Lorenzo Musetti vs Novak Đoković – Tipovi, savjeti i kvote 12.07.2024. 14:00

Dino96
11 srpnja, 2024
846 Views
Lorenzo Musetti vs Novak Djokovic

Lorenzo Musetti i Novak Đoković će odmjeriti snage u polufinalu Wimbledona gdje Musetti pobjedom želi doći do svog prvog Grand Slam turnira dok Novak želi do desetog finala Wimbledona i šestog uzastopnog.

Lorenzo Musetti vs Novak Đoković: Kvote

Powered by

Lorenzo Musetti

Lorenzo Musetti je najveće iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona. Malo je tko mogao očekivati da će Lorenzo svoje prvo Grand Slam polufinale igrati upravo na travi.

Istina, imao je najlakši put ka polufinalu od svih igrača koji su došli do ovog dijela turnira no to ne umanjuje najveći uspjeh Musettia u dosadašnjoj karijeri.

Od samog početka se Musetti muči, iz meča u meč no uspio je savladati svaku prepreku. U prvom kolu je gubio set od Lestiennea a u drugom je čak gubio i 2:1 od Darderia.

Comesanu i Mpetshi Perricarda je savladao kroz četiri seta i malo je tko očekivao da može iznenaditi Fritza u četvrtfinalu. Ipak, Fritz je bio neprepoznatljiv, vjerovatno je i veliki pritisak igrao ulogu, pravio je Taylor pregršt neiznuđenih i Lorenzo Musetti je kroz pet setova prošao u svoje prvo Grand Slam polufinale.

Proveo je Musetti čak 16 sati na terenu u dosadašnjem toku turnira. Nije pokazao igru kojom bi mogao ugroziti Novaka no sigurno će plasman u polufinale dati veliku dozu samopouzdanja teniseru iz Italije.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Novak Đoković

Nole je posljednjih godina dominantan na Wimbledonu. Na posljednjih pet održavanja ovog turnira igrao je finala a prošle godine je nakon četiri uzastopna osvajanja Wimbledona poražen u velikom finalu od Alcaraza, nakon pet odigranih setova.

Jasno je da je ove godine Nole u padu forme, još uvijek je bez osvojenog turnira. Mnogi su bili mišljenja da će zbog OI-a i propustiti Wimbledon a nakon povrede koljena u Parizu zaista je izgledalo da Novak neće učestvovati na Wimbledonu.

Ipak, uspio se oporaviti i odigrati vjerovatno i najbolji turnir ove godine. Nije Nole impresionirao u prvim kolima no navikli smo da na Grand Slam turnirima diže nivo igre iz meča u meč. 

Bez većih poteškoća, uz dva izgubljena seta je izbacio Koprivu, Fearnleya i Popyrina a u dvoboju sa Runeom smo vidjeli najbolje od Novaka. Savladao je Runea sa 3:0 uz poruku publici nakon meča a sigurno da će i sa publikom do kraja turnira voditi veliku bitku.

Poznato je da Novak u takvim situacijama i igra najbolje, kada je publika protiv njega proradi nešto u njemu i tada igra najbolji tenis. Odmarao je u četvrtfinalu s obzirom da mu je bez borbe De Minaur predao meč a uz igru prikazanu protiv Runea za očekivati je da se bez većih poteškoća domogne novog finala Wimbledona.

22bet

H2H

01.06.24 (French Open) –Musetti : Đoković – 2:3

11.04.24 (Monte Carlo) –Musetti : Đoković – 0:2

13.04.23 (Monte Carlo) –Musetti : Đoković – 2:1

11.04.22 (Pariz) –Musetti : Đoković – 0:2

21.02.22 (Dubai) –Musetti : Đoković – 0:2

07.06.21 (French Open) –Musetti : Đoković – 2:2 (Musetti predao meč)

Lorenzo Musetti vs Novak Đoković: Prijedlozi za klađenje

Lorenzo Musetti je uspio doći do svog prvog Grand Slam polufinala i na to na Wimbledonu. Imao je mnogo sreće i za žrijebom na putu ka polufinalu kao i u meču sa Fritzom koji je zaista odigrao daleko ispod očekivanog nivoa.

Nije pokazao igru kojom bi mogao ugroziti sedmorostrukog šampiona Wimbledona, Novaka Đokovića koji iz meča u meč izgleda sve bolje. Stoga smo mišljenja da je klađenje na pobjedu uz hendikep Novaka najbolji izbor u ovom dvoboju.

12.07.2024 14:00

Prijedlog: Novak Đoković pobjeda uz azijski hendikep (-6)

Tečaj: 1.73

Kladionica:  22bet

Lorenzo Musetti vs Novak Đoković: Kladionice

22bet Kladionica

5/5
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice

Ivibet Kladionica

4.9/5
100% do 150 EUR Bonus dobrodošlice

20bet Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice

Rabona Kladionica

4.8/5
100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice
Author Dino96