Nemačka – Holandija: Analiza utakmice

analiza utakmice

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u fudbalu polako ulaze u drugu fazu, pošto je u većini grupa odigrano po tri ili četiri utakmice, te se već mogu nazirati potencijalne selekcije koje će se boriti za prvo mesto. U grupi C, malo ko je očekivao da će Severna Irska nakon četiri susreta imati maksimalni broj bodova, a da će Nemačka biti na drugom mestu, dok je holandija trenutno treća. Ovo samo pokazuje da svaki put neka selekcija iskoči i pokaže da više poznate selekcije nisu predodređene za osvajanje prvog mesta u grupi bez velike borbe.

Selekcija Nemačke nije još izgubila bodove u ovoj ciklusu kvalifikacija, pošto su odigrali tri kvalitetne utakmcie i osvojili maksimalnih 9 bodova iz ta tri susreta. Redom su padale selekcije Estonije (8-0), Belorusije (2-0) i Holandije (3-2). Selektor Low ima na raspolaganju jednu novu podmalđenu momčad kojoj je možda i najgori de otima odbrana, ali svakako do sada je to funkcionisalo, pošto napadači pokrivaju svoje kolege uvek sa golom više od protivnika.

Holandija je sa druge strane odigrala trenutno samo dva meča u ovoj grupi, prvi su izgubili na svom stadionu od Nemačke sa 2-3, dok su u drugom pobedili reprezentaciju Belorusije rezultatom 4-0. Selektor Koeman je napravio smenu generacija, te sada dres narandžastih nosi veliki broj mladioh i perspektivnih igrača, poput defanzivca De Ligt-a, vezanjaka De Jong-a i napadača Malen-a.

Očekivani sastavi

Nema povreda igrača, te će oba selektora imati na raspolaganju se igrače koje su pozvali za ovja ciklus reprezentativnih utakmica.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve momčadi su do sada igrale čak 43 puta i Nemačka ima blagu prednost pošto su pobedili 16 puta, 16 puta je bilo neodlučeno a 11 puta je pobedila reprezentacija Holandije. Ovaj istorijski presek ukazuje na činjenicu da bi trebalo pogledati kvotu na Nemačku, ali mi smatramo da je pobeda domaćih prilično niska, te smatramo da postoji value na drugom marketu.

Predlozi za tipovanje

U poslednjih nekoliko godina ove dve selekcije su se sastale tri puta i jednom je pobedila Nemačka, jednom Holandija a jednom je bilo neodlučeno. Na sva ta tri meča viđeno je dosta pogodaka, te mi smatramo da će i na ovom meču biti više od dva pogotka. Iz tog razloga naša je preporuka da se odigrat Over 2.5 (više od 2 gola da postignu oba tima), koja oklada se plaća solidnom 1.65 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Relevant news