Mornar Bar – Nizhny Novgorod: Analiza utakmice

tipovi i analize

Gotova je pauza u Evropskim košarkaškim takmičenjima i od danas se nastavljaju kako 7DAYS EuroCup, tako i FIBA Champions League, te možete očekivati naše poznate tipove iz ovih takmičenja, koji su se pokazali kao vrlo profitabilni tokom prošle godine. U okviru desetog kola FIBA Champions League sastaju se u Crnogorskom gradu Bar, domaća ekipa Mornar i gosti iz Rusije, ekipa Nizhny Novgoroda. Smatramo da na ovoj utakmici postoji ozbiljan value na jednom market, zbog situacije u jednom od ova dva kluba.

Domaća ekipa Mornar Bar trenutno u ovom takmičenju ima skor od dve pobede i sedam poraza. Krenuli su sa šest uzastopnih poraza, ali su u poslednje tri utakmice uspeli da ostvare dve pobede, oba puta na domaćem terenu protiv najslabije ekipe ove grupe VEF Rige (106-99 nakon produžetka) i protiv Gazientepa (84-77). Imali smo prilike da gledamo ovu ekipu u nedelju protiv ekipe Partizan NIS i iskreno nismo skoro videli raspušteniju ekipu koja se ponaša kao na uličnom basketu. Američki igrači su privatizovali ekipu i šutiraju kako se njim prohte, što sve dovodi do vrlo nestabilne igre u naletima.

Sa druge strane ekipa Nizhny Novgoroda ima u ovom takmičenju skori od šest pobeda i tri poraza, a u prvoj utakmici koju su igrali protiv ove ekipe, pobedili su na svom terenu sa dvadeset poena razlike (89-69). Ono što odlikuje ovu ekipu je činjenica da nemaju izraženu zvezdu u timu, nego da igraju timski i da im je jaka odbrana glavna snaga. Oni su na devet dosadašnjih utakmica primili 665 poena (nešto malo ispod 74 po meču), a na čak 7 od 9 utakmica su svoje protivnike držali na ispod 75 poena. Ovo je bitno, jer Mornar kada dobija utakmice, radi to isključivo svojim napadom, pošto odbranu ne igraju uopšte.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju sve svoje igrače spremne, nema povređenih, te se očekuje jedna prilično zabavna utakmica u svakom slučaju.

Raniji rezultati i trendovi

Taj meč koji je odigran u Rusiji je jedini meč koji je odigran do sada između ove dve ekipe, te nema nekih izraženih trendova na koje se možemo osloniti.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču napravile grešku na marketu money line, odnosno da kvotama koje su postavili previse respektuju ekipu Mornar Bar koji zaista izgleda kao raspušten band ana terenu. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Nizhny Novgorod Money Line (da Nizhny Novgorod pobedi na meču, produžeci se takođe računaju), koja opklada se plaća solidnom 1.73 kvotom u online sportskoj kladionici 1xBet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Relevant news