Najava UFC 277: Pena vs Nunes 2

Dusan
28 srpnja, 2022
986 Views
Najava UFC 277: Pena vs Nunes 2

Posle još jednog sjajnog UFC-a u Londonu, ovaj vikend nam predstoji UFC 277 u Dalasu, a event predvodi borba za pojas u ženskoj bantam kategoriji, a sastaju se po drugi put Pena i Amanda Nunes.

U prvom meču koji se održao u decembru prošle godine, Pena je šokirala svijet i pobjedila Amandu Nunes. Na ovom eventu se bori i jedan od glavnih izazivača u poluteškoj Magomed Ankalaev.

Event počinje u ponoć (subota na nedelju), a prenos je na Sport Klub Fightu u 04:00 gde možete pratiti glavni deo programa.

Jullianna Pena vs Amanda Nunes

Glavna borba večeri je u bantam kategoriji a bore Julliana Pena, trenunta šampionka, i izazivačica, Amanda Nunes.

Iako je Pena šampionka, ipak ovaj put ćemo prvo pisati o Amandi Nunes. A i razlog je jasan, radi se o jednoj od najboljih borkinja svih vremena, za veliku većinu i najbolju. Prije poraza od Pene u decembru, njen poslednju poaz se desio prije 9 godina, i to protiv Cat Zingano.

A u medjuvremnu je nanizala dvanaest pobjeda i bila je vlasnica dva pojasa i u bantam i perolakoj kategoriji. Imena koja je pobjedjivala u tih 9 godina su sami krem i vrh UFC-a.

Ronda Rousey, Holly Holm, Valentina Shevchenko, Chris Cyborg, Miesha Tate, su neka od imena i sve ove borkinje su bile u svom prime timu, i gubile su od Nunesice, što još više povećava njen legacy!

Pena je šokirala svijet! Amanda je u prvom meču bila apsolutni favorit, kladionice su davale kvotu na pobjedu Pene je bila preko 6! Ali nakon pobjede nad Sarom McCann, Pena je opet pokazala da je vrhunski spremna, da je fizički i mentalno jaka. Uspjela je da sruši Nunes, i da joj uhvati ledja i zadavi Amandu!

Prilika za revanš za Amandu Nunes, ali neće joj biti lako. Odavno se nije srela sa ovako fizički jakom djevojkom prekoputa sebe, koja može da je ruši na čistu snagu.

Brandon Moreno vs Kai Kara France

Borba za budućeg privremenog šampiona u muva kategoriji! Sastaju se bivši prvak, meksikanac Brandon Moreno i novozelandjanin Kai Kara-France. Ovo je njihov drugi duel, prethodni meč je koji je bio u decembru 2019, a pobjedio je Moreno, jednoglasnom odlukom.

Moreno je prethodne tri borbe radio protiv trenutnog šampiona Figueriedoa. Prvi meč je proglašen neriješenim, drugi je Moreno dobio davljenjem, dok je Figi bio uspješniji u trećem. Moreno je u svakom segmentu borbe napredovao i podigao svoj nivo borbe na level više. Posebno što se tiče boksa.

Novozeladnjanin je u proslednjem meču pobjedio favorizovanog Askarova i dokazao da je spreman za najveće domete. Sledeći je na redu Moreno. Kara-France je poznat kao najjači udarač u ovoj kategoriji, i sposoban da nokautira svakoga jednim udarcem. Kao što sam nadimak Kai kaže „dont blink“ u ovome  meču, biće vatromet!

Derick Lewis vs Sergei Pavlovich

Sudar u teškoj kategoriji izmedju Dericka Lewisa i Sergeia Pavlovicha nam obećava neki nokaut u najavi. Naime radi se o dva borca koji kombinovano imaju 37 nokauta u svojim karijerama.

Lewis je apsolutni rekorder po broju nokauta sa kojim je pobjedjivao svoje protivnike. Uspavao je čak 13 protivnika u teškoj kategoriji. Dok Pavlovich ima samo jedan poraz u svojoj karijeri, i to poraz od Alistara Overeema.

Lewis je zadnji meč izgubio od Tuivase, teškim udarcima, što ga je poprilično udaljilo od izazivačke pozicijie. Dok je Pavlovich pobjedio četiri zadnja meča i to sva četiri nokautom. Pavlovich je u Londonu prije par mjeseci nokautirao Abdurakhimova.

Meč koji ne bi trebao izaći iz prve runde.

Alexandre Pantoja vs Alex Perez

Još jedan odličan meč u muva kategoriji nas očekuje na ovom eventu. Bore se  brazilac Pantoja i amerikanac, meksičkih korijena, Alex Perez.

Pantoja je jedan od najboljih graplera u čitavoj kategoriji, koji je u nizu od dvije pobjede. Zadnji meč je udavio Brandona Royvala, a prije toga je izdominirao i iskonrolisao Manela Kapea.

Perez je takodje vrhunski grapler, ali za razliku od Pantoje mnogo bolje i aktivnije radi stojku. Posebno je opasan sa niskim nožnim udarcima. U zadnjem meču je poražen od Figija, davljenjem u prvoj rundi.

Figi je u tom meču pokazao da je fizički mnogo iznad čitave kategorije. Perez se nije borio pune dvije godine, što može biti i problem za njega.

Potencijalno najbolji meč večeri.

Magomed Ankalaev vs Anthony Smith

Možda je UFC malo prerano stavio na card, kao uvodnu borbu Magomeda Ankalaeva i Anthony Smitha. Može se reći da je Ankalaev jedan od najkvalitetnijih boraca u poluteškoj kategoriji.

Njegov protivnik je opasni Lionheart, Anthony Smith, koji je u nizu od tri pobjede. Ne bi nas čudilo da pobjednik ovog meča, posebno ako to bude Ankalaev dobije priliku da se bori za titulu.

Zadnji poraz Magomed je doživio protiv Paula Craiga, i to mu je i jedni poraz u karijeri. A izgubio je na bizran način, prekidom u poslednjoj sekundi meča. Meč gdje imao pobjedu na bodove, Craig ga je uhvatio u armbar i završio posao.

Nakon toga nanizao je osam pobjeda. I to zvučna imena, dva puta Cutelabu, Oezdemira, Krylova, Santosa. Radi se o kompletnom borcu, koji je preopasan i u stojci i u parteru.

Smith je poslije teškog poraza od Rakića nanizao tri pobjede i to sve tri dominatno. Dominacijom u parteru i prekidima.

Meč koji će biti melem za svakog ljubitelja MMA borbe.

Main card
Weight classMethodRoundTimeNotes
Women’s BantamweightJulianna Peña (c)vs.Amanda Nunes[a]
FlyweightBrandon Morenovs.Kai Kara-France[b]
HeavyweightDerrick Lewisvs.Sergei Pavlovich
FlyweightAlexandre Pantojavs.Alex Perez
Light HeavyweightAnthony Smithvs.Magomed Ankalaev
Preliminary card (ESPN / ABC / ESPN+)
WelterweightAlex Moronovs.Matthew Semelsberger
LightweightDrew Dobervs.Rafael Alves
HeavyweightDon’Tale Mayesvs.Hamdy Abdelwahab
LightweightDrakkar Klosevs.Rafa García
Early preliminary card (ESPN / ESPN+ / UFC Fight Pass)
WelterweightMichael Moralesvs.Adam Fugitt
Women’s BantamweightJoselyne Edwardsvs.Ji Yeon Kim
Light HeavyweightNicolae Negumereanuvs.Ihor Potieria
WelterweightOrion Coscevs.Mike Mathetha
Author Dusan