Najava: UFC Vegas 60: Sandhagen vs. Yadnog

Dusan
14 rujna, 2022
414 Views
UFC Vegas 60

U istoriji UFC-a, nije se desilo da se samo par sati prije samog eventa izrotiraju tri glavna meča, što se može ispostaviti kao odličan izbor, jer su matchupovi bili mnogo realniji i bliži.

Diaz je u borbi večeri pobjedio gušenjem Tony Fergusona, dok je Chimaev izdominirao Kevina Hollanda ne dozvolivši mu da Holland uputi ni jedan udarac.

Ovaj vikend nas očekuje takođe uzbudljiv vikend koji predvodi borba u bantamu, a bore se Cory Sandhagen i opasni kinez Song Yadong.

Cijeli main event se prenosi na Sport Klubu Fight.

Cory Sandhagen vs Song Yadong

Kao glavna borba večeri u bantamu nas očekuje duel između dva super atraktivna borca. Amerikanac Sandhagen je u nizu od dva poraza ali se pokazao kao jako kvalitetan i čvrst borac.

Gubio je protiv Petra Yana i TJ Dillashawa sudijskim odlukama. Yan ga je poprilično nadbokasao i usporio. Nakon godinu dana vraća se u oktagon i spreman je za duel protiv Yadonga.

Sandhagen je dosta veliki za svoju kategoriju, dug prije svega, brz i eksplozivan. Njegova primarna vještina je Muay Thai, koju je odlično modifikovao sa dirty boxingom. Brutalni nokatuti protiv Moraesa i Edgara su ga gurnuli u sami vrh kategorije.

Ni ovaj put neće biti lako Sandhagenu da prekine niz  poraza, jer Yadong je pravo borilačko čudo. Momak koji je prvi profesionalni meč odradio sa 15 godina. Sa 24 godine odradio je ukupno 28 mečeva, pomalo nerealno zvuči da ima toliko borilačkog iskustva tako mlad borac.

U nizu je od tri pobjede, a poslednji meč je pokazao o kakvom se talentu radi. Sjajnim nokautom je pobjedio Marlona Moraesa i poslao ga u penziju. Kretnje, brzina, snaga. Yadong sve to posjeduje.

Očekuje nas veoma uzbudljiv meč, te gdje će detalji odlučivati ovaj meč.

Chidi Njokuani vs Georgy Rodrigues

U srednjoj kategoriji nas očekuje sjajan meč i potencijalna borba večeri. A boriće se dva fantastična udarača koji su priredili sjajne nokaute u zadnjim mečevima. Oba borca smo dobro upoznali jer su se obojica borili protiv borca iz Srbije, Duška Todorovića.

Njokuani je zadnji meč radio protiv Todorovića i pobjedio ga teškim nokautom. Chidi je jedan od najboljih udarača u ovoj kategoriji. Fizički impozantan, brz i eksplozivan.

Slično kao i Todorović prošao je i Marc Andre – Barriault. Njokuani ima ogromno iskustvo, dugo vremena se borio u Bellatoru, gdje je radio protiv iskusnih i kvalitetnih boraca.

Njegov protivnik je opasni Robocap, Georgy Rodrigues koji je je takođe borac impozantnih fizičkih mogućnosti. Izrazito snažan i eksplozivan. Poslednji meč je pobjedio ekpsresno  opasnog Julliana Marqueza. Oba borca su hodajuće nevolje, te očekujemo pravi rat i neki spektakularan nokaut.

https://twitter.com/BeliahJohn/status/1490097644504498176

Andre Fili vs Bili Algeo

U perolakoj kategoriji nas očekuje meč između Andre Filija i Bilija Algea. Ovaj meč je prvobitno trebao biti između Filija i Landa Vannate. Vannata je odustao od ove zbog povrede, pa je u ovaj meč uletio kao zamjena Algeo.

Algeo je zadnji meč radio prije par mjeseci kada je žestoko premlatio Herberta Burnsa, koji je predao meč posle udaraca Algea. Bili je ozbiljan rvač, fizički dominatan, koji preferira mnogo klinč i borbu u parteru, ali je u svojoj karijeri pokazao da je opasan i u stojci.

Fili je za ovaj meč imao cijeli kamp da se pripremi, što će svakako biti prednost za njega u ovom matchup. Fili je u lošem nizu.

Nije pobjedio u tri poslednja meča i ovaj meč mu je pod moranjem. Zadnji meč je poražen od Brita u prvoj rundi. Težak zadatak je pred njim je treba odgovoriti na Algeov intezitet i snagu.

Joseph Pyfer vs Alen Amedovski

I četvrtu priliku u UFC-u je dobio opasni Makedonac, koji živi i trenira u Italiji. Riječ je o Alenu Amedovskom koji je kao neporažen došao u UFC iz Bellatora, ali se u UFC-u se nije proslavio, poražen je u sva tri meča.

U poslednja dva meča veoma brzo i ekspresno od Holmesa i Phillipsa. Dok nije debitovao u UFC-u, pobjedio je svih 8 mečeva i to svih 8 nokautima. Radi se o fizički jakom borcu koji, je pored odličnih ručnih tehnika ima i sjajan grapling.

Njegov protivnik je još jedan strašan „fizikalac“. Radi se o Amerikancu Pyferu koji je dobio ugovor preko DWSC, pobjedivši Ozzy Diaza teškim nokautom.

Pyfer se orijentisao mnogo na boks i udaračke tehnike. Posebno treba obratiti pažnju na njegov lijevi kroše koji dolazi pravo iz pakla. Slabo se snalazi protiv rvača, što Amedovski mora da iskoristi.

https://twitter.com/BellatorMMA/status/1068986862415560704

Tanner Boser vs Rodrigo Nascimento

Na otvaranju glavnog dijela programa očekuje nas meč u teškoj kategoriji, a sastaju se kanađanin Tanner Boser i brazilac Rodrigo Nascimento.

Boser je opasan borac i koji sa ovom pobjedom bi veoma lako mogao ući u TOP 15 boraca teške kategorije. Zadnji meč je pobjedio Saint Preuxa, nokautom u drugoj rundi. Taner je jako dobar u stojci, mnogo koristi direkte i low kickove sa kojima kontroliše distancu.

Ovo mu je 30ti meč u karijeri, što govori da se radi o veoma iskusnom i opasnom borcu.

Njegov protivnik je opasni grapler Rodrigo Nascimento, koji ima samo jedan poraz u karijeri i to od Daukausa koji ga je nokautirao u prvoj rundi.

Poslednji meč je je pobjedio Alana Baudota, ali je taj meč je proglašen NC jer je Nascimento pao zbog doping testa. Zbog tog sjajnog nokauta je dobio i bonus večeri.

Očekuje nas odličan meč, Nascimento će pokušati da obori Bosera u parter i pokušat ga završiti. Dok će Boser kontrolisati distancu i načeti Rodiriga kickovima.

Main card (ESPN+)
Weight classMethodRoundTimeNotes
BantamweightCory Sandhagenvs.Song Yadong
MiddleweightChidi Njokuanivs.Gregory Rodrigues
FeatherweightAndre Filivs.Bill Algeo
MiddleweightJoseph Pyfervs.Alen Amedovski
HeavyweightTanner Boservs.Rodrigo Nascimento
Preliminary card (ESPN+)
MiddleweightAnthony Hernandezvs.Marc-André Barriault
FeatherweightDamon Jacksonvs.Pat Sabatini
WelterweightTrevin Gilesvs.Louis Cosce
Women’s BantamweightAspen Laddvs.Sara McMann
Women’s StrawweightDenise Gomesvs.Loma Lookboonmee
LightweightTrey Ogdenvs.Daniel Zellhuber
Women’s FlyweightMariya Agapovavs.Gillian Robertson
BantamweightTony Gravelyvs.Javid Basharat
LightweightNikolas Mottavs.Cameron VanCamp
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan