Milano – Valencia: Analiza utakmice

Lefty
12 siječnja, 2021
590 Views
košarka tipovi

Nakon najveće pobjede ove sezone koju su ostvarili u petak u Madridu kod Reala, košarkaši Milana su imali velikih problema sa povratkom u Italiju. Zbog najvećeg snijega koji je pogodio prijestonicu Španije u posljednjih 50 godina, aerodromi su zatvoreni, pa su košarkaši italijanskog predstavnika u Evroligi morali vozom da idu za Valenciju i potom da se prebacuju nazad u Italiju. Zbog svega toga, odgođen je bio duel Serije A protiv Cremone, a stigli su da odrade svega par treninga pred novi okršaj u Evropi. I pored silnih problema, njihov trener Ettore Messina je rekao da je ekipa vjerovatno u najboljem psihološkom stanju od starta takmičarske godine i da sa mnogo želje i motiva dočekuju Valenciju, jednog od direktnih konkurenata u borbi za plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Što se tiče Valencije, oni su dosta kompromitovali svoju poziciju. Nakon 10 kola, činilo se da će bez većih problema da se izbore za poziciju unutar top8, međutim uslijedili su neočekivani kiksevi na domaćem parketu protiv Albe i Zenita, a nešto kasnije nisu uspjeli da savladaju ni Crvenu zvezdu i Baskoniju, tako da se sada nalaze na rubnoj osmoj poziciji i pred sastavom Jaume Ponsarnaua je mnogo posla kako bi očuvali evroligaški status. Ni povrede nisu zaobišle ovaj tim, prvo su Vanja Marinković i Joan Sastre otpali na duže vremena, a u posljednje vrijeme je i nekolicina ostalih igrača u nekom momentu bila van terena što je svakako uticalo na slabije partije.

Očekivani sastavi

Milano ne može računati na usluge Shavona Shieldsa koji će propustiti još dvije sedmice košarke dok je neizvjestan nastup Vladimira Micova koji je zbog prisustva virusa korona u njegovom organizmu propustio zadnjih nekoliko mečeva.

Kod Valencije se vratio Joan Sastre, ali je otpao najbolji igrač Bojan Dubljević jer je imao kontakt sa inficiranom osobom, pa mora da odradi dvije sedmice izolacije što itekako utiče na izdanja „Slijepih miševa“.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su do sada ostvarile 10 pobjeda u Evroligi, s tim  da Milano ima utakmicu manje. Italijani su izgubili posljednja tri meča kod kuće i to od Panathinaikosa, Baskonije i CSKA, pa sa dosta motivacije čekaju Valenciju koja je takođe poražena na zadnja dva evroligaška okršaja.  Međusobno su ovi timovi do sada igrali sedam puta u ovom takmičenju, a Milano vodi 4-3.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Milano -3 (pobjeda Milana sa četiri ili više poena razlike, a ako bude tačno tri razlike, vraća se ulog). Kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici 22Bet.

Nakon tri uzastopna poraza kući, Milano sigurno želi da prekine taj niz i to protiv direktnog konkurenta za mjesto u četvrtfinalu Evrolige. Iako su imali problema sa povratkom iz Madrida, to može samo dodatno da ih ojača i mentalno pripremi pred bitan susret. Na sve to, Valencija neće moći računati na Bojana Dubljevića, a bez njega su dosta slabiji što se vidjelo i u Barceloni u prošloj rundi takmičenja. Za očekivati je pobjedu Milana jednocifrenom razlikom, ali većom od tri poena.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty