Intro

Kako se uspješno kladiti na Tenis?

kako se kladiti na tenis

Sportsko klađenje u današnje vrijeme je mnogo više od klađenja na nogomet. Top sportske kladionice u svojim ponudama imaju u prosjeku preko 25 sportova na koje se sportski kladioničari mogu kladiti, od popularnih sportova poput nogometa i košarke, do gotovo potpuno nepoznatih sportova poput Galskih sportova, eSports i sumo hrvanja. Jedan od sportova na kojima se pravi jako veliki promjet tijekom cijele kalendarske godine je tenis. Iz tog razloga vrlo je bitno znati kako se uspješno kladiti na tenis.

Kladioničari od početka Siječnja, pa sve do kraja Studenog, svakodnevno mogu da se klade na veliki broj mečeva kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji na teniskim turnirima. Na najvišoj razini (ATP i WTA), moguće je igrati i kladiti se na tenis i na konkurenciju prova (dubl), kao i na miks dubl mečeve.

Teniski karavan je podijeljen po kvaliteti na Grand Slam Turnire (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open), Masters Turnire, ATP i WTA turnire niže kvalitete koji se zovu Challengeri itd. Naravno, postoji i natjecanje država u tenisu koji se zove Davis Cup. Dakle, svakodnevno tjekom cijele godine ima ogroman broj turnira i mečeva na koje se sportski kladioničari koji preferiraju klađenje na tenis mogu kladiti.

Osnove sportskog klađenja i kako se kladiti na tenis

Razvojem tehnologije, tenis se razvijao paralelno i trenutno je jedan od najatraktivnijih sportova za gledanje i vrlo dinamičan. Također, vrlo je popularno i kladiti se na tenis. Uz to sportske kladionice svojim korisnicima nude opciju gledanja uživo prijenosa, putem live stream servisa, pa tako možete da gledate teniske mečeve uživo kompletno besplatno. Na primjer, sportska kladionica 22bet nudi veliki broj uživo teniskih mečeva tijekom cijele godine.

Osnovna pravila su da se jedan gejm dobiva nakon osvojenih četiri poena (odnosno makar dva više od protivnika), a set se osvaja kada se dobije šest gejmova. Na najvećim turnirima u muškoj konkurenciji se igra na tri (3) dobivena seta, dok se na svim ostalim turnirima igra na dva (2) dobivena seta.

Faktori na koje treba obratiti pozornost

Vrlo je važno znati da je tenis igra na četiri različita površine: na betonu, na zemljanoj podlozi, na travi i na umjetnim površinama, gdje svaki supstrat ima određene karakteristike i određeni igrači imaju prednost nad drugim u odnosu na podlogu na kojoj igraju. Dakle, podloga na kojoj se meč igra je veoma važna karakteristika kada je klađenje na tenis u pitanju.

Tenisači i tenisačice imaju različit set skilova i iskusniji kladioničari na tenis svakako znaju kako da iskoriste svoja znanja o tim skilovima, jer neki igrači bolje igraju protiv drugih, dok im neki igrači naprosto „ne leže“. Ono što je bitno za početak znati, je da postoje levoruki i desnoruki igrači, vrlo slično kao klađenje u boksu, ovo može biti vrlo bitno prilikom odluke o tome na koga se kladiti. Također, bitno je da manje iskusni igrači obrate pozornost na ovu činjenicu i da koriste najvažnija pravila sportskog klađenja, kako ne bi napravili veliki minus u startu.

Takođe, postoje nekoliko vrsta igrača po stilu, koji odgovaraju ili ne odgovaraju stilu drugih igrača. To su na primer, jaki serveri, igrači koji preferiraju da igraju na osnovnoj liniji, defanzivno orijentisani igrači, igrači koji nemaju određen tip igre, igrači koji agresivno izlaze na mrežu itd. Dakle, užasno je važno znati ovakve stvari prilikom odluke kako se kladiti na tenis.

Popularni kladioničarski marketi

Tenis je jedan od sportova, gde je dosta popularno takozvano Money line klađenje, odnosno klađenje na konačan ishod meča, tj. koji igrač će pobediti na meču.

Osim ovog marketa, veliki broj sportskih kladioničara voli da se kladi na Total market i Hendikep market. Total market je identičan kao i klađenje u fudbalu na konačan broj golova, samo što se u tenisu kladi na broj gejmova koji će biti. Sa druge strane Hendikep u tenisu se može odnositi na hendikep u gejmovima i hendikep u setovima. Ovaj hendikep je identičan kao hendikep koji se igra u košarci ili Američkom fudbalu na primer, ali je kompletno različit od Azijskog hendikepa koji se koristi u nogometu.

Na kraju, u tenisu je prilično popularno da se kladi na pobednika turnira.

Kako ostvariti profit klađenjem na tenis?

Odavno je poznata činjenica da klađenjem na izrazite favorite nije mogućer ostvariti profit na duge staze. Probali su mnogi u gotovo svim sportovima i pokazalo se da klađenje na izrazite favorite nije rešenje, jel nakon jednog promašaja potrebno je pogoditi mnogo utakmica da bi se ostvario profit. Također, nije preporučljivo koristiti sisteme negativne progresije, koji su potekli i igara koje se mogu pronaći u online kazinima.

Dakle, klađenje na Đokovića i Serenu Williams cele sezone statistički vam neće doneti profit. Kvote na njihove pobede se uglavnom kreću u rangu od 1.03 do 1.05 u velikom broju mečeva, te nema nikakvog value-a kladiti se na njih.

Ne postoji univerzalna formula, kako se kladiti na tenis. Profitabilni sportski kladioničari koji se klade na ovaj sport koriste različite tehnike, ali uglavnom sve te tehnike se svode na poznavanje stila igre i podloge koja najviše odgovara nekom igraču. U velikoj meri se koristi statistika iz prethodnih mečeva kako bi se odlučilo kojeg igrača treba pratiti, te na kraju krtkoročna forma tenisača je takođe bitan faktor prilikom odabira oklade.

Izuzjetno je važno kladiti se disciplinirano i ne gubiti glavu ukoliko loša serija dođe. Dobre i loše serije u sportskom klađenju su sasvim normalna stvar, te pogotovo u tenisu potrebno je imati poverenja u svoje selekcije i budite sigurni da će uspjeh doći.

FAQ:

Kako zaraditi novac od kladionice?

Ostvariti zaradu od kladionice nije nimalo lako. Potrebno je biti discipliniran, znati odabrati najisplativije kladioničarske markete, kao i imati pravilan način polaganja opklada. Stoga, mi uvjek podvalčimo važnost edukacije sportskih kladioničara. Na taj način ćete povećati svoje šanse za dobitkom.

Što kladionice na žele da znate?

Sportske kladionice kriju svoje poslovanje i svoje tajne od korisnika kao zmija noge. To je sasvim razumljivo, iz razloga što je sportsko klađenje jedan od najunosnijih biznisa u poslednje vrijeme. Uvek imajte na umu da kladionice uvjek imaju prijednost u odnosu na igrače i pažljivo birajte svoje opklade.

Koje su najbolje online kladionice Hrvatska?

Iako postoji određeni broj operatera koji su locirani u Hrvatskoj, isti nisu najkvalitetniji za igrače iz ove države. Naša preporuka ide uvjek ka inostranim brendovima, koji daju mnogo bolje uslove igračima. Bolji su bonusi dobrodošlice, bolje je klađenje online i bolji su koeficijenti.

 

 

Relevant news