Nedeljni pregled Premijer lige – 31.05.2022.

Dusan
30 svibnja, 2022
595 Views
Ralf-Rangnick mufc

Ralf Rangnick otišao iz Manchester Uniteda!

Neočekivane vesti dolaze sa Old Trafforda. Ralf Rangnick je posle samo šest meseci napustio Manchester United i naredne sezone neće obavljati nijednu ulogu u timu.

Austrijanac je došao u klub u decembru i nasledio je Ole Gunnar Solskjaera na klupi. Ideja čelnika Uniteda bila je da Rangnick do kraja sezone obavlja ulogu privremenog trenera, a da potom postane savetnik u klubu i da pomaže narednom menadžeru kog će, zajedno sa klubom, postaviti.

Sezona je gotova, došao je Erick ten Hag, ali je otišao Rangnick. Bivši menadžer RB Leipziga nedavno je prihvatio poziv austrijskog fudbalskog saveza i postao je selektor Austrije. Navodno zbog velikih zahteva koje posao u reprezentaciji iziskuje, Ralf Rangnick je morao da napusti Manchester, navedeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Mandat Ralfa Rangnicka bio je veoma loš. Ništa dobro nije doneo timu. Nije unapredio i promenio rezultate.

Man Utd je čak i gore izgledao pod njim nego pod njegovim prethodnikom. Zbog velikog pada u igri Crveni đavoli su sezonu završili na šestom mestu i ostali bez plasmana u Ligu šampiona naredne sezone, te će morati u drugo pa rangu evropskog takmičenje – Ligu Evrope. Pored toga, završena je još jedna sezona bez osvojenog trofeja. Peta u nizu.

Prometno na Vila Parku – stiglo i treće pojačanje!

Za sada najaktivniji klub na tržištu od svih premijerligaša.

Steven Gerrard ne časi ni časa i već je počeo sa sklapanjem tima za narednu sezonu. Samo nekoliko dana pošto je sezona 2021/22 završena, Aston Villa je predstavila tri velika pojačanja.

Ranije su potpise na ugovor sa Aston Villom stavili Philippe Coutinho i Boubacara Kamare, dok je poslednje pojačanje u nizu brazilski štoper Diego Carlos koji dolazi i Seville.

29-godišnji štoper jedan je od važnijih igrača u španskom timu i bio je starter ove sezone kod Julena Lopeteguia. Aston Villa je uspela da pobedi konkurenciju, pre svega Newcastle United koji je bio ozbiljno zagrizao za njega i nudio znatno više novca u januaru, ali španski tim nije hteo da ostane bez tako važnog igrača tokom sezone.

Engleski tim je objavio da je postigao dogovor sa španskim i uplatiće obeštećenje u visini od 26 miliona funti za usluge brazilskog štopera. Diego Carlos je u Sevilli od leta 2019. godine kada je za oko 15 miliona došao iz francuskog Nantesa.

Nema dileme da Steven Gerrard pravi ozbiljan tim za narednu sezonu koji bi uz još nekoliko pojačanja mogao da se nada i plasmanu u Evropu naredne sezone.

Došao je kraj: Sadio Mane rekao zbogom!

Posle šest godina došlo je vreme za rastanak između Senegalca i Liverpoola. Sadio Mane je verovatno odigrao svoju poslednju utakmicu za Liverpool u nedelju u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida. Mediji prenose da se 30-godišnjak oprostio od saigrača i da će vrlo verovatno napustiti Anfield ovog leta.

Spekulacije u vezi njegove budućnost pojavile su se pre finala i ukazivale su na to da će sjajni napadač odmah posle finala saopštiti svoju odluku saigračima, jer želi novi izazov u karijeru.

Sadio Mane došao je iz Southamptona u Liverpool 2016. godine za oko 35 miliona funti. Za šest godina u klubu osvojio je šest trofeja, odigrao je 269 utakmica i postigao 120 golova. Tri puta je bio igrač meseca u Premier League, jednom igrač sezone u Liverpoolu i osvojio je Zlatnu kopačku u sezoni 2017/18.

Kao njegova naredna destinacija pominje se nemački Bayern Munich.

Ponovo sarađuju: Perišić postaje prvo pojačanje Sparsa

Lepe vesti za navijače Tottenhama. Njihov klub je prvo uspeo da prestigne ljutog rivala Arsenala i da se domogne četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona posle dve godine. Posle tog odličnog rezultata Antonio Conte je potvrdio da će i naredne sezone ostati trener Tottenhama, a uprava je već počela da radi na novim pojačanjima.

Prema pisanju medija i izvora bliskim klubu, Sparsi su završili dva posla i samo se čeka njihovo ozvaničenje. Dvogodišnje ugovore sa Tottenhamom potpisaće Ivan Perišić i golman Fraser Forster.

Hrvatski reprezentativac ostaje bez ugovora u milanskom Interu. Italijani žele da ga zadrže, ali mu je Tottenham ponudio bolji ugovor (šest miliona za dve godine) i Perišić bi trebalo danas da doputuje u London, prođe lekarske preglede i stavi potpis na ugovor.

Presudan je bio i poziv Antonia Contea i činjenica da će Hrvat i Italijan ponovo sarađivati. Engleski golman Fraser Forster dolazi kako bi bio back-up opcija Hugo Llorisu, s obzirom da Tottenham neće otkupiti ugovor italijanskog golmana Pierluigi Gollinia koji će se posle godinu dana vratiti u Atalantu.

34-godišnji Forster napušta St. Mary’s Stadion posle osam godina i 162 nastupa za klub.

Nottingham Forest posle 23 godine ponovo u eliti

Nekadašnji šampion Evrope vratio se u Premier League. Nottingham Forest uspeo je da savlada Huddersfield Town u finalu play-offa Championshipa na Wembleyu sa 1:0 i da dođe do poslednje karte koja vodi u Premier League.

Forest se vraća u elitni rang posle 23 godine. Poslednji put u Premier League igrali su u sezoni 1998/99 kada su ispali kao poslednji na tabeli sa 30 poena. U međuvremenu Šumari su ispali čak do League One (trećeg ranga).

Uspeli su da se vrate u Championship 2008. godine i već 14 godina bezuspešno pokušavaju da se domognu najjačeg ranga engleskog fudbala. Dva puta su gubili u play-offu (2010. i 2011) godine, ali treći put je bio srećan po njih.

Nottingham je jednom bio šampion Engleske (1977/78) i dva puta je bio prvak Evrope (1979. i 1980). Pored toga četiri puta su osvajali League Cup i dva puta FA Cup. Poslednji veliki trofej osvojili su 1990. godine kada su u finalu League Cupa savladali Oldham Athletic sa 1:0.

Author Dusan