Nedeljni pregled Premijer lige – 24.05.2022.

Dusan
24 svibnja, 2022
740 Views
Maanchester City champions

Dobrodošli u još jedan nedeljni pregled svih dešavanja i aktuelnosti iz engleske Premijer lige.

Rezime poslednjeg dana sezone: Manchester City šampion posle drame; Spursi potvrdili Ligu šampiona; United na mišiće do Lige Evrope; Burnley posle šest godina napušta ligu!

Još jedan uzbudljiv i neverovatan finiš sezone na Ostrvu. Mnogo bitaka na oba kraja tabele i posle fantastičnih 90 minuta dobili smo rasplet cele priče.

Manchester City je navikao na dramatične finiše sezone. Jednostavno ne znaju da na jednostavan način dođu do titule. U jednom trenutku je delovalo da će bez nje ostali jer je Aston Villa na Etihadu imala vođstvo od dva gola prednosti sve do 76. minuta.

Ipak, izabranici Pepa Guardiole pokazali su svoju mentalnu snagu, a Aston Villa još jednom pokazala da se raspada posle 75. minuta. Ekipa iz Birmingema primila je 16 golova u poslednjih 15 minuta utakmica!

Man City je uspeo sa tri brza gola, za samo šest minuta, od 76. do 82, da preokrene i pogocima Ilkaya Gundogana (ušao sa klupe u 68. minutu) i Rodria dođe do vredne pobede i tri boda sa kojima su postali novi šampioni. Četvrti put u poslednjih pet godina. Liverpool je teškom mukom savladao Wolverhampton na Anfieldu, ali ponovo su ostali kratki u borbi za titulu.

Ako volite da se kladite, ali često niste sigurni koje su to najbolje prognoze utakmica za danas, onda ste na pravom mestu! Eksperti sa portala Sportske-kladionice.com već godinama unazad spadaju u najbolje tipstere u regionu i redovno donose profit svojim čitaocima.

Svakodnevno na našem portalu možete pročitati prognoze utakmica za danas u vidu Tip Dana utakmice, odnosno najbolje utakmice za klađenje, ali i Tiketa Dana odnosno jednog ludog tiketa kojim naši čitaoci mogu da ostvare ekstra profit. Ako želite pogledati koji je to tip dana u top 5 po našem izboru, svratite na naš sajt i olakšajte sebi potragu za tipovima. Tu smo da Vam pomognemo i posavetujemo.

Tottenham osigurao Ligu šampiona

Drame oko borbe za Ligu šampiona nije bilo. Tottenham je rutinski savladao otpisani Norwich sa 0:5 i potvrdio četvrto mesto. Arsenal je ostvario pirovu pobedu na Emiratesu protiv Evertona sa 5:1 za oproštaj od navijača. Ako je za utehu Tobdžija, vraćaju se evropskom fudbalu posle godinu dana pauze.

Posle prvih 45 minuta delovalo je da će Manchester United u Ligu konferencije naredne sezone. Gubili su sa 1:0 na Selhurst Parku od Crystal Palaca, a prvi pratilac West Ham imao je minimalnu prednost na gostovanju Brightonu.

Srećno po njih, Brighton je uspeo u drugom delu da postigne tri gola i preokrene protiv West Ham, te se Man Utd provukao i sa Arsenalom obezbedio učešće u Ligi Evrope naredne sezone. West Ham ide u Ligu konferencije.

U donjem delu tabele tražili smo odgovor na pitanje ko će sa Watfordom i Norwichem u Championship. Dobili smo ga – Burnley!

Burnley posle šest godina napušta Premier League i seli se u Championship nakon što su poraženi na svom terenu od Newcastle Uniteda. Domaćin je sve držao u svojim rukama i pobeda im je garantovala opstanak, ali Newcastle u ovom trenutku nikome nije lak protivnik i ne želi olako da poklanja bodove.

To nisu dozvoli ni na Turf Mooru gde su odneli pobedu sa 2:1. Leeds United je pobedio Brentford u Zapadnom Londonu i ekipa iz Yorkshira je uspela da obezbedi još jednu sezonu u Premier League. Treću u nizu.

Salah i Son najbolji strelci

Mo Salah i Heung-min Son podelili su nagradu za najboljeg strelca lige. Obojica su sezonu završili sa po 23 gola. Brazilski golmani Alisson i Ederson takođe su podelili priznanje za najboljeg golmana lige.

