31 nokaut kombinovano! Ko će nastaviti seriju? Lewis ili Daukaus?

Dusan
16 prosinca, 2021
468 Views
UFC Fight Night

Poslije strašnog UFC 269, za vikend nam dolazi UFC Fight Night u Nevadi, koji predvode Derick Lewis i Chris Daukaus. O kakvom se sudaru radi, najbolje govori oficijalni poster koji je UFC objavio, sa likovima ova dva borca i brojem 31!

Da, taj broj 31 nije slučajno tu, on označava broj kombinovanih nokauta ove dvojice udaraca. Lewis ili poznatiji kao „The Black Beast“ ima čak 20 nokauta dok Chris Daukaus ima 11! Jasno je šta možete očekivati u duelu ova dva teškaša, taktičko nadmudrivanje, ne sigurno? Nokaut, prije zadnjeg gonga, svakako!


Stephen Thompson vs Belal Muhammad

Co-main dogadjaj je nešto vjerovatno skroz drugačije nego što će biti glavni meč večeri. Borba između Stevena “Wonderboy” Thompsona i Belala Muhammada. Muhammad ulazi u ovaj meč poslije 6 vezanih pobjeda, dok je Wonderboy zadnji meč izgubio od izazivača Gilberta Burnsa. Pobjednik ovog meča bi mogao vrlo lako se naći u oktagonu sa kraljem welter kategorije Kumaru Usmanom i biti novi izazivač.

Amanda Lemos vs Angela Hill

Borbe žena znaju biti mnogo krvavije i intezivnije od borbi muškaraca. Iako se radi o kategoriji do 52kg, možemo vidjeti mnogo tehničko-taktičkih stvari, kao i veliku srčanost. Takva borba bi trebala biti između Amande Lemons i Angele Hill. Pobjednica ove borbe bi osigurala svoje mjesto u Top 10, kategorije do 52kg, i bila sve bliže mjestu izazivača. Najbolje svetske kladionice su već postavile koeficijente na ovaj meč, te ukoliko imate ideju ko će ovde pobediti, možete i postaviti svoje opklade.

Cub Swanson vs Darren Elkins

U glavnom dijelu programa se nalazi i Cub Swanson, koji je već u poznim „borilačkim“ godinama, ali ne odustaje, takođe njegova srčanost nije nimalo izblijedila, štaviše, sija kao i u onim sjajnim godinama dok je bio u WEC-u. Njegov protivnik je još jedan veteran, Darren Elkins, koji u ovaj meč ulazi poslije dvije pobjede i puca od samopuzdanja. Jedno je sigurno ova dva ratnika neće razočarati!


Carlos Ferreira vs Mateusz Gamrot

Za sve ljubitelje borbe u parteru, i nadmudrivanja u grapplinu i BJJ-u, predlažemo da pogledaju meč izmedju Carlosa Ferreire i Mateuza Gamrota. Obojica su majstori BJJ, naravno Ferreira je tu level više, ali Gamrot je onaj agresivni rvač i koji zna kako da izbjegne sve klopke koje mu Ferreira pripremi.

Takodje, na prelimsima ima jako dobrih mečeva, sa manje poznatim i afirmisanim borcima, koji će sve od sebe dati da se dokažu, gazdama UFC-a, promoterima, i gledaocima, da bi što prije napredovali u karijeri, slično kao što je uradio Khamzat Chimaev. Ipak, klađenje na ove mečeve je slično igranju ruleta, ili neke druge kazino igre, više sreća nego znanje.

Treba posebno ispratiti borbu u teškoj kategoriji između Justina Tafe, još jednog borca „Mark Hunt“ stila, kome baš ne cvjetaju ruže kao Bum Bum Tuivasi. Slučajno ili ne, baš sledeći njegov protivnik je žrtva Tuivasina, Harry Hunsucker, koji je završio nokautiran. Da li je naučio lekciju i da li je spreman za Tafu, vidjećemo u subotu!

Author Dusan