Intro

Najava: UFC Fight Night, Kattar vs Chikadze

UFC Fight Night

Nakon 4 sedmice odmora od najkvalitetnije MMA promocije na svijetu, i odmora za praznike, vraća se UFC. Ovaj event je pravi uvod i zagrijavanje za ono što nas očekuje sledeći vikend kada se odlučuje ko će biti vladar u kraljevskoj teškoj kategoriji. Sudar bivših sparing partnera Ngannua i Gane-a. Ali da se vratimo na ono što nas očekuje ovaj vikend.

Calvin Kattar vs Giga Chikadze

Event predvodi momak iz Bostona, Calvin Kattar, i opasni Gruzijac Giga Chikadze! Za sve ljubitelje stand-up borbe prava prilika da uzivaju u sjajnom kickboksu, brzim i tvrdim udarcima, što je karakteristično za 66kg kategoriju. Chikadze je u sjajnom nizu, bez poraza je u UFC-u, iz borbe u borbu je sve dominatniji i impresivniji. Kattar je pravi ispit za njega. Calivn je zadnji meč prošao kao bos po trnju protiv Holloway-a, i tacno nakon godinu dana se vraća u oktagon, vidjećemo da li je ta pauza prijala.

https://twitter.com/ufc/status/1480570129893236737

Kathlyn Chookagian vs Jennifer Maia

Co-main za sada pripada damama, pošto je mnogim fanovima i ljubiteljima slobodne borbe pao mrak na oči kada je izašla vijest da je najatraktivniji borac u UFC rosteru ostao bez protivnika, naravno mislimo na Michala Pereiru, pošto je njegov protivnik Muslim Salikhov otkazao borbu iz nepoznatih razloga, ali Dana White i UFC, i dalje traže zamjenu za Pereiru. Dok se zamjena ne nadje, co-main borba je revanš izmedju Kathlyn Chookagian i Jennifer Maia. U prvom meču je uspješnija bila Kathlyn i pobjedila na odluku. Da li je Jennifer spremna za revanš i potencijalnu trilogiju?

Bill Algeo vs Jonaderson Brito

Glavni dio programa otvaraju Bill Algeo i debitant u UFC-u Jonaderson Brito, koji se kroz Contender Series dokazao, kao čvrst borac,i na njega treba obratiti pažnju.

Jake Collier vs Chase Sherman

Jedini teškaški dvoboj biće sudar između Jake Colliera i Chasea Shermana. Dva borca koji pripadaju donjem ešalonu teške kategorije, ali dva borca kojima je ovaj meč biti ili ne biti.

Brandon Royval vs Rogerio Bontorin

Na main cardu se nalazi i meč u „muva“ kategoriji izmedju Brandona Royvala i Rogeria Bontorina. Royval je specijalista za poluge na ruci, i grapling, sjajni nastupi u LFA organizaciji gdje i  bio suverni šampion su ga preporučile u UFC-a, gdje je dobro krenuo, ali je upao u krizu rezultata i nizu je od dva poraza. Da li može to da prekine protiv nezgodnog Brazilca? I Bontorin je sjajan parteraš, pa zbog toga svi ljubitelji graplinga i BJJ-a, ne bi trebali da propuste ovaj meč.

Mnogo glavnom dijelu programa nedostaje meč između Pereire i Salikhova, prije svega zbog Pereire, ali nadamo se da ni ove borbe neće razočarati.

Court McGee vs Ramiz Brahimaj

Što se tiče prelimsa treba izdvojiti posebno borbu izmedju veterana Courta McGee-a, koji je već vise od deceniju clan najjače MMA organizacije i Ramiza Brahimaja. Obojica boraca ulaze u meč, poslije pobjeda u zadnjem meču. Ostaje da vidimo ko će nastaviti seriju pobjeda, mladost ili iskustvo?

Kao što se zna na prelimsima ne nastupaju neka poznata imena, ali te borbe vrlo često budu bolje i od onih glavnih, takodje borba koja obećava na ovom dijelu karda je meč između Meksikanca Gabriela Beniteza i T.J. Brown-a.

15 Januar, dan koji ljubitelji slobodne borbe čekaju, jer se vraća ono najbolje. UFC!

Relevant news