara na pobjedu Dustin Poirier-a protiv njegovog omraženog rivala Conor McGregor-a. Bizarni trijumf povredom Conor-a donio mu je dobitak od 85,000 dolara.

Prema pisanjima iz 2018. godine bokser je izgubio oko 50 miliona dolara od 2017. godine. Za samo godinu dana!

Možda je Floyd Mayweather mašina za pravljenje novca, ali isto tako i mašina da ga vrlo brzo potroši i prokocka. Bez ikakve sumnje svijetske sportske kladionice obožavaju kada im Floyd yakuca na vrata.

Author Sportske