Intro

Italija – Finska: Analiza utakmice

analiza utakmice

Prva nedelja internacionalnih utakmica je skoro gotova, ali i dalje ima utakmica koje bude pažnju ljubitelja nogometa. Kao i obično glavni focus je na Europskim kvalifikacijama, a posebno na meču gde posrnula Italija dočekuje na svom terenu selekciju Finske.

Poslednjih nekoliko godina su bile prilično turbulentne za momčad Italije, koja je prolazila kroz tranziciju, ali čini se da u poslednje vrijeme ipak uspevaju da nađu onu svoju staru prepoznatljivu igru predvođeni selektorom Manćinijem.

U ovom kolu u goste Azurima, dolazi selekcija Finske, koja do sada nikad nije uspjela da se kvalificira na Europsko nadmetanje, ali koja je pokazala prilično impresivne rezultate u UEFA Nations League takmičenju, gdje su uspjeli da se kvalificiraju iz Lige C u Ligu B, nakon što su bili drugi u svojoj grupi.

U poslednjih sedam susreta Italija nema impresivan rezultat, pošto su dobili samo dva susreta, četiri igrali neodlučeno i izgubili jednom. Sa druge strane Finska u poslednjih sedma susreta ima omjer četiri pobjede, nula neodlučenih i tri poraza.

Očekivani sastavi

Selektor Italije, Roberto Manćini, pozvao je čak 28 igrača na ove pripreme, a jkedini izostanci sa redovnog spiska su napadači Mario Balotelli i Lorenzo Insigne. Ipak, napad neće biti problem za talijane, pošto se u selekciju vratio veteran Fabio Quagliarella, koji ima nestvarno dobru sezonu ove godine. Prema poslednjim informacijama, Manćini se neće kockati protiv Finske i na teren bi trebao da izvede najsnažniju momčad koju ima na raspolaganju.

Sa druge strane, selektor Finske Markku Kanerva neće praviti mnogo izmena u odnosu na prethodne duele svoje ekipe. Očekivano je da Finci počnu sa defanzivnim igračima, dok se od odličnog golmana Lukas Hradeckog očekuje da komanduje svojom odbranom.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi igrale su do sada 12 puta i Italija je uspjela da pobjedi čak 11 puta, dok je samo 1975. godine bilo neodlučeno (0-0). Italija ima impresivan rekord što se tiče kvalifikacija i utakmcia na svom terenu, gdje su uspjeli da budu neporaženi u poslednjih 20 susreta.

Obje momčadi igraju utakmice sa malo golova generalno. Talijani su poznati kao ekipa koja strpljivo čeka svoju šansu i kojoj se teško daje gol, dok Finska generalno ima problema sa realizacijom.

Trendovi pokazuju da bi ovo mogla biti utakmica sa malo golova, kao i da bi vrlo izvesno moglo biti da obe momčadi ne postignu zgoditak.

Predlozi za tipovanje

Ovaj put smatramo da se mora verovati trendovima. Italija je poznata kao vrlo tvrda momčad kada je primanje golova u pitanju, a Finska će sasvim sigurno “parkirati autobus” ispred svog gola. Očekuje se da Italija strpljivo gradi svoju igru i da čeka grešku protivnika u odbrani. Iz tog razloga naš predlog ide ka jednom zanimljivom marketu i okladi. A to je Italy to win & Under 2.5 goals (Italija da pobjedi i da bude 0-2 golova na meču), koja oklada se plaća odličnom kvotom 2.60.

Za one koji vole da riskiraju malo više i probaju da pogode veću kvotu, imamo jedan zanimljiv bet, a to je DRAW/ITALY (3.40) odnosno igra poluvrijeme/kraj, da na poluvremenu bude neodlučeno, ali da Italija pobjedi na kraju meča.

U svakom slučaju očekujemo jednu ne toliko zanimljivu utakmicu sa malim brojem zgoditaka.

Relevant news