Gaziantep – Tofas: Analiza utakmice

tipovi i analize

Subota nam donosi dosta utakmica u kvalifikacijama za kontinentalna prvenstva u fudbalu, ali takođe nastavljaju se nacionalni šampionati u košarci, te ćemo se mi odlučiti za jednu košarkašku utakmicu. Naime, odlučili smo se za utakmciu turkog šampionata, jer smatramo da je postavljena linija prilično niska i vidimo veliki value. U Turskom gradu Gazientep, u Karatas Sahinbay Areni sastaju se domaća ekipa Gazientepa i gosti ekipa Tofasa. Ovo je duel dve ekipe približnog kvaliteta i obe se takmiče u Evropskim takmičenjima, Gazientep u Champions League, a Tofas u Euro Cup-u.

Domaća ekipa od sledeće srede počinje svoje takmičenje u Champions League, u utakmici protiv Grčkog Peristerija, te će biti malo svežiji u odnosu na svoje rivale koji već dve nedelje igraju u ritmu sreda subota. U domaćem prvenstvu Gazientep ima jednu pobedu i jedan poraz, ali ruku na srce izgubili su od Fenerbahce-a na gostovanju. Bili smo u prilici da gledamo taj meč i slobodno možemo reći da je domaća ekipa prilično tanka u odbrani. Glavni igrači su im Drew Craford i Jamelle Hagins, Američki igrači koji u svojim rukama imaju ključeve tima i koji provode mnogo vremena na parketu. U prva dva kola trener Nenad Marković nije mnogo rotirao i prva petorka mu igra 25+ minuta u proseku, što dovodi do neminovnih padova u igri.

1xbet bonus

Sa druge strane Tofas je jedna klasična trči i pucaj ekipa (run and gun), koja je recimo u prošlom kolu ubacila 123 poenta, a samo nekoliko dana nakon toga Partizanu u Euro Cupu 50 poena za poluvreme. Glavni igrač ekipe trenera Ene Orhun-a je Amerikanac Devin Williams, koji do sada u sezoni ubacuje 30 poena po meču. Ostali igrači dele minute, ali ono što je specifično za ovu ekipu je činjenica da igraju jako brzo i da dosta ispucavaju za tri poena. U proseku 20 puta po meču i trenutno su najbolja ekipa prvenstva sa preko 40% uspešnosti iza linije 6.75 metara.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju sve svoje igrače spremne, nema povređenih, te se očekuje jedna prilično zabavna utakmica u svakom slučaju, sa puno borbe i visokim tempom.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe igrale su do sad 12 puta u istoriji i Gazientep je pobedio samo četiri puta. Što se tiče koševa koji su postignuti na međusobnim duelima osam puta od 12 utakmica ove ekipe su išle preko postavljene granice od strane kladionica.

Predlozi za tipovanje

Linija za Over/Under je postavljena tačno na 154.5 poena, što je prilično čudno iz našeg ugla posmatranja, jer smatramo da će na ovom meču biti dosta koševa. Mi smatramo da ove dve ekipe mogu da probiju ovu liniju bez većih problema. Iz tog razloga, smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Over 154.5 points (Obe ekipe da postignu više od 154.5 poena), koja opklada se plaća solidnom 1.725 kvotom u online sportskoj kladionici 1xBet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz Srbije, koji se nalazi ovde.

1xbet bonus

Relevant news