Nedeljni pregled Premijer lige – 26.04.2022.

Dusan
25 travnja, 2022
630 Views
Antonio Rudiger

Thomas Tuchel je potvrdio – Antonio Rudiger napušta Chelsea

Pisalo se čitave sezone o tome da nemački defanzivac, koji je ušao u poslednju godinu ugovora, ne želi da stavi potpis na novi ugovor sa još uvek aktuelnim prvakom Evrope i da će po završetku sezone napustiti Stamford Bridge.

Dugo se spekulisalo da bi mogao ipak i da se predomisli i da ostane deo Plavaca, kako naredne, tako i u sezonama koje dolaze, ali je Thomas Tuchel juče posle utakmice sa West Hamom otklonio sve dileme i potvrdio da Rudiger definitivno napušta Chelsea.

Rudiger će nas napustiti. Ne možemo se takmičiti zbog sankcija. Ne shvatamo ovo lično. To je njegova odluka, izjavio je nemački trener. Transfer guru Fabrizio Romano odmah posle utakmice preneo je da je Antonio Rudiger dogovorio četvorogodišnji ugovor sa Real Madridom i da je već potpisao pred ugovor.

29-godišnji defanzivac pojačao je Chelsea leta 2017. godine kada je stigao iz italijanske Rome za 30 miliona funti. Odigrao je 196 utakmica, postigao 12 golova i osvojio četiri trofeja.

Pored Rudigera, Chelsea će na leto ostati bez još jednog štopera, jer ugovor ističe i danskom reprezentativcu Andreasu Christensenu.

Teža povreda Tina Livramenta, čeka ga duga pauza

Maler za desnog beka Southamptona. Mladi i talentovani engleski fudbaler doživeo je tešku povredu u utakmici protiv Brightona u nedelju zbog čega je na nosilima napustio teren i kako stoje stvari neće ga duže biti na terenu. Još uvek je rano za prognoze, ali sumnja se da su stradali prednji ukršteni ligamenti, jer se Livramento sam povredio, bez kontakta.

Menadžer Southamptona Ralph Hasenhuttl je posle utakmice izjavio da još uvek ne može da kaže kakva je dijagnoza, ali da povreda ne izgleda dobro. Postoji mogućnost da će 19-godišnjak propustiti dobar deo naredne sezone.

Tino Livramento je došao na mala vrata iz Chelsea prošlog leta za samo pet miliona funti. Ustalio se u tim kod Ralpha Hasenhuttla i postao miljenik mnogih igrača Fantazija. Odigrao je 28 utakmica u Premier League u tekućnoj sezoni i upisao po jedan gol i asistenciju.

Da li će Antonio Conte ostati na klupi Tottenhama naredne sezone?

Sve su češća pisanja da će Italijan napustiti Spurse posle samo sedam meseci na klupi, pa su već i kladionice počele da postavljaju kvote na to. Antonio Conte je postao trener Tottenhama na početku novembra kada je zamenio Nuna Espirita Santa koji je smenjen posle samo četiri meseca.

Italijanski trener je mnogo toga promenio u igri Tottenhama. Ekipa deluje znatno organizovanije na terenu, rezultati su znatno bolji, a u prilog tome svedoči i činjenica da je Tottenham bio deseti na tabeli u trenutku kada je Antonio Conte postao trener, dok su sada na petom mestu sa samo dva boda zaostatka za Arsenalom koji drži četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Upravo mnogi misle da bi plasman u Ligu šampiona bio prelomna tačka u Konteovoj odluci da ostane u Londonu i naredne sezone. Problem po navijače Tottenhama je taj što se otvorilo primamljivo radno mesto u Parizu.

Svi francuski mediji preneli su vest da je Mauricio Pochettino skoro pa smenjen i pored osvojene titule u Francuskoj i da bi Antonio Conte mogao da ga zameni na klupi. Conte ima još godinu dana ugovora sa Tottenhamom, ali neće biti problem da iz njega izađe ako Parižani zaista pozovu.

Pojedini novinari, koji su usko povezani sa dešavanja u taboru Pevaca, prenose da je Daniel Levy obećao velike investicije u igrački kadar i da će Antonio Conte dobiti sva potrebna finansijska sredstva kako bi Tottenham bio ozbiljniji konkurent u Engleskoj i u Evropi naredne sezone.

Čini se da bi pozicija na kojoj će Tottenham završiti na kraju sezone mogla biti presudna u odluci Italijana da li će ostati do kraja ugovora u severnom Londonu ili ne. Tottenham je držao sve u svojim rukama što se tiče plasmana u Ligu šampiona, ali su sa dva vezana neuspeha protiv Brightona i Brentforda ispustili tu ulogu, te sada moraju da jure Arsenal.

U narednom kolu (nedelja, 15.00) dočekuju Leicester City.

Everton pred ispadanjem, Frank Lampard kritikovao sudije

Karamele su u nedelju poražene od Liverpoola sa 2:0 u velikom derbiju Merseysidea i posle pobede Burnleya nad Wolverhamptonom, skliznuli su u zonu ispadanja.

Everton se organizovano i dobro branio, ali je ipak Liverpool uspeo da slomi otpor u poslednjih pola časa i dođe do važna tri boda u borbi za titulu, a svom komšiji znatno zakomplikuje situaciju.

Frank Lampard je posle meča izjavio da smatra da je glavni sudija Stuart Attwell pogrešio i da je trebalo da dosudi penal nakon što je Anthony Gordon oboren do strane Joela Matipa u kaznenom prostoru u drugom poluvremenu.

Ono je bio penal u drugom poluvremenu. Ali mislim da se oni ovde ne dosuđuju. Da je bio Mo Salah na drugoj strani, dobili biste penal. Igrao sam u timovima iz gornje polovine tabele, za ono dobijate penal.

Everton je sada 18. na tabeli sa 29 poena. Nalaze se na dva poena zaostatka za Burnleyom, ali imaju utakmicu manje. Pred Evertonom su dve veoma teške utakmice jer će u narednih 12 dana prvo ugostiti Chelsea na Goodisonu, a potom gostovati na King Power stadionu ekipi Leicestera.

Frank Lampard mora pronaći način, jer njegov tim ne sme da izađe iz te dve utakmice bez osvojenog boda imajući u vidu da Burnley ima dva boda prednosti i znatno lakši raspored u naredne dve nedelje. Tim sa Turf Moora igra protiv Watforda i Aston Ville.

Fulham je novi-stari premijerligaš

Ekipu sa Craven Cottage gledamo i naredne sezone u najjačem engleskom rangu. Pobedom protiv Prestona prošle nedelje Fulham je obezbedio promociju tri kola pre kraja Championshipa i naredne sezone (ponovo) će igrati među elitom.

Fulham je postao pravi yo-yo klub u poslednjih nekoliko godina. Prejaki za Championship, preslabi za Premier League. Kada bi mogli neku posebnu ligu za njih da naprave. Ovo im je treća promocija iz Championshipa u poslednjih pet godina. U prethodna dva navrata prelako su ispadali iz najjačeg ranga, te se navijači nadaju da to neće biti slučaj i naredne sezone.

Do kraja sezone Fulham juri titulu u Championshipu i da bi do nje došli neophodno je da osvoje bar četiri boda iz poslednje tri utakmice.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan