NFL Fantasy – Najbolje obrane

Dusan
17 kolovoza, 2022
737 Views
nfl fantasy

U petom članku posvećenom NFL fantasy-u na našem portalu, analiziraćemo koje obrane smatramo kao pet najboljih ove sezone u NFL-u, kao i koje trebate izbjeći u svojim fantasy timovima.

Pomenućemo i sleeperse tj. one obrane koji bi mogle imati mnogo bolju sezonu od one koja im se predviđa.

Pet najboljih fantasy obrana timova ove godine

Dallas Cowboys

Dan Quinn se nije proslavio kao glavni trener Atlanta Falconsa, ali je uspio da preporodi obranu Dallas Cowboysa. Od jedne do najgorih, postali su najbolja obrana NFL-a.

Micah Parsons je bio defenzivni rookie godine, Trevor Diggs je imao najviše interceptiona (11) u cijeloj ligi, a tu je i Demarcus Lawrence. Prošle sezone, obrana Dallas Cowbyosa je statistički bila najbolja u ligi. Možda neće završiti na vrhu ponovo, ali top 5 bi morao biti garantovan.

Buffalo Bills

Obrana Buffalo Billsa je već nekoliko godina jedna od najboljih u NFL-u. U nekolicini statističkih kategorija su prošle sezone bili najbolji, a ekipa na toj strani terena je ostala skoro ista, plus su dodali Vona Millera.

Sean McDermott i Leslie Frazier su odličan defenzivni tandem i svjesni su da je za svaki uspjeh u NFL-u neophodna izvanredna obrana. Ambicija Billsa je da osvoje Super Bowl i imaju sve neophodne sastojke da to učine.

Tampa Bay Buccaneers

Prošle sezone, obrana Tampa Bay Buccaneersa je bila jedna od najboljih u NFL-u. Lavonte David i Devin White su izuzetni linebackeri, dok Vita Vea i Shaquil Barrett odrađuju odličan posao na liniji skrimidža.

S obzirom da su popunjeni na svim pozicijama u obrani, teško je zamisliti da Buccaneersi ne budu u top 5 po fantasy rangiranju. Činjenica je da će imati težak raspored na početku sezone, ali u drugom dijelu bi morali činiti čuda za svoje fantasy vlasnike.

Indianapolis Colts

U protekle dvije sezone, obrana Indianapolis Coltsa je bila top 7 u NFL-u. Ove godine će imati jedan od tri najlakša rasporeda što znači da je veoma vjerovatno da će se vratiti unutar top 5.

Također, jug AFC-a je jedna od najslabijih divizija u ligi i sve to ukazuje da će Coltsi ponovo briljirati u defenzivi. Broj od 19 prošlosezonskih interceptiona bi mogao samo dodatno porasti.

New England Patriots

Obrana New England Patriotsa je bila druga najbolja prošle sezone gledajući fantasy brojeve. Nekako je godinama unazad “sigurna oklada” uzdati se u tim Billa Belichicka, iako je obrana pretrpila dosta gubitaka.

J.C. Jackson, Kyle Van Noy i Dont’a Hightower više nisu tu, ali se vratio Malcolm Butler, plus je potpisan Jabrill Peppers. Raspored također nije lagan i sve to ukazuje da će veoma teško ponovo biti na drugom mjestu, ali je mnogo vjerovatnije da će završiti unutar top 5 nego da neće.

Pet “solidnih” fantasy obrana koje trebate izbjeći ove godine

Kansas City Chiefs

Prošle sezone, obrana Kansas City Chiefsa je statistički bila deveta najbolja u NFL-u. Ipak, sada će ova ekipa imati najteži raspored u čitavoj ligi i skoro sigurno će ovaj put biti van top 10, a vjerovatnije i izvan top 15.

Tyrann Mathieu je otišao u New Orleans Saintsi što će uticati na pad brojeva. Obrana Chiefsa je već godinama najslabiji dio ovog tima i to će ostati tako i ove sezone.

Cincinnati Bengals

U proteklih pet godina, obrana Cincinnati Bengalsa je bila jedna od najgorih u NFL-u. Prošle sezone je viđen napredak, ali dovoljno tek da završe na 18. mjestu. Sada će imati teži raspored nego prošle godine i nije realno da zauzmu bolju poziciju od pomenute.

Iako će mnogi očekivati da nastave napredovati, mogli bi pogriješiti ukoliko se odluče da stave svoju vjeru u obranu Bengalsa. Ne zato što neće timski napredovati, nego što će im fantasy brojevi biti slabiji zbog težeg rasporeda.

https://twitter.com/FirstTake/status/1447587813889912841

Chicago Bears

Chicago Bearsi imaju potencijal da budu jedan od najgorih timova u NFL-u ove sezone. Proteklih godina je obrana bila bolji dio tima, ali odlaskom Khalila Macka i Akiem Hicksa to će se promijeniti.

Srećom, imaju nešto lakši raspored i to bi ih moglo spriječiti debakla. U svakom slučaju, učinite sve što možete da izbjegnete obranu Bearsa u svom fantasy timu ove godine.

Arizona Cardinals

Gledajući fantasy statistiku, obrana Arizona Cardinalsa je prošle godine završila na osmom mjestu, pa se postavlja možda pitanje zašto se nalaze na ovoj listi. Ipak, gubitak Chandlera Jonesa i Jordana Hicksa će se sigurno osjetiti, a neće pomoći ni dosta težak raspored koji Cardinalsi imaju.

Obzirom na način igre u napadu, njihovi mečevi bi trebali biti na veći broj poena što će negativno uticati na drugu stranu terena. Veoma je vjerovatno da sezonu neće okončati kao top 15 obrana.

Las Vegas Raiders

Las Vegas Raidersi igraju u najkvalitetnijoj diviziji u NFL-u što garantuje šest izrazito teških mečeva. U takvoj situaciji, nikada dobro nije birati obranu iz takve divizije, a pogotovo ako je ta obrana vjerovatno najslabija od svih.

Chandler Jones će povećati timski broj sackova i moguće je da će kao grupa izgledati bolje nego prošle sezone, ali po fantasy brojevima će teško biti izvan 10 najgorih obrana.

https://twitter.com/PFF/status/1533909853525221376

Sleepers

Minnesota Vikings

Način obrane Minnesota Vikingsa će biti određena misterija nakon odlaska Mikea Zimmera. Prošle sezone su imali 51 sack (drugi najbolji u ligi) i 16 interceptiona (top 10 u ligi), ali su protivnicima dozvoljavali ogroman broj poena.

Za’Darius Smith, Jordan Hicks i Andrew Booth će unaprijediti dodatno obranu i ako novi defenzivni koordinator Ed Donatell posloži sve kako treba, obrana Vikingsa bi mogla imati najveći upside gledajući fantasy brojeve.

Baltimore Ravens

Čitava prošla sezona Baltimore Ravensa je za zaborav. Mnogo nesrećnih okolnosti se posložilo, pa je i treća najbolja obrana iz 2020. godine završila na 23. mjestu 2021. godine.

Također, specijalni timovi Ravensa su uvijek opasnost po protivnika, a i raspored će im biti mnogo lakši ovaj put. Imati obranu Ravensa u svom fantasy timu može biti dobar izbor, pogotovo ako ih možete uzeti kao backup.

Los Angeles Chargers

Obrana Los Angeles Chargersa je završila na 20. mjestu prošle sezone, ali svi očekuju drastičan napredak i jedan od najvećih upsideova u fantasyu. Glavni razlog je dolazak Khalila Macka i on će sa Joey Bosom predstavljati ubojitu kombinaciju.

Broj sackova će drastično porasti. Da se nalaze u nekoj drugoj diviziji, imali bi potencijal da budu top 6 obrana ove godine, ovako će top 12 biti mnogo realnije mjesto za njih.

New York Giants

Konačno, zrno optