Joventut – Venezia: Analiza utakmice

Sportske
20 listopada, 2020
458 Views
košarka tipovi

Danas su na rasporedu utakmice četvrtog kola Eurokupa. Pauza u košarci je bila veoma dugačka i ekipe još uvijek hvataju zalet ali trenutno je forma igrača u evropskoj košarci daleko bolja no prije dva tjedna. Za analizu smo odabrali derbi utakmicu ovog kola između Joventuta i Venezie.

Joventut je u ovu sezonu Eurokupa ušao sa pobjedama nad Partizanom, Bourgom i Bachesehirom. U posljednjem kolu su igrali odličnu košarku i već nakon tri četvrtine rješili utakmicu. U ACB ligi su imali odličnih partija također. U šest odigranih kola su upisali poraze samo od Real Madrida i sve boljeg Tenerifea što je sjajan početak sezone za ekipu koja je kvalitetom u sredini tabele.

Venezia je u ovu sezonu Eurokupa ušla sa pobjedom nad odličnim Unicsom ali su nakon toga u Hali Sportova doživjeli težak poraz. U istoj sedmici je Venezia u trećem kolu domaćeg šampionata pretrpila uvjerljiv poraz od Pesara kada su im Marko Filipovity i Frantz Massenat ubacili 45 poena. Za Pesaro je to bila prva pobjede u sezoni a za Veneziu jedna očajna sedmica. To je ujedno i jedini poraz Venezie u Ligi A a osim njega su upisali pobjede nad Brindisom, Cremonom kao i nad Cantuom prije nekoliko dana.

Joventut je pred ovu sezonu izgubio tri jako važna igrača. Klemon Prepelič, Alen Omić i Kerem Kanter su napustili ekipu. Oni su proveli samo jednu sezonu u ekipi Joventuta ali su imali veliku rolu u ekipi. Kao zamjena za Omića je stigao veteran Ante Tomić, igrač koji iza sebe ima veliku karijeru. Kao zamjena za Prepeliča je stigao još jedan igrač iz Barcelone, Pau Ribas dok će ove sezone na krilu umjesto Kantera igrati Brodziansky. Joventut je ispustio nekoliko važnih igrača ali su doveli odlične zamjene i u ovoj sezoni će biti za nijansu kvalitetnija ekipa.

Reyer Venezia je pred ovu sezonu izgubila dvojicu igrača koji dugi niz godina igraju na zavidnom nivou u domaćem prvenstvu. Ike Udanoh je bio prvi centar ekipe u prošloj sezoni. On je svoju karijeru nastavio u Triesteu i sigurno će u ovoj sezoni Venezia biti daleko lošija ekipa pod obručem. Osim njega ekipu je napustio Ariel Filloy koji je dobijao oko deset minuta po utakmici. Kao njegova zamjena je došao Lorenzo D’Ercole. Osim njega u ekipu je iz Trevisa stigao i odlični Isaac Fotu.

Joventut je odigrao nekoliko vrunskih utakmica, što u ACB ligi što u Eurokupu. Venezia nije najbolje ušla sezonu a sigurno je da će danas imati ogromne probleme pod svojim obručem. Joventut ove sezone ima nekoliko iskusnih i veoma kvalitetnih igrača koji će sigurno koristiti svoje prednosti na pozicijama četvorke i petice u ovom meču, spuštati loptu pod obruč i savladati Veneziu. Hendikep na Joventut (-6) u kladionici bet365 je plaćena je po koeficijentu od 1.83. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu a tip je dobitni sa pobjedom domaćih od preko šest poena razlike.

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]

 

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Ante Tomić koji je odigrao tri utakmice u Eurokupu za Joventut. On je provodio na parketu preko 20 minuta i postigao je ukupno 49 poena i za sada je najbolji poenter ekipe. Tomić je čitavu svoju karijeru bio odličan pod protivničkim košem. Venezia je ekipa koja najviše poena ima na poziciji centra i ne brani igru pod obručem na dovoljnoj kvalitetnoj razini da zaustave Tomića.

Author Sportske