Krka – Borac: Analiza utakmice

Lefty
15 ožujka, 2021
380 Views
krka borac

U derbiju začelja, snage će u 21. kolu regionalne ABA lige odmjeriti Krka i čačanski Borac. Oba tima se grčevito borbe da izbjegnu 13. poziciju koja vodi u doigravanje za opstanak „na Jadranu“ i nema dileme da će biti silno motivisani danas. Krka je nakon pobjede nad Partizanom 19. decembra prošle godine upala u veliku krizu i od tada su slavili samo jednom na osam odigranih susreta u ovom takmičenju. Glavni problem kluba iz Novog Mesta je neefikasan napad i nedostatak kvalitetnih rješenja u ofanzivnom segmentu. Spominjalo se da bi mogao biti otpušten i trener Vladimir Anzulović, ali dva boda osvojena protiv Mege su kupila mir, makar za trenutak. Ipak, u posljednjih sedam dana je Krka izgubila od Rogaške i Podčetrteka u nacionalnom šampionatu tako da je trijumf nad Borcem imperativ.

Slična sudbina je zadesila i Borac. Oni su takođe porazili Partizan u ABA ligi prije više od tri mjeseca i od tada ne znaju za slast pobjede. Izgubili su šest puta uzastopno u regionalnom takmičenju, a Partizan im se osvetio u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Borac je trenutno u najtežoj poziciji od svih timova u takmičenju i ukoliko izgube drugi put i od Krke ove sezone, skoro pa izvjesno je da će oni biti taj klub koji će se nadmetati u baražu za opstanak. Pred put u Sloveniju, igrači su istakli da je ovo za Čačane meč sezone, što znači da će koncentracija i motivacija biti na najvišem mogućem nivou. Prednost izabranika trenera Marka Marinovića je u tome što uvijek neko drugi iskoči i nikad ne znate od koga prijeti najveća opasnost.

Očekivani sastavi

Krka u kompletnom sastavu dočekuje Borac, dok Čačani u Novo Mesto dolaze bez Radovana Đokovića koji je već duže vremena van stroja zbog teške povrede.

Raniji rezultati i trendovi

Krka je odigrala 19 utakmica u regionalnom takmičenju i na učinku 6-13 su trenutno. Borac ima meč manje i skor 4-14. Izabranici Vladimira Anzulovića su samo dva puta slavili na domaćem parketu u regionalnom takmičenju (protiv Partizana i Mege), dok je upravo Partizan jedina ekipa na čijem gostovanju su se sladili Čačani i to u prvom kolu nove sezone što znači da još od oktobra prošle godine ne znaju za trijumf van Čačka. Četiri puta su u zvaničnim utakmicama ovi klubovi igrali međusobno, a Krka vodi 3-1. Slovenci su slavili i u Srbiji u prvom dijelu sezone.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Borac Čačak +4.5 (pobjeda Borca ili poraz manji od pet poena razlike), a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.76 za ovu igru.

Na papiru, Krka i Borac su timovi sličnog kvaliteta, što znači da će onaj motivisaniji sastav biti u prednosti. Za Čačane je ovaj duel biti ili ne biti jer bi u slučaju poraza postalo skoro izvjesno da će završiti trinaesti, a Slovenci bi još uvijek imali vremena za popravni. Treba očekivati jedan neizvjestan duel gdje bi presuditi mogla i posljednja lopta, pa u takvoj situaciji imati dodatna 4,5 poena na jednu ekipu donosi određenu prednost. Ne treba se iznenaditi ukoliko Borac osvojiti i čitav plijen u Sloveniji.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty