Mornar Bar – Gran Canaria: Analiza utkamice

Lefty
2 ožujka, 2021
340 Views
košarka tipovi

Sezona koja se bliži kraju je bila poprilično turbulentna za barski Mornar. Nakon što su sastavili kvalitetnu ekipu sa ciljem da se nadmeću u Eurocupu, saznali su da neće igrati to takmičenje. Ipak, nakon odustajanja Maccabi Rishona neposredno pred start takmičarske godine, Crnogorci su dobili wild card koji su u potpunosti opravdali. Nakon što su se iza sebe ostavili Ulm i Bresciu u prvoj fazi, na startu top16 su bili bolji od Gran Canarije u Španiji. Ipak uslijedio je nesrećni poraz od Andorre, pa onda i dva ubjedljiva od Unicsa, tako da sada Mornar mora da slavi u oba preostala duela u europskom takmičenju kako bi dohvatio četvrtfinale. U najavi meča, njihov strateg Mihailo Pavićević ističe da bez obzira koji rezultat bude, oni moraju biti zadovoljni učinjenim. Prvenstveni cilj ovog kluba je plasman u play-off ABA lige, a na odličnom su putu da taj zadatak uspješno obave.

Gran Canaria je mnogo lutala ove sezone, međutim sada se nalaze u takvoj situaciji da bi takmičarska godina na kraju mogla da se okarakteriše kao solidna. Umnogome će to zavisiti od ishoda današnjeg duela u Baru. Dovođenjem Andrewa Albicya, AJ Slaughtera i Seana Kilpatricka, tim sa Kanarskih ostrva je kao cilj postavio ulazak u četvrtfinale Endesa liga, kao i borbu do samog kraja u Eurocupu. Ipak, nakon skoro dvije trećine sezone, u nacionalnom šampionatu su tek na 13. poziciji, sa tri pobjede manje od mjesta koje vodi u doigravanje, dok u Eurocupu moraju savladati Mornar i Unics kako bi ostvarili planove. Da bi finiš sezone mogao biti dobar, nagovijestio je egal meč sa Real Madridom krajem januara, a onda su uslijedile prvo pobjeda protiv Andorre u Europi, a poslije toga i trijumf nad Manresom.

Očekivani sastavi

Mornar u ovaj meč ulazi bez svoja dva najbolja igrača, Jacoba Pullena i Isaiah Whiteheada. Čak i da su kompletni, na papiru je pitanje da li bi Barani bili kvalitetniji od Gran Canarie, a ovako to nisu sigurno nisu. Osim Dereka Needhama i Nemanje Gordića, kvalitetnog organizatora igre nemaju, a odbrana nikada nije bila jača strana izabranika trenera Pavićevića.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe se nalaze na skoru 1-3 nakon četiri odigrana meča u top16 fazi Eurocupa i poraženi će ostati samo na teoretskim šansama za plasman u četvrtfinale. Andorra je ispred njih sa učinkom 2-2, međutim oni gostuju u Kazanu kod Unicsa i vjerovatno će izgubiti. Mornar je na domaćem terenu izgubio samo četiri puta ove sezone, dok je Gran Canaria trijumfom kod Andorre prekinula niz od četiri gostujuća poraza u svim takmičenjima. Jedini međusobni duel je pripao Baranima u prvom kolu top16 faze kada su u Španiji slavili sa 102:100.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Gran Canaria +3 (pobjeda Gran Canarije ili poraz manji od četiri poena razlike, a ako bude tačno tri razlike za Mornar, vraća se ulog). Kladionica 22Bet nudi kvotu 1.68 na ovu igru.

Bez Pullena i Whiteheada, teško je vjerovati da Mornar ima kapacitet da iznenadi Gran Canariju. Za Špance je ovaj meč posljednja šansa da izvuku sezonu, a imali su i mjesec dana da se dobro pripreme i skautiraju današnjeg rivala. Odbrana Barana je jako slaba i Gran Canarija će sigurno pronaći način da ubaci preko 80 poena, dok Mornar bez svoja dva najbolja igrača teško to može učiniti.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty