Najava: UFC 269 Oliveira vs Poirier

Sportske
9 prosinca, 2021
568 Views
ufc 269

Ko je vladar „lightweight“ kategorije kada Khabib više nije tu?

Za vikend nas očekuje dugo najavljivani i isčekivani UFC 269 u Las Vegasu, koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja. Kada je event u Las Vegasu, onda osim igranja uzbudljivih kazino igara treba očekivati da čitav card bude uzbudljiv. Tako da ni ovaj put „Las Vegas“ neće omanuti. Zbog toga, vrijedi ostati budan i ispratiti čitav event, od preliminarnih borbi pa sve do glavne ponude borbi.

Event predvodi borba za prvaka lake kategorije, u kojoj se bore, trenutni prvak Charles Oliveira, i izazivač, drugi rangirani borac lake kategorije Dustin Poirier. Da li će Oliveira nastaviti svoj niz od 9 uzastopnih pobjeda i ostati šampion ili će Dustin nadahnut pobjedama nad Conor McGregor-om, konačno osvojiti „pravi“ pojas šampiona u lakoj UFC-ovoj kategoriji ostaje da se vidi.


Druga borba koja će biti na cardu, a takođe je za pojas, ovaj put u ženskoj Bantam diviziji je borba između prvakinje i može se slobodno reći najbolje „borkinje“ svih vremena Amande Nunes i Julianne Pene. Amanda je „očistila“ dvije kategorije, i teško joj se i pronalazi protivnica. Da li će Julianna moći da zaprijeti Amandi, i da je joj preuzme pojas? Vidjećemo, jer u borilačkom sportu je sve moguće, jer jedan udarac mijenja sve.

Borba koja se nalazi na main cardu, a koja izgleda ka da neće dugo trajati je borba između dva udarača Geoff Neal-a i Satniaga Ponzinibbia. To su dva borca zbog kojih se plaća pay-per-view i pune dvorane. Nokauteri bez taktika. Ova borba svakako zahtjeva da imate čelične živce, jer ne postoji dobra strategija za klađenje koja može da pretpostavi šta će se ovdje desiti.

U glavnom dijelu programa se još bore dobro poznata imena, bivši šampion „bantam“ kategorije, kontroverzni Cody Garbrant, koji je u padu karijere, i Sean O’Malley koji svoju karijeru gradi na malo drugačiji način, tražeči borbe protiv slabije rangiranih boraca. Cody se bori protiv Novozelandjanina Kai-Kara France-a, dok Sean za protivnika ima Brazilca, Rauliana Paiva.

Uvodni dio, predvode Josh Emmet i Dan Ige. Dva odlična borca, „tempaša“. Zanimljivo je da Emmet se nije borio dugo još od Juna 2020, dok je Ige u tom periodu odradio čak tri meča, zadnji protiv „Korean Zombia“ prije manje od pola godine, koja borba je bila rat od 25 minuta. Da li je Ige imao vremena za oporavak i za pripreme, ili je Emmet predugo odmarao, pitanje je na koje čekamo odgovor.

Još jedan bivši šampion se bori na ovom eventu, Dominick Cruz, svojevremeno jedan od najdominatnijih šampiona i boraca u bantam kategoriji. Njegovo ime bi bilo još veće i zvučnije da nije imao užasne i konstantne povrede zbog kojih se borio samo jednom u 5 godina, i to godine koje su trebale biti njegov prime. Protivnik  mu je iskusni i neustrašivi Pedro Munhoz. Sudar „stare škole“, pitanje je ko ima više goriva i želje?

Za kraj, ono što svi vole, teška kategorija, što bi se reklo „one punch, one kill!“. I to baš takav meč i očekujemo od Augusta Sakai-a i Tai Tuivase. Sakai ima dva teška poraza, od Rozenstruka i Alistara Overeem-a, ali svakako ima više gasa od Tuivase, koji baš ne voli izaći iz prve runde, ako ne završi posao do tada u problemu je, ali treba preživiti kanonadu Tuivase u prvoj rundi, Struve i Hardy se još trzaju iz sna na  njegovo ime. Uglavnom da je bilo koji drugi card pred nama, ova borba bi bila u main-eventu.

Navijte časovnike, ne smijete propustiti ovaj događaj!

100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske