Najava UFC on ESPN 39: Dos Anjos vs. Fiziev – 09.07.2022

Dusan
6 srpnja, 2022
646 Views
UFC on ESPN 39

UFC 276 je najavljivan kao jedan od najjačih ove godine, makar po imenima, ali se može reći da je razočarao. Adesanya i Volkanovski su odbranili pojaseve, ali njihovi protivnici su debelo podbacili, posebno Cannonier, koji za 25 minuta borbe nije ozbiljnije napao Israela. Sean Strickland je boksovao protiv Pereire, i završio teško nokautiran.

Ovaj vikend nas očekuje novi event u Apex Forumu, koji predvode dva Rafaela, Dos Anjos i Fiziev.

Prenos glavnog dijela programa omogućen je na Sport Klub Fightu.

Rafael Dos Anjos vs Rafael Fiziev

Ko je najbolji Rafael u lakoj kategoriji pitanje je na koje ćemo dobiti odgovor.  Borba je par puta otkazivana  iz različitih razloga. Ovaj put se nadamo da će borba biti održana i da će nam akteri glavnog dogadjaja večeri priuštiti strašan meč.

Radi se o dva veoma čvrsta borca koji gaje različite stilove borbi. Dos Anjos je bivši prvak koji je majstor u BJJ-u, ali i veoma čvrst udarač dok je Fiziev Muay Thai borac, veoma atraktivan i koji se nalazi u odličnom nizu pobjeda.

Meč je organizovan na pet rundi i pobjednika će gurnuti u sami vrh izazivača lake kategorije. Laka kategorija je najkvalitetnija divizija u UFC-u, i svaki meč u prvih deset boraca je klasik.

Mnogo je boraca u redu koji čekaju da skinu Oliveiru.

Ciao Borralho vs Armen Petrosyan

Najuzbudljivija borba večeri bi mogla biti po mnogima borba u srednjoj kategoriji izmedju Brazilca Caio Borralha i Armenca, Armena Petrosyana. Riječ je o dvojici novo-pridošlica u UFC. Zanimljivo je da je ovo tek drugi meč Brazilca Borralha u UFC-u, i oba puta je bio co-main event. Definitivno je da UFC vidi nešto posebno u njemu.

Borralho se profilisao kao dobar kickboxer, ali u svom debiju je nadrhrvao i natjerao veoma opasnog i do tada nepraženog Omargadzhieva da odustane i preda borbu. Odličan nastup.

Petrosyan je vrhusnki kickboxer, u svom UFC debiju je u pravom ratu savladao popularnog Robocapa, Georgy Rodriguesa, koji je prije nekolike sedmice nastupao i pobjedio, prekidom. Petrosyan je vrhunski spreman i tvrd borac.

Očekuje nas pravi rat!

Said Nurmagomedov vs Douglas Silva de Andrade

Iako je Khabib otišao u penziju, a od nedavno je i u Kuću Slavnih, Nurmagovedovi su ostali u UFC-u i dominiraju. Nedavno smo imali priliku da gledamo Omara, a ovaj vikend nastupa Said.

Njegov protivnik u bantam kategoriji je iskusni nokauter, Brazilac Douglas Silva. U zadnjem meču je pobjedio favorizovanog Morozova, poslije velikog preokreta, kada je bio dva puta u teškom nokadaunu ali se izvukao i pobjedio davljenjem.

Said je malo atipičan Dagestanac, više voli stojku, kao Zabit, i fizički podsjeća na njega, ali je majstor i u grapplingu. U nizu je od dvije pobjede kao i Silva.

Pobjednik ulazi u TOP15 bantam kategorije.

Jared Vanderaa vs Chase Sherman

Meč u teškoj kategoriji koji je za obojicu boraca biti ili ne biti. Vanderaa je u nizu od tri dok je Sherman u nizu od četiri poraza. Vrlo vjerovatno da oba borca nisu teška kategorija, obojica bi dobili otkaz.

Teška kategorija u UFC-u, sem prvih 10 boraca je dosta nekvalitetna. Ako se prisjetimo borbe izmedju Parisiana i Baudota prije nekolike sedmice, koji je bio blago rečeno treće – razredni nivo, a ne UFC nivo, jasno je da može bolje. Posebno što van UFC-a ima veliki broj teškaša koji su par nivoa iznad i Baudota, Parisiana, Shermana, Vanderee i ekipe.

Što se tiče ovog meča riječ je o dva borca od kojih nikada ne znamo šta da očekujemo. Sherman je opasniji udarač i nokauter, dok je Vanderaa bolji rvač.

Ne očekuje nas kvalitetna borba, ali nas očekuje napeta i srčana borba.

Michael Johnson vs Jamie Mullarkey

Johnson je nakon veoma teške serije poraza, prije mjesec dana se vratio pobjedom i sjajnim nokautom nad Patickom. Veoma brzo opet ulazi u oktagon, a protivnik mu je opasni mladi Australac Jamie Mullarkey. Borba je u lakoj kategoriji.

Riječ je o dva dijametralno suprotna borca. Johnson je iskusniji borac i momak koji ima odličan boks. Jedan od najboljih u bokserskom dijelu u čitavoj lakoj kategoriji.

Njegov protivnik je izgubio zadnji meč, a radi se o veoma jakom momku koji je rvač i forsira parter i dominaciju u partertu. Johnson će se naći u velikim problemima ako ga Mullarkey obori u parter.

Karl Roberson vs Kennedy Nzechukwu

Na samom početku prelimsa nas očekuje duel u poluteškoj kategoriji koji obećava. A bore se dva sjajna udarala Karl Roberson i Kennedy Nzechukwu.

Oba borca su u lošem nizu, Roberson ima tri poraza zaredom, dok je Nzechukwu u nizu od dva poraza. Roberson je zadnji meč radio ne tako davno i izgubio od Khalila Rountree-ija. Radi se o veoma čvrstom udaraču, koji preferira borbu iz klinča.

Njegov protivnik je atipični poluteškaš, koji je i dug i visok za ovu kategoriju, ali sa njegovom konstitucijom može spuštati i u srednju kategoriju. Podsjeća na „slabiju“ verziju Jona Jonesa. Mnogo mijenja gardove i svoje protivnike drži na distanci odakle ih kažnjava.

Ko će se izvući iz negativnog niza? Roberson ili Nzechukwu?

Iako event nema nekih velikih imena na svom cardu, u većini slučajeva ovakvi eventi su prepuni sjajnih mečeva, sa mnogo prekida i odličnih borbi. Svakako još jedan UFC event zbog koga vrijedi ostati budan i na kom se definitivno može profitirati, samo čekamo da kladionice objave kvote.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

 

Author Dusan