Guangzhou R&F – Henan Jianye: Analiza utakmice

prognoze utakmica

Nastavljamo sa tipovanjem utakmcia iz Kineske prve lige, koja se ove sezone pokazala kao iznimno profitabilna liga za nas. Naprosto, iznenađenja se često događaju, a momčadi igraju ofanzivan nogome, na nož. Kao poslednje, ali ne najmanje bitno, Kineska federacija je inkorporirala VAR tehnologiju, te na utakmicama često ne bude putno sudačkih grešaka. Moramo da napomenemo da Kienska federacij plaća sudije iz inozemstva da sude njihove utakmice, te je na taj način povećana sigurnost da neće biti nepravednih odluka. Za vikend se igra 15-to kolo Kineske Super lige i domaća momčad Guangzhou R&F dočekuje na svom velelepnom stadionu Yuexiushan, ekipu Henan Jianye.

Ovo nije baš sezona koju će navijači domaćeg tima pamtiti po dobrom, makar ne prvih 14 kola, pošto se njihova ekipa prilično muči u dosadašnjem tijeku prvenstva. Naime, ekipa Guangzhou R&F igra prilično nestabilno, te imaju u poslednjih sedam mečeva omjer od dvije pobjede, jedne neodlučene i čak četiri poraza. Ono što krasi igru ove ekipe ove sezone je činjenica da igraju totalni fudbal, te da napadaju bez obzira na rezultat, a pri tom im je odbrana lošiji deo tima. Ovo je i očekivano, pošto u odbrani imaju sve same domaće igrače sumnjivih kvaliteta, uz dodatak srpskog veterana Duska Tosica, koji ruku na srce nikad nije bio posebna klasa nogometasa. Ono što je glavna snaga ovog tima je svakako vezni red i napad, gde imaju internacionalce, Dembelea u veznom redu i fantastičnog napadača iz Izraela, Zahavi-ja, koji je ove sezone na 14 mečeva postigao neverovatnih 16 zgoditaka i samo je pitanje dana kada bi ovaj vrsni našadač mogao da se vrati ponovo u europu, gdje je već branio boje Talijanskog Palerma i Izraelskog Maccabi Tel Aviv-a.

Gostujuća momčad sa druge strane ima također jednu prilično beldu sezonu do sad, te imaju samo dva boda više od Guangzhou R&F-a trenutačno. Na poslednjih sedam susreta su ostvarili omjer od dvije pobjede, tri neodlučene i dva poraza. Oni nisu tako divlja ekipa kao domaći, te znaju da odigraju i tvrde mečeve, ali sastav njihove momčadi ima odličan našadački potencijal sveobuhvatno, jer u sastavu imaju dva iskusna brazilca, veznog fudbalera Iva i napadača Dourada, kao i dva fantastična ofanzivna nogometaša iz Kameruna, Ohandzu i Bassogog-a, koji su do sada zajedno postigli 12 zgoditaka ove sezone.

Očekivani sastavi

Oba trenera su izjavila d aim je ovo iznimno bitna utakmica, te da će izvjesti na teren najbolje moguće sastave. Od trenera domaće momčadi se očekuje da bude izrazito ofanzivan, dok se od ekipe Henan-a očekuje da krene malo defanzivnije, sa izraženim kontra napadima, gdje se pokazalo tijekom sezone da se dva Kamerunska napadač najbolje snalaze i das u tada najubitačniji.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi su igrale 20 puta do sada i istorijski omjer je prilično izjednačen. Naime domaća momčad je pobjedila sedam puta, tri puta je bilo neodlučeno i gosti su pobjedili na deset susreta. Što se tiče golova na prethodnim susretima ne postoji izraženi trend, pošto je bilo utakmica sa puno, ali i utakmica sa izrazito malo zgoditaka. Ono što je interesantno je činjenica da domaća momčad puno daje, ali puno i prima zgoditaka ove sezone, a da se gosti uglavnom odlučuju da igraju na kontra napade. Imajući to u vidu, smatramo da ukoliko rano se postigne zgoditak, postoje velike šanse da se ova utakmica „otvori“ za zgoditke.

Predlozi za tipovanje

Kao što smo već napomenuli, smatramo da je na ovom susretu najbolje igrati na broj zgoditaka koji će biti postignuti. Domaćini su mašina za golove, jer igraju utakmice sa 4.36 zgoditaka u proseku, dok gostujuća momčad igra utakmice se 2-79 golova u proseku. Ovi statistički parametri, kao i poslednje vijesti iz tabora obje oekipe daju nam dovoljno sigurnosti da predložimo igru više od 2.5 golova na utakmici (Over 2.5 Goals), koja igra se plaća sa solidnih 1.6 u 1xBet sportski kladionici.

 

Svi tipovi za danas

Relevant news