Maccabi Tel Aviv – Crvena Zvezda: Analiza utakmice

Lefty
3 prosinca, 2020
611 Views
košarka tipovi

Vjerovatno ni najpesimističniji navijači Maccabija se nisu nadali da će nakon 11 odigranih utakmica u Evroligi imati samo tri pobjede. Nakon nekoliko godina jako slabih rezultata, činilo se da je dovođenje grčkog stručnjaka Ioannisa Sfairopoulosa bio pravi pogodak pošto je „ponos Izraela“ lani izgledao odlično i bili su na petoj poziciji u trenutku prekida takmičenja zbog pandemije izazvane virusom korona. Uprava kluba na čelu sa sportskim direktorom Nikolom Vujčićem je kao ideju imala da dodatno osnaži tim oko njihovog lidera Scottiea Wilbekina i tu svrhu je dovedeno par novih igrača. Nažalost pod njih, najviše je podbacio „hrvatski NBA duo“ od kojeg se najviše očekivalo, a to su Ante Žižić i Dragan Bender. Pogotovo je Bender sve razočarao.  Istini za volju, Maccabi je imao problema i sa povredama. Od početka sezone, van stroja su bili John Di Bartolomeo, Omri Casspi i Yovel Zoosman, a tek prošle sedmice su se na teren vratila prva dvojica, dok Zoosmanu predstoji još par nedjelja pauze. Maccabi mora pod hitno početi sa pobjedama i boljim igrama, a meč protiv Zvezde je dobra šansa za tako nešto.

Beogradski crveno-bijeli su u najavi sezone istakli da je njihov cilj i ambicija plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. U tu svrhu je dovedena nekolicina stranih igrača, ali samo četiri pobjede i čak sedam poraz nije nešto čemu su se nadali Saša Obradović i uprava kluba. Zvezda ne uspijeva da pronađe dobar kontinuitet, prvenstveno u napadu gdje skoro sve počinje i završava sa Jordanom Loydom, jednim od najboljih strijelaca u Evroligi ove sezone. Osim njega, ne postoji  drugi igrač koji konstantno doprinosi, mada vesele sigurno sve bolje partije Corya Waldena na obje strane terena. Igrači poput Taylora Rochestiea, Langstona Halla, Emanuela Terrya, pa i Johnny O’Bryanta nisu opravdali očekivanja, dok od domaćih igrača skoro niko nije u stanju da budu poenterski efikasan. Zvezda prikazuje sasvim solidnu odbranu, međutim za bolje rezultate i napad mora da se drastično popravi.

Očekivani sastavi

Kao što je navedeno, John Di Bartolomeo i Omri Casspi će biti u ekipi Maccabija danas, dok je Yovel Zoosman van stroja još par sedmica. Zvezda bi trebalo kompletna da je otputovala u Tel Aviv. Langston Hall je imao problema sa povredom prošle sedmice, ali očekuje se da bude u timu za današnji okršaj.

Raniji rezultati i trendovi

Deset puta su ovi timovi međusobno igrali u ovom takmičenju u 21. vijeku, a omjer pobjeda i poraza je 5-5. U dosadašnjem toku sezone, nisu blistali niti jedni, a ni drugi. Zvezda ima samo jednu pobjedu (4-7) više od Maccabija (3-8) tako da je za obje ekipe ovaj meč od izuzetnog značaja.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Crvena zvezda +9.5 (pobjeda Zvezde ili poraz manji od deset poena razlike), a kladionica Bet365 daje kvotu 1.71 za ovu opkladu.

Maccabi se dosta mučio protiv svakoga ove sezone, a pogotovo protiv ekipa sa dobrom odbranom kakva jeste Zvezdina. U trenutnim okolnostima, ne treba se iznenaditi ako Beograđani čak i dobiju večeras susret, ali hendikep od 9,5 poena je zaista prevelik i potcijenjivački, pogotovo ako se pogledaju trenutne forme oba tima.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty