Fortitudo Bologna – Treviso: Analiza utakmice

Sportske
7 studenoga, 2020
387 Views
košarka tipovi

Danas su na rasporedu utakmice sedmog kola italijanske Leage A. Za analizu smo odabrali utakmicu između Fortitudo Bologne i Trevisoa. Utakmica između ekipe koja su projektivane za doljnji dio tablice i jako su loše ušle u sezonu što je dovelo do toga da su trenutno ekipe na začelju.

Fortudo Bologna je ekipa koja je u sezoni 2018/ 19 obezbjedila promociju u najjaču italijansku košarkašku ligu nakon što su završili na vrhu tablice Lige B. U prvoj sezoni su bili sjajni, završili su kao osmoplasirana ekipa lige uz omjer 11-10 prije no što je sezona prekinuta ali i dalje je kvalitet košarke koji pružaju daleko od onoga s početka prošle decenije kada su bili jedna od najboljih ekipa u Evropi. U ovu sezonu su ušli očajno, imaju svega jednu pobjedu uz pet poraza u domaćem prvenstvu a gubili su i u Ligi Prvaka od Bamberga sa 37 poena razlike. Posljednju utakmicu u Ligi A su igrali protiv Brindisia i poraženi su sa 26 poena razlike. Trenutno na parketu izgledaju očajno, Sacchetti mora vrlo brzo nešto mijenjati ili će se ponovo preseliti u Ligu B.

Treviso je ekipa koja je kao i Bologna u sezoni 2018/ 19 obezbjedila plasman u najjaču italijansku košarkašku ligu. Oni su kroz play off obezbjedili plasman u Ligu A. Za prvu sezonu u Ligi A su doveli nekoliko odličnih igrača i nisu imali problema da ostanu u društvu najboljih. Sezonu su završili na omjeru 8-13 ali u ovoj sezoni su na svega jednoj pobjedi uz tri poraza. Taj omjer i nije neočekivan jer su već igrali sa Milanom, Bresciom i Brindisiem i treba očekivati da ubrzo počnu upisivati nove pobjede i dođu u sigurnu zonu.

Treviso se pred početak ove sezone rješio usluga centra Amedo Tessitoria koji je karijeru nastavio u Virtus Bologni. Na toj poziciji su došle zamjene u vidu Giovanni Vildere i Christiana Mekowulua. Mekowulu je već imao dvije partije sa više od 15 poena i sigurno da nisu izgubili na kvalitetu ove pozicije  ovim promjenama. Ekipu su napustili i krilni igrači Isaac Fotu kao i Davide Alviti a kao zamjena za njih je došao Jeffrey Carroll iz Bergamoa. Carroll je odličan igrač ali Isaac Fortu je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih pojedinaca i već se u prve četiri utakmice osjetio njegov gubitak. Na bekovskim pozicijama su Manuela Saladinia zamjenuli Nicolom Akeleom.

Fortitudo Bologna je jedna od ekipa koja je mnogo mjenjala pred ovu sezonu. Ipak, za sada ne izgleda da su dobili na kvalitetu. Oni su se rješili usluga odličnih Maartena Leunena, Ed Daniela, Roka Stipčevića i Kassius Robertsona. Doveli su zaista veliki broj pojačanja a na početku nove sezone su očekivano najviše pokazali odlični Adrian Banks i Todd Withers. Mattia Palumbo i Gherardo Sabatini su također imali nekoliko sjajnih partija. Fortitudo Bologna je u ovoj sezoni na papriu kvalitetnija ekipa ali izgleda da će igračima trebati još vremena da uigraju akcije i da počnu igrati ozbiljnu košarku.

Ovo je utakmica ekipa sa začelja tablice. Obje ekipe su ušle očajno u novu sezonu i imaju samo po jednu pobjedu. Treviso je igrao sa tri odlične ekipe i to su sve bili očekivani porazi dok je Fortitudo sve lošiji, zadnje dvije utakmice su izgubili sa 37 i 26 razlike iako nisu igrali protiv ekipe kao što je Milano. Za sada je Fortitudo ekipa koja je najviše podbacila u Italiji posebno uz nova pojačanja koja su doveli i sa ovakvom igrom neće moći mnogo protiv Trevisoa. Kontra hendikep na Treviso (+7.5) u kladionici bet365 je plaćena je po koeficijentu od 1.90. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće David Logan koji je u posljednje dvije utakmice za Treviso u Italiji proveo 63 minuta na parketu i postigao 53 poena. U obje utakmice je bio najbolji poenter ekipe, provodi na parketu više od 30 minuta, igrač je sa vrhunskim napadačkim slobodnostima i ima slobodu u ekipi Trevisoa.

Osim ove analize, o ostalim mečevima koji se igraju u oviru evropskih takmičenja možete čitati na odličnom portalu košarkaške analize.

Author Sportske