Grčka – Italija: Analiza utakmice

analiza utakmice

Još jedna utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo koja ima potencijala da bude prilično zanimljiva što se klađenja tiče, je svakako duel koji će se odigrati u Ateni na Stadionu Olympiko Spikos Louis, gde će se sastati momčadi domaćina Grčke i Italije. Oba tima su na vrhu tablice, jer posle dve odigrane utakmice Italija ima maksimalnih šest bodova, dok Grčka ima četiri boda, pošto su u prošlom kolu odigrali neodlučeno 2-2 na gostovanju reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Domaća momčad, koju sa klupe predvodi selektor Anastasiadis, počela je dobro ove kvalifikacije, pošto su u prvom meču pobjedili nejaki Lihtenštajn sa 2-0, da bi u drugom kolu remizirali sa uvjek neugodnom selekcijom Bosne na gostovanju. Oni se poslovično uzdaju u snagu domaćeg terena i u timsku igru, pošto godinama nemaju previše kvalitetne igrače u europskim razmjerama. Naravno, ne mislimo da igrači poput Manolasa, Papastathopoulosa i ostalih nisu dobri, samo jednostavno nemaju neku zvijezdu na terenu, nego igraju timski i bore se devedest minuta.

Italija pod selektorom Manćinijem sa druge strane ima dosta velikih i zvučnih imena u svom sastavu i sadašnja reprezentacija je spoj mladosti i iskustva. Veteran Quagliarela je svakako igrač od koga se mnogo očekuje, pošto je 36-to godišnji napadač opet imao odličnu sezonu i pokazao da mu godine ne mogu ništa. Uz njega u napadu će igrati Insigne i Bernardeschi, te je napad Italije zaista i brz i ubitačan kada se pogleda na papiru. Odbrana Italije je poslovično odlična, gde vladaju Juventusovi odbrambeni igrači Chiellini i Bonucci, koji prave bedem ispred svog gola.

Očekivani sastavi

Ni jedan ni drugi selektor nimaju previše problema sa sastavima momčadi pred ovaj susret, te se očekuje rovovska boraba koja će se odigravati pre svega na sredini terena, jer su oba selektora odlični taktičari, a povrh toga ni jednoj reprezentaciji ne odgovara puno da krene ofanzivno i da zbog toga bude kažnjena nekim ranim golom. Stoga očekujemo defanzivne postavke selektora obe selekcije.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi igrale su do sada devet puta i kako se može očekivati reprezentacija Italije je imala mnogo više uspjeha u ovim susretima. Naime, Azuri su pobjedili do sada pet puta, dok je tri puta bilo neodlučeno, a reprezentacija Grčke je dobila samo jedan susret i to sada već davne 1972. godine. Kada se pogledaju golovi na ovim susretima može se primetiti da ove dvije momčadi poslovično igraju na malo golova, što je svakako normalno za reprezentaciju Italije, koja već godinama gaji takav stil fudbala. Gotovo da 80% njihovih susreta se završava sa manje od tri gola.

Predlozi za tipovanje

Smatramo da će na ovom susretu neće biti mnogo golova i da se trendovi svakako moraju pratiti. Ipak, takođe smatramo da je reprezentacija Italije mnogo kvalitetnija momčad u ovom duelu, te da je izvjesno da će izaći kao pobjedinici iz ovog duela. Stoga naš predlog za klađenje u ovom meču je Italia to win & Under 2.5 goals (Italija da pobjedi i ispod 3 gola na meču) koja igra se plaća odličnom kvotom 3.15 u većini online kladionica.

Relevant news