Monaco vs. Asvel: Tipovi, savjeti i kvote 20.06.2022.

Sportske
19 lipnja, 2022
662 Views
Monaco vs Asvel

Asvel je ponizio Monaco u utakmici broj dva finala Francuske lige, ali sada se serija seli u Monaco gdje tim Saše Obradovića želi osvetu.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Monaco

Nakon lagane pobjede u prvoj utakmici finala Francuske lige, Monaco je ponižen u Villeurbanneu u utakmici broj dva. Asvel je pobijedio sa 91:54 što je najteži poraz za Monaco u ovoj sezoni. Oni će probati šve što je u njihovoj moći da potpuno zaborave sve što se dogodilo u petak veče, jer jedino na taj način mogu izaći spremni i fokusirani za utakmicu broj tri. Monaco je prošle sezone napravio povijesni rezultat osvajanjem Eurocupa, a ove godine su otišli korak dalje. U prvom učešću u Euroligi, kvalificirali su se za četvrtfinale gdje su izgubili od Olympiacosa nakon maksimalnih pet utakmica. Trener Saša Obradović je uradio odličan posao sa ovom grupom igrača i razvio je dobar odnos sa najboljim igračem Mikeom Jamesom. To nije uspio bivši trener Zvezdan Mitrović zbog čega je otpušten. Dwayne Bacon je takođe igrao na visokom nivou, dok je svoju ulogu u ovoj ekipi pronašao i Paris Lee. Obradović će vjerovatno da skrati rotaciju u ovoj utakmici, baš kao što je to činio i u četvrtfinalu Eurolige.

Asvel

Nakon prve utakmice finala Francuske lige, apsolutno ništa nije ukazivalo da Asvel ima moć i sposobnost da odigra utakmicu kakvu je odigrao u petak veče. Skoro sve je funkcioniralo bez greške u igri ove ekipe i u odbrani i u napadu. Svih 12 igrača je postiglo makar četiri poena, a najbolji strijelac Dylan Osetkowski je imao samo 13 poena od ukupno 91 koliko je Asvel postigao. Poslije utakmice broj jedan, u francuskim medijima se govorilo o tome da je jako loša atmosfera unutar svlačionice ove ekipe i da svi jedva čekaju kraj sezone, međutim ovaj rezultat je to demantovao. Trener T.J. Parker će najvjerovatnije napustiti Asvel na kraju sezone, dok će iz Villeurbannea otići i najbolji igrač Elie Okobo. Vlasnik kluba Tony Parker ima želju da u budućnosti ovaj klub bilježi dobre rezultate u Euroligi, a u tome nisu uspjeli u posljednje tri godine pošto su uglavnom bili van borbe za četvrtfinale. Da bi ušli u tu borbu, moraće dosta toga da se promijeni ovog ljeta.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Finale Francuske lige se igra na tri dobijena meča, a nakon dvije utakmice u Villeurbanneu rezultat je 1-1. Sada će se odigrati dva meča u Monacu.  Ukupno su ovi klubovi igrali šest puta međusobno ove sezone i H2H je 3-3.

Očekivani sastavi

Svi igrači su na raspolaganju obojici trenera, ali mogu koristiti samo šest stranih košarkaša po utakmici.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 20.06.2022 20:30 CET
Tip: Monaco -2
Kvota: 1.76
Kladionica: 22Bet

Bez obzira na ishod utakmice broj dva, Monaco je kvalitetniji tim od Asvela, a to što se desilo u petak veče ih može samo dodatno motivirati da ostvare pobjedu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske