Milwaukee Bucks vs Boston Celtics: Tipovi, savjeti i kvote 14.05.2022.

Dusan
13 svibnja, 2022
458 Views
Milwaukee Bucks vs Boston Celtics

Veliku pobjedu su ostvarili Milwaukee Bucksi u Bostonu i sada imaju priliku da pred svojim navijačima završe ovu seriju i plasiraju se u finale Istočne konferencije.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Milwaukee Bucks

U utakmici broj pet, Milwaukee Bucksi su zaostajali 14 razlike početkom četvrte četvrtine i činilo se da će Boston Celticsi povesti sa 3-2 u seriji. Ipak, aktualni šampioni NBA lige se nisu predali i napravili su veliki preokret, te su na kraju pobijedili 110:107.

Jrue Holiday i Wesley Matthews su pogodili nekoliko jako bitnih šuteva u posljednjoj četvrtini, dok je Giannis Antetokounmpo bio nezaustavljiv tokom čitavog susreta. Bucksi sada imaju idealnu situaciju. Vode sa 3-2 u seriji i ako pobijede na svom terenu u ovom meču, izboriće nastup u finalu Istočne konferencije.

Mike Budenholzer je skratio rotaciju na osam igrača, a izvjesno je da se Khris Middleton neće vratiti do kraja ove serije i on bi trebalo da bude na raspolaganju nekad u toku konferencijskog finala ukoliko Bucksi budu tamo. Ne smijemo zaboraviti ni Bobby Portisa koji je sa nekoliko skokova vjerovatno i odlučio meč u korist Bucksa prije dva dana.

Boston Celtics

Veoma blizu su Boston Celticsi bili da ostvare pobjedu u utakmici broj pet. Bucksi su izgledali kao uzdrmani bokser u četvrtoj četvrtini, ali Celticsi nisu uspjeli da zadaju odlučujući knock-out što ih je skupo koštalo na kraju.

Srećom po njih, ova serija još uvijek nije gotova ali moraće da pobijede u Milwaukeeju da bi odveli konferencijsko polufinale u odlučujuću sedmu utakmicu koja bi se igrala u TD Gardenu. Napadački, Celticsi su izgledali dobro.

Jaylen Brown i Jayson Tatum su odigrali na visokom nivou, ali ključna stavka koja je presudila u korist Bucksa su bili ofanzivni skokovi. Bucksi su imali 17, a Celticsi samo 5 ofanzivnih skokova i to je razlika koja je u konačnici odlučila pobjednika.

Robert Williams nije igrao u petoj utakmici što je umnogome doprinijelo tome da Bucksi dominiraju u reketu. Al Horford i Daniel Thies nisu bili u stanju da se izbore sa Portisom i Antetokounmpom i ako Williams ne bude igrao ni u utakmici broj šest, Ime Udoka će morati da pronađe način kako da umanji štetu na skoku.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Nakon pet utakmica u ovoj seriji, Milwaukee Bucksi vode sa 3-2 i samo jedna pobjeda ih dijeli od plasmana u novo finale Istočne konferencije. Četiri puta su Bucksi i Celticsi igrali jedni protiv drugih u regularnoj sezoni i H2H je tada bio 2-2, tako da je ukupni H2H u ovoj sezoni 5-4 za Buckse.

Očekivani sastavi

Khris Middleton još uvijek nije zvanično van stroja za ovaj meč, ali vjerovatno neće igrati. Ostali igrači su na raspolaganju treneru Budenholzeru i Bucksima. Kod Celticsa, jedino je upitan Robert Williams za koga se očekuje da zaigra u ovom duelu.

Prijedlog za klađenje

Tip: pobjeda Milwaukee Bucksa
Kvota: 1.80
Kladionica: Bet365

Bucksi su pokazali šampionski mentalitet u utakmici broj pet koja je bila ključna za njih. Nakon tako velike pobjede, zaista je teško vjerovati da će dopustiti Celticsima da trijumfuju u Milwaukeeju i vrate seriju u Boston.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan