Mornar Bar – Igokea: Analiza utakmice

Lefty
3 siječnja, 2021
585 Views
košarka tipovi

Poslije poraza od Budućnosti u Podgorici, Mornar je uvezao tri rutinski pobjede u ABA ligi i tako izbio na sam vrh tabele. Izabranici Mihaila Pavićevića igraju sa mnogo samopouzdanja, a prednjači plejmejker Jacob Pullen. Barani su prošli i u top16 fazu Eurocupa i prije nastavka evropskog takmičenja, žele što bolje da se pozicioniraju „na Jadranu“ jer kada opet budu igrali dva puta sedmično na redovnom nivou, biće manje vremena za trening, a samim time i za kvalitetnu pripremu duela. U odnosu na prošlu sezonu, Mornar je reket pojačao sa Kenny Gabrielom i Taylorom Smithom, a za odbranu crnogorske ekipe je posebno važan Smith koji je pravi defanzivni korektor i u paru sa Urošem Lukovićem predstavlja veliku prijetnju za sve protivnike. Kada se to na doda da je najjače oružje ovog tima šut sa distance, potpuno je jasno zašto Barani trenutno zauzimaju prvo mjesto u ABA ligi.

Igokea je bez ikakve dileme najugodnije iznenađenje regionalnog takmičenja u dosadašnjem toku sezone. Dragan Bajić je selektirao ekipu po svom ukusu, a kada to učini najtrofejniji trener u istoriji kluba iz Aleksandrovca, rezultat nikada ne izostane, a veoma često, baš kao i sada, njegova ekipa odigra iznad svih realnih očekivanja. Sve dobro, Igokea crpi iz odlične odbrane. Bajić često insistira na kombinovanoj odbrani koja zna da zbuni protivničke igrače i trenere, pogotovo plejmejkere jer ne mogu da prepoznaju da li napadaju čovjeka ili zonu. Iz dobre odbrane dolaze i do poena u tranziciji, dok se u napadu igra organizovano, bez srljanja i sa jasnim idejama i zadacima. U takvom stilu su razbili Crvenu zvezdu na svom parketu prošle sedmice sa ubjedljivih 85:65.

Očekivani sastavi

Mornar nema problema sa povredama, a znajući da ih je i virus korona bio ozbiljno pokosio prije mjesec dana, ta činjenica da trener Pavićević ima sve košarkaše na raspolaganju govori zašto Barani igraju perfektno u zadnje vrijeme. Igokea je u Bar doputovala bez Nikole Jovanovića, a trener Bajić je istakao da neće igrati ni Jackie Carmichael koji je obnovio povredu na trening u Crnoj Gori, pa ostaje da se vidi da li trener Igokee pokušava da zavara protivnika ili američki centar zaista neće nastupiti.

Raniji rezultati i trendovi

Kao što je već rečeno, Mornar ima učinak 10-2, dok Igokea nije mnogo slabija pošto ima skor 9-2 i ukoliko slavi sutra, preskočiće Barane na tabeli. U Crnoj Gori još niko nije savladao Mornar u ABA ligi ove sezone, dok je Igokea na gostovanju izgubila samo od Cedevita Olimpije poslije produžetka. Međusobno su ovi timovi igrali 10 puta, a rezultat je 5-5.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Mornar -4 (pobjeda Mornara sa više od četiri poena razlike), a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

Iako se oba tima nalaze u odličnoj formi, Igokea će biti značajno oslabljena u reketu i pitanje je koliko mogu parirati u takvim okolnostima na teškom gostovanju. Protiv boljih rivala, „Igosi“ su znali da provociraju šut za tri poena, a upravo je to najkvalitetnije oružje Barana i ukoliko tu budu radili, neće se dobro provesti. Za očekivati je da Mornar nastavi sa dobrom formom i upiše nova dva boda u ovom duelu.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty