Igokea – Zadar: Analiza utakmice

Lefty
13 prosinca, 2020
377 Views
košarka tipovi

Poslije pobjeda ostvarenih protiv čačanskog Borca i FMP-a, Igokea seriju domaćih utakmica u regionalnom takmičenju nastavlja protiv Zadra. Već ljetos se moglo naslutiti da bi tim iz Aleksandrovca mogao imati veoma dobru sezonu, prvenstveno iz razloga što je trener Dragan Bajić selektirao tim po njegovom ukusu, a kada je to radio u prošlosti, rezultati nikada nisu izostali. Dovođenjem provjerenih Amerikaca u vidu Anthony Clemmonsa i Jackiea Carmachiela, Bajić je dobio na kvalitetu, a tu su i neki veoma zahvalni timski igrači poput Marka Jošila, Edina Atića i Nikole Jovanovića. Ranijih sezona, Igokea je uglavnom imala jedan od pet-šest najskupljih timova u takmičenju, ali rezultati su izostali. Sada, kada je za kormilom trener koji ih je vodio do prvog mjesta u sezoni 2012/2013, priča je drugačija. Teško je vjerovati da „Igosi“ mogu do polufinala ABA lige, ali dobro su krenuli i ukoliko nastave ovako, ništa nije nemoguće. Iz odbrane se crpe lagani poeni i dok god budu mogli u tom ritmu, neće biti zime za njih.

Zadar je jako slabo otvorio takmičarsku godinu, upisali su samo jednu pobjedu iz šest odigranih mečeva u ABA ligi, ali postoji nekoliko objektivnih razloga zašto je to tako. Trener Veljko Mršić je preskočio neke duele zbog virusa korona, ekipa je bila pogođena i povredama, kao i virusom i tek sada je selektor hrvatske reprezentacije dobio na vremenu za trening i uigravanje. To se itekako vidjelo prije dva dana kada je Zadar odigrao najbolju partiju ove takmičarske godine u okviru hrvatske lige gdje su deklasirali Cibonu u Zagrebu. Briljirao je Dominik Mavra,  a doprinos su dala i tri Amerikanca u sastavu Veljka Mršića. U izjavi pred ovaj susret, šef struke ovog tima je istakao da dolaze u Laktaše sa željom da nastave u dobrom ritmu i da pokušaju iznenaditi Igokeu.

Očekivani sastavi

Igokea će biti oslabljena neigranjem Dalibora Ilića, jednog od najbitnijih igrača u svom sastavu, a i trener Bajić je apostrofirao da bi njegov izostanak mogao dosta uticati na tok meča. Sa druge strane, Zadar kompletan stiže u Bosnu i Hercegovinu.

Raniji rezultati i trendovi

U dosadašnjem toku sezone, Igokea je na omjeru 6-2, dok je Zadar na 1-5. Igokea je poslije debakla u prvom kolu protiv Mege zaredala četiri uzastopne pobjede u svojoj dvorani, dok su Zadrani jedini trijumf u regionalnom takmičenju upisali na gostovanju kod Primorske. Međusobno, 18 puta su ovi timovi igrali do sada, a Igokea je slavila u 12 navrata. Od toga, svih 9 mečeva u Laktašima je dobio tim iz Bosne i Hercegovine.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Zadar +10 (pobjeda Zadra ili poraz manji od 11 poena razlike, a ako bude tačno 10 razlike za Igokeu, vraća se ulog). Kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

Kao što je već navedeno, Zadar je prije dva dana odigrao meč sezone i ukoliko ponove približnu takvu partiju, za očekivati je da budu neugodan takmac Igokei. Domaći tim je favorit i biće veliko iznenađenje ako ne upiše nova dva boda večeras, ali hrvatski sastav svakako da ima kvalitet i formu da bude u egalu do četvrte četvrtine i da ukoliko izgubi, to učini jednocifrenom razlikom. Ne treba smetnuti sa uma da nema ni Dalibora Ilića i da će to sigurno uticati na ofanzivni skok Igokee gdje mladi košarkaš bio stalno prisutan i veoma često donosio bitne druge napade za svoj tim.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty