Najava: UFC Fight Night – Blaydes vs. Aspinall

Dusan
21 srpnja, 2022
901 Views
UFC Fight Night - Blaydes vs. Aspinall

UFC se vraća opet u London! Nakon zadnjeg eventa koji je održan u O2 Areni, koji je bio jedan od najboljih ove godine, i ovaj vikend nas očekuje brutalno dobar fight card.

Event predvodi meč u teškoj kategoriji gdje domaći borac Tom Aspinall dočekuje Curtisa Blaydesa. Pored Aspinalla na eventu nastupa i Paddy Pimblett koji je apsolutna zvjezda u Engleskoj.

Ovaj event počinje oko 18 časova po srednje-evropskom vremenu, a prenos je na Sport Klubu Fight.

Curtis Blaydes vs Tom Aspinall

Meč u teškoj kategoriji koji će nam vrlo vjerovatno dati novog izazivača u teškoj kategoriji. Radi se o duelu dva borca koji su u prethodnim mečevima ostvarili veoma velike i važne pobjede. I te pobjede su došle veoma ekspresno.

Naime, Aspinall je na prethodnom eventu u Londonu izdominirao Volkova, dok je Blaydes pobjedio Daukausa. Takodje teškim nokautom. Radi se o dva vrhunska rvača, koji jako udaraju, i svakako nas očekuje jedan uzbudljiv meč.

Aspinall pokazuje ogroman napredak iz borbe u borbu, i u UFC-u, je samo jednom izašao iz prve runde, sve ostale je riješio ekspresno.

Blaydes je dominatni rvač koji je mnogo radio na svom stand upu. Ima bombe u rukama. Iskustvo je na njegovoj strani, ali pubika neće biti ovaj put.

https://twitter.com/MMAJunkie/status/1549760197333336064

Jack Hermansson vs Chris Curtis

Hermansson je ostao bez svog protivnika u prije par sedmica, a kao zamjena je uletio uvjek aktivni Chris Curtis, koji se prije samo mjesec dana borio i pobjedio Rodolfa Vieiru.

I ovaj put Curtis naspram sebe ima graplera, koji za razliku od Vieire ima mnogo bolji takedown ali je dosta lošiji u BJJ završnici. Ali, Hermansson je mnogo nezgodan kada dodje u gornju poziciju i kada sruši protivnika. Ima vrhunski kardio i mnogo je fizički jak.

Hermansson je zadnji meč izgubio od Stricklanda odlukom, ali i to je bilo veoma tijesno. Jack će veoma brzo tražiti priliku za rušenje, jer ako ostane sa Curtisom u stojci biće u problemu. Curtis je protiv Vieire pokazao vrhunski takedown defense, tako da će Hermanssonu biti jako nezgodno.

Paddy Pimblett vs Jordan Leavitt

Paddy „the Baddy“ se vraća! Momak iz Liverpula je dobio još jednog protivnika po mjeri, a radi se Jordanu Leavittu, koji je takodje borac koji je u naletu, i više preferira parter.

Pimblett je „zlatna koka“ UFC-a, koji je jedan od najpopularnijih boraca u čitavoj Britaniji. Ovaj event i čitava O2 Arena je rasprodata u par minuta, a efekat Paddy Pimblet je odradio posao. Na prethodnom eventu, njegova publika je napravila pravu fudbalsku atmosferu.

Borilački, tehničko-taktički Paddy ima ozbiljnih problema u stojci. Do sada je svaki put bio u problemima, kada bi naišao na tvrdog udarača. I Vargas ga je par puta uzdrmao. Ali, BJJ Pimbleta je vrhunski, povezano sa njegovim ludilom to je dobitna kombinacaija.

Leavit je poražen samo jednom u karijeri, radi iz kontra garda, i radi se o sjajnom rvaču koji ima i odličan BJJ.

https://twitter.com/MMAFighting/status/1549852577000554501

Nikita Krylov vs Alexander Gustafsson

Nakon dugo vremena u okragon se vraća Alex Gustafsson, a njegov protivnik će biti takodje iskusni Ukrajinac Nikita Krylov.

Popularnost Maulera je naglo porasla poslije poraza od Jona Jonesa. On je bio prvi borac koji je zaprijetio i napravio velike probleme neporaženom šampionu. Poslije tog poraza krenuo je njegov uspona, pa zatim i pad.

Pobjedio je i Glovera i Blachowicza, a zatim su uslijedili porazi od Jonesa opet, pa od Anthony Smitha, kada je bio najavaio i kraj karijere.

Medjutim, vratio se u tešku kategodiju gdje poražen od Werduma. Sada se opet bori u poluteškoj, a protivnik neće biti ni malo lak.

Kao i Gustafsson i Krylov je u nizu od dva poraza. Zadnji meč je imao totalnu kontrolu borbe, a onda je uletio u zamku Paula Craiga i morao je tapkati. Radi se o veoma iskusnom borcu, jednom od najkompletnijih u čitavoj kategoroiji, iza koga je ogromno iskustvo i znanje.

https://twitter.com/bigmarcel24/status/1519311259430236166?lang=en

Paul Craig vs Volkan Oezdemir

Još jedan meč u poluteškoj kategoriji nas očekuje na main cardu, a sastaju se dva iskusna borca koji preferiraju totalno različite stilove borbi. Riječ je o Škotu Paulu Craigu i Švicarcu, turskih korijena Volkanu Oezdemiru.

Paul Craig je jedan od najboljih BJJ boraca u ovoj diviziji. U nizu je od 6 mečeva bez poraza a svoje protivnike je završavao submisionima. Zadnji meč je u zamku uhvatio i Nikitu Krylova.

Oezdemir je u jednom trenutnku bio jedan od največih talentata u UFC-u. Imao je i napad na titulu protiv DC-a, ali se tu nije dobro proveo. U nizu je od dva poraza. Poražen je od Prochaske i Ankalaeva, po mnogima dvojice najboljih boraca u kategoriji.

Da li će Volkan uspjeti da drži borbu u stojici, i nokautira Craiga ili će ga Craig poslati na pod i igrati svoju igru?

https://twitter.com/UFCNews/status/1549871772018917376

Marc Diakese vs Damir Hadžović

U lakoj kategoriji se bore dva momka koje odlikuje vrhunsko rvanje i snaga. Diakase je u poslednjem meču sjajno iskontrolisao udarača Borashceva i pokazao koliko je fizički spreman, i koliko je moćan kada udje u klinč.

Njegov protivnik je borac iz Bosne i Hercegovine koji je nedavno potpisao novi ugovor sa UFC-om na četiri borbe. U ovaj meč ulazi da nastavi pobjednički niz.

Hadzović je u poslednjem meču pobjedio Medeirosa, te je pokazao apsolutnu kontrolu u parteru i napredak u boksu. Damir je momak rodjen u Goraždu, ali već dugi niz godina živi u Danskoj, gdje radi kao izbacivač.

https://twitter.com/BigMarcel24/status/1529080810791489538
Main card (ESPN+)
Weight classMethodRoundTimeNotes
HeavyweightCurtis Blaydesvs.Tom Aspinall
MiddleweightJack Hermanssonvs.Chris Curtis
LightweightPaddy Pimblettvs.Jordan Leavitt
Light HeavyweightNikita Krylovvs.Alexander Gustafsson
Women’s FlyweightMolly McCannvs.Hannah Goldy
Light HeavyweightPaul Craigvs.Volkan Oezdemir
Preliminary card (ESPN+)
LightweightMason Jonesvs.Ľudovít Klein
LightweightMarc Diakiesevs.Damir Hadžović
FeatherweightNathaniel Woodvs.Charles Rosa
FeatherweightMakwan Amirkhanivs.Jonathan Pearce
FlyweightMuhammad Mokaevvs.Charles Johnson
LightweightJai Herbertvs.Kyle Nelson
Women’s FlyweightVictoria Leonardovs.Mandy Böhm
WelterweightCláudio Silvavs.Nicolas Dalby
100% do €122 Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan