Kako se kladiti na košarku – Vodič za početnike

Sportske
19 ožujka, 2019
139 Views
kako se kladiti na košarko

Sportsko klađenje jedan vrlo širok pojam koji obuhvata mnoge discipline i sportove koje se pojavljuju u samom sportskom klađenju. Rijetki su oni igrači koji mogu biti uspješni u više sportova, a vrlo često i u više liga unutar jednog sporta. Upravo iz tog razloga, sportski kladitelji se odlučuju specijalizirati za određene lige i sportove općenito. Zato ćemo u ovom članku pisati o tome kako se kladiti na košarku.

Košarka jedan od sportova koji je vrlo popularan među sportskim kladioničarima i uz neprikosnovene nogomet i tenis predstavlja jedan od sportova koji u online sportskim kladionicama ima najveći obujam uplata tijekom cijele godine. Ono što je interesantno kod klađenja na košarku je činjenica da nema veliki broj kladioničarskih marketa kao u nogometu na primjer, ali i pored toga samo klađenje na košarku je iznimno zanimljivo i može biti vrlo profitabilno.

Savjeti kako biti uspješan u klađenju na košarku

U ovom članku se nećemo previše baviti onim glavnim savjetima vezanim za sportsko klađenje (disciplina, menedžment kladioničarske banke, sistemi uloga i drugo) iz prostog razloga jer na našoj stranici postoji serija edukativnih članaka, koje možete pročitati ovdje i koji vam mogu pomoći da poboljšate svoje znanje o sportskom klađenju.

U ovom članku ćemo pisati o savjetima koji su specifični za klađenje na košarku, jer se klađenje na ovaj sport u nekim finesama razlikuje od klađenja na nogomet ili tenis. Naime, košarka je mnogo dinamičniji sport, gdje se iznenađenja dešavaju češće nego u nogometu, pogotovo u natjecanjima koja imaju takav raspored tijekom sezone da se igra svaki drugi dan ili par puta tjedno (NBA ili Euroleague posljednjih sezona).

Iz tog razloga potrebno je imati široko i kvalitetno znanje o ligama i klubovima koji se natječu u istima, kako bi mogli da steknete prijednost u odnosu na kladionice i pronađete koeficijente koji predstavljaju value. Gotovo je sigurno ako uspjete da steknete dovoljno dobro znanje o pojedinim ligama, ili klubovima koji se natječu u tim ligama, da ćete biti u mogućnosti ostvariti više nego dobar profit i sami pronaći odgovor na pitanje kako se kladiti na košarku.

kako se kladiti na košarko

Druga vrlo bitna stvar je odabrati način na koji ćete se kladiti na košarku. Pored klađenja prije početka utakmice, uživo klađenje može biti vrlo profitabilno. Ovo iz razloga što kladioničarski marketi na košarci se pomiču brzo i često imaju vrlo velike skokove i padove, što se može vrlo lijepo iskoristiti ako znate što možete očekivati ​​od nastavka utakmice.

Što više budete učili o kladioničarskim marketima koji su postupni u klađenju na košarku, to ćete više biti u mogućnosti pronalazite pogreške sportskih kladionica kada je postavljanje kvota i linija u pitanju. A takve greške kada se nađu, to obično znači profit i novac u vašem džepu.

Iznimno je bitno da nadograđujete svoje znanje kako o kladioničarskim marketima, tako i o timovima i ligama koje pratite tokom sezone. Ovo iz razloga zato što sportske kladionice u toku sezone koriguju svoje projekcije nekih timova i vi morate reagirati u skladu sa tim.

Zaključak

Nadamo se da smo uspjeli da vam odgovorimo na pitanje kako se kladiti na košarku. Klađenje na ovaj atraktivni sport može biti vrlo profitabilno na duge staze. Svakodnevno ima veliki broj utakmica na koje se možete kladiti, te svakodnevno postoji mogućnost da se pronađe value u nekoj od ponuđenih utakmica.

Posebno je bitno nadograđivati ​​svoje znanje o timovima i ligama, kao i pratiti svakodnevno izvještaje i vijesti. Na taj način ćete biti u mogućnosti steknete prednost u odnosu na kladionice i iskoristiti eventualne propuste koji se mogu pokazati u kvotama ili linijama.

Samo se držite zlatnih pravila sporstkog klađenja, a to su:

 • Birate pažljivo kladionice u kojima se kladite. Birajte uvek kladionice sa visokim kvotama i niskim marginama, kao i one kladionice koje su respektabilne i koje poštivaju svoje igrače.
 • Budite disciplinovani i nikad nemojte da se kladite srcem, nego uvjek slušajte mozak pri postavljanju oklada.
 • Nikad nemojte ulagati na opkladu više nego ste spremni izgubiti.

FAQ:

 • Što kladionice ne žele da znate?

  Vrlo često kladionice postavljaju svoje koeficijente i linije hendikepa kompletno automatizovano. Naime, kada je broj utakmica velik, i kada je pauza između istih kratka, kladionice koriste softver koji izvlači prosečne brojeve i na osnovu toga pravi koeficijente i linije. To je prilika za vas da pronađete value.

 • Da li postoje kladionice sa bonusom bez depozita?

  Naravno da postoje. Ipak, bonusi kladionica se vrlo često menjaju, a bez depozitni bonusi su vrlo retki iz prostog razloga što su zapravo besplatni novac, koji kladionice daju igračima. Iz tog razloga ovi bonusi su uglavnom kratkoročni. Potrebno je često posećivati promotivne stranice i tražiti ove bonus ponude.

 • Koja je najbolja online kladionica Hrvatska?

  Domaći brendovi u Hrvatskoj su svi na sličnom nivou, iako svaki od njih pokušava u poslednje vreme da poboljša svoju ponudu. Sa druge strane internacionalni brendovi nude mnogo više opcija igračima, te naša preporuka uvek ide ka tim brendovima.

 • Koji su najbolji savjeti za klađenje?

  Bez ikakve sumnje iznimno je bitno biti discipliniran, odnosno nikada se ne kladiti sa više novca nego što ste spremni izgubiti. Ako se kladite sa onim novcem koji "vam ne treba" onda ćete biti mnogo više opušteni i donosićete bolje odluke prilikom odabira utakmica.

 • Gde mogu da pronađem dobar tiket dana?

  Na našoj stranici nekoliko puta u toku nedelje možete da pronađete kvalitetan tiket dana koji sastavljaju naši eksperti za klađenje. Ako redovno pratite naše analize i prognoze utakmica, onda sasvim sigurno znate da je moguće ostvariti zaradu na kladionici i da klađenje može biti i te kako zabavno.

Author Sportske