Najava UFC on ESPN 38: Tsarukyan vs. Gamrot

Dusan
23 lipnja, 2022
438 Views
UFC Tsarukyan vs Gamrot

UFC u Austinu je oduševio sve MMA fanove. Čak devet borbi je završeno prekidom. UFC ne staje sa odličnim eventima. Ovaj vikend se vraća u Apex Forum, a event predvodi borba u lakoj kategoriji izmedju dva borca koji pretenduju ka izazivačkoj poziciji.

Riječ je Tsarukyanu i Gamrotu. Pored njih očekuje nas još par uzbuljivih borbi o kojima ćemo pisati u nastavku. Event je po rasporedu u noći sa subote na nedelju, a prenos je na Sport Klub Fight kanalu. Takođe, pogledajte ponudu i kvote kladionica za ovaj event.

Arman Tsarukyan vs. Matusz Gamrot

Poslije meča koji su nam priredili prošli vikedn Ismagulov i Kutateladze, svi u lakoj kategoriji, odnosno oni u TOP 5, moraju biti dobro zabrinuti o momcima koji dolaze. A poslije borbe izmedju Tsarukyana i Gamrota, ta zabrinutost će biti još veća. Dva potencijalna izazivača u lakoj kategoriji. Jedan protiv drugog.

Riječ je o dva borca koji su u fantastičnoj formi. Tsarukyan je u nizu od 5 pobjeda u UFC-u, i to sve protiv respektabilnih imena, dok je Gamrot u nizu od tri pobjede. U ovom meču možemo očekivati mnogo taktičkog nadmudrivanja, jer je riječ o dva vrhunska rvača, jaka i kondiciono prespremna momka.

Tsarukyan je poznatiji kao bolji stand up borac dok je Gamrot jedna od najvećih legendi KSW-a, i u UFC je došao kao borac koji može usporiti ruske borce sa svojim rvanjem. Pobjednik ovog meča otvara širom vrata ka izazivačkoj poziciji i jedan meč će ga dijeliti od borbe za titulu.

Neil Magny vs. Shavkat Rakhmonov

Mnogo se pričalo o Khamzatu Chimaevu i njegovom ekspresnom rastu u welter kategoriji, a malo se priča o Shavkatu Rakhmonovu koji je neporažen u karijeri, i sve je  borbe završio prekidom. Jedan od najtalentovanijih boraca u UFC-u uopšte, sa skorom 15-0! 15 prekida!

Neil Magny je borac koji je jedan od najtvrdjih u UFC-u, i borac sa najviše pobjeda odlukom. Pravi ispit za Rakhmonova, ako završi Magnya, prekidom, čitav hype oko njega nije slučajan. Ime Shavkata Rakhmonova poslije ovog eventa bi trebali svi zapamtiti.

Josh Parisian vs. Alan Baudot

Iako navijači i ljubitelji slobodne borbe, najviše žele gledati tešku kategoriju, kvalitet u teškoj kategoriji što se boraca tiče i nije veliki. Čak i UFC, ne može toliko da unaprijedi svoju tešku kategoriju, posebno borce izvan TOP15.

A borba izmedju Josha Parisiana, koji nije Parižanin već iz Michigena i Alana Baudota koji jeste Parižanin, ali mu prezime to ne govori, je jedna od onih koja neće baš oduševiti tehničkim kvalitetom, ali vjerujemo da će biti srčani obojica, jer poraženom u ovom meču vrlo vjerovatno slijedi otkaz.

Parisian je dosta jednosmjeran borac u svim segmentima borbe, dok je Baudot više orijentisan udarački, posebno sa kickovima i koljenima.

Chris Curtis vs. Rodolfo Vieira

Borba izmedju Curtisa i Vieire je za mnoge borba večeri. Kvalitet i iskustvo koji unose oba borca u oktagon je ogromno. Naime, Chris Curtis ima iskustvo u MMA borbama. Iako mu je ovo treći meč u UFC-u, borio se po raznim MMA promocijama i pobjedjivao ozbiljne borce.

I u UFC-u ima dva sjajna nastupa protiv Allena i Hawesa koga smo imali priliku geldati prošle sedmice. Curtis je ozbiljan udarač i fizički  jak, i puca od samopuzdanja.

Rodolfo Vieira nema veliko MMA iskustvo, ali je njegovo BJJ i grapling iskustvo je ogromno, višestruki je prvak svijeta u BJJ i graplingu. Teško da postoji veći BJJ majstor od Vieire u slobodnoj borbi trenutno. Riječ je o fizički predominatnom borcu za srednju kategoriju. Ovaj meč je sudar stilova, Curtis će tražiti stand up, dok će Vieira tražiti prvu priliku da ga povuče u parter.

Carlos Ulberg vs. Tafon Nchukwi

U poluteškoj kategoriji, kao glavna borba na prelimsima nas očekuje meč izmedju vrhunskog kickboxera i rvača. Ulberg je momak koji je dugo vremena radio kickboxing mečeve, i u ovaj meč ulazi u pobjedničkom rasploženju, jer je u Februaru pobjedio Fabiana Cheranta. Njegov protivnik je rvač, koji konstantno vrši pritisak i želi borbu da prense borbu u parter. Nchukwi je zadnji meč izgubio, i želi da se vrati na pobjednički kolosjek.

Ulberg je viši 6 cm od Kamerunca, što će mu omogućiti da kontroliše distancu i da izbjegava Nchukwijeve napade. Problem kod Nchukwija je što agresivno krene, i veoma brzo ostane bez „goriva“, što borac kao što je Ulberg svojim preciznim i razornim udarcima može iskoristiti.

Raulian Paiva vs. Sergey Morozov

Koliko je bantam kategorija u UFC-u „natrpana“ kvalitetom, pokazuje i primjer Paive i Morozova koji nisu ni blizu samog vrha ove kategorije, a dok bi u bilo kojoj drugoj svjetskoj organizaciji bili vjerovatno šampioni. Naime, Morozov je to dugo i bio u ruskom M1.

Paiva je jako mlad borac, ima tek 26 godina, i može se reći da je prerano bačen u vatru. Imao je priliku da se pokaže protiv Botorina i Kai Kare – Francea ali nije pobjedio, što je usporilo njegov rast kroz kategoriju. Zadnji meč je izgubio od O’Malleya. Radi se o momku koji je sjajan udarač ima K.O. power za bantam kategoriju, ali i crni pojas u BJJ. Kompletan borac.

Morozov je klasični „sovjetski“ borac koji ima dominatan stil rvanja i koji konstatno ide naprijed. UFC ga nije štedio sa protivnicima pa je njegov skor 1-2. Zadnji meč je izgubio od Douglasa Silve, ali je bio veoma blizu da nokautira Brazilca, koji se podigao iz mrtvih i „udavio“ Morozova.

Meč koji ne bi smjeli propustiti.

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]

 

 

 

 

 

 

Author Dusan