Obojica su završili sezonu sa po 20 sačuvanih mreža. Najbolji mladi igrač sezone je Phil Foden, najbolji igrač je vezista šampiona Manchester Citya Kevin De Bruyne.

Da remiziramo: Manchester City je šampion. U Ligu šampiona idu još Liverpool, Chelsea i Tottenham. Arsenal i Manchester United predstavljaće Englesku u Ligi Evrope, dok je poslednji učesnik u evropskim takmičenjima West Ham koji će se takmičiti u Ligi konferencije. Burnley, Watford i Norwich ispali su u Championship.

Predstavljen Erik ten Hag: „Ovaj tim ima potencijal“

Holandski trener Erik ten Hag predstavljen je danas medijima i održao je svoj prvi intervju kao trener Manchester Uniteda. 52-godišnji trener juče je bio na Selhurst Parku gde je gledao poraz Man Utda od Crystal Palaca. Crveni đavoli su uprkos porazu izborili plasman u Ligu Evrope, jer je prvi pratilac West Ham takođe pretrpeo poraz na gostovanju Brightonu.

Erik ten Hag se pozdravio sa brojnim novinarima koji su bili prisutni na Old Traffordu i potom započeo svoju prvu pres konferenciju.

Holanđanin je istakao da ovaj tim ima izuzetan potencijal i da je ne tako davno bio drugi u Premier League.

„Potencijal je tu i sada je sve na nama da ga otključamo. To je proces, zahtevaće vremena, ali sam uveren da ćemo doći to te tačke kada ćemo postati uspešni. Moramo da radimo naporno i to mora biti bazirano na pravoj filozofiji i strategiji. Radujem se ovom poslu u ovom klubu sa ogromnoj istorijom i želimo da je vratimo tamo gde pripada.“

Ten Hag je dodao MItchell van der Gaaga i Steve McClarena svom štabu.

„Imamo plan i sada je sve na tome da ga realizujemo. Još uvek sam u procesu analiziranja novih pojačanja i radujem se radu sa ovim igračima.“

Istakao je da trenutno ne razmišlja o osvajanju Premier League:

„Ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Ovo je projekat i zahteva vreme. Mi želimo da pobedimo svaku utakmicu. Idemo od utakmice do utakmice i onda ćemo videti.“

Manchester United je upravo završio svoju petu sezonu u nizu bez osvojenog trofeja, što je najduži niz još od kraja 80-ih kada su četiri sezone (1985 – 1989) bili bez ijednog trofeja. Posle dve sezone u Ligi šampiona, Crveni đavoli će naredne sezone igrati u drugom po jačini evropsko takmičenju, Ligi Evrope.

Liverpool i Aston Villa već predstavili nova pojačanja

Dan nakon što je sezone u Premier League završena Liverpool i Aston Villa su zasukli rukave i predstavili dva nova igrača.

Liverpool je potvrdio da je postigao dogovor sa Fulhamom i da će mladi i talentovani Fabio Carvalho pojačati vice-šampiona Engleske. 19-godišnji Portugalac oduševio je sve u dresu Fulhama u Championshipu gde je bio jedan od ključnih igrača i bio kandidat za najboljeg mladog igrača lige.

Odigrao je 36 utakmica u drugoj ligi i postigao je 10 golova i upisao osam asistencija. Liverpool je u finišu januarskog prelaznog roka dogovorio transfer Fabija Carvalha, ali je posao propao u poslednjih čas jer papirologija nije završena na vreme, te je sve moralo da sačeka kraj sezone.

Portugalac je potpisao petogodišnji ugovor, a Fulham je dobio pet miliona funti na ime obeštećenja, a dobiće i dodatna 2,7 miliona na ima bonusa.

Ono o čemu su brojni engleski novinari pisali prethodnih dana, dobilo je končani epilog ovog popodneva. Aston Villa je predstavila veliko pojačanje iz Francuske. Iz redova Olympique de Marseillea stiže mladi i perspektivni vezista Boubacar Kamara.

Kamara ima 22 godine i dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor as francuskim vice-šampionom. Ove sezone bio je standardan u veznom redu Olympiquea kod Jorgea Sampaolia i upisao je 34 nastupa. Zbog dobrih partija dobio je poziv selektora Didiera Deschampsa u francuski nacionalni tim za junske utakmice Lige Nacija.

Kamara je potpisao ugovor na pet godina i nema sumnje da Steven Gerrard dobija veoma dobroj pojačanje koje tokom sezone bilo na radaru brojnih jačih klubova, pre svega španskog Atletico Madrida.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan