Leicester – Liverpool: Analiza utakmice

tipovi i analize

Svakako ne možemo biti zadovoljni formom koju smo pokazali tokom prethodnog vikenda, pošto od četiri utakmice koje smo tipovali čak tri je završeno u „crvenom“ i napravili smo minus. Na kraju malo je falilo da vikend bude profitabilniji iz prostog razloga što je dve košarkaške utakmice palo za svega jedan koš, a utakmcia između Tottenhama i Chelsea je mogla videti jedan pogodak u mreži Plavaca iz Londona. Danas iako je Božićni četvrtak i ponuda za klađenje je generalno slaba, uspeli smo da pronađemo jednu utakmicu koja u ponudi ima jedan market koji volimo često da igramo, i koji je svakako veliki value u našim očima. Naime, danas tipujemo utakmicu Engleske Premier Lige, gde se u poslednjoj utakmici Boxing Day runde sastaju ekipe Leicestera i Liverpoola.

Domaća ekipa, igra odlično ove sezone u Premier Ligi, te nakon 18 kola se nalaze na drugoj poziciji i imaju 10 poena manje od prvoplasirane ekipe Liverpoola, uz gol razliku od 41 postignutih i 14 primljenih pogodaka. Na domaćem terenu imaju sedam pobeda, dva remija i nula poraza, a posebno je interesantno da ova ekipa ponovo izgleda kao ona šampionska ekipa koja je žarila i palila pre par godina pod palicom Claudia Ranijerija.

Liverpool sa druge strane izgleda ove sezone kao kaznena ekspedicija, pošto u domaćem prvenstu igraju fenomenalno, imaju deset poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Leicester, uz fantastičnu gol razliku od 42 postignuta i 14 primeljnih pogodaka. Na gostovanjima igraju malo slabije u evropi, ali u Premier Ligi imaju rekord od sedam pobeda i jedne nerešene utakmice bez poraza.

Očekivani sastavi

Trener domaće ekipe Nece moći da računa na samo jednog igrača, pošto je povređen James, dok Klopp neće moći da računa na Oxlade-Chamberlaina, Fabinha, Matipa, Clynea i Lovrena, koji su svi povređeni.

Raniji rezultati i trendovi

Ove ekipe su u istoriji igrale neverovatnih 93 puta, i rezultati su nekako izjednačeni, pošto je domaća ekipa pobedila 33 puta, 21 put je bilo nerešeno, a Liverpool je pobedio 39 puta. Ono što je posebno interesantno je činjenica da je na poslednjih sedam susreta između ove dve ekipe čak šest puta bilo više od dva pogotka i viđeno je da obe ekipe postignu pogodak.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Liverpool kao favorita sa linijom Azijskog hendikepa od -0.5, što je i očekivano imajući u vidu kvalitet ekipa trenutno. Ipak, ova utakmica će sasvim sigurno biti posebna priča, i iako se mnogi neće složiti sa nama, smatramo da je kvota na jednom marketu neverovatna i da se mora probati. Naime, zbog specifičnog tipa fudbala koji igra Liverpool na njihovim utakmicama vrlo često se vidi da obe ekipe postignu pogodak. Naime, Liverpool je ove sezone na gostovanjima 62.5% utakmica igrao da obe ekipe postignu pogodak, a Leicester je svakako vrlo napadački potentna ekipa. Iz tog razloga naš predlog na ovom susretu je da se odigra Over 2.5 Goals & BTTS (da obe ekipe na utakmici postignu pogodak i da bude više od dva gola na utakmici), koja igra se plaća odličnom 1.90 kvotom u kladionici Bet365.

Relevant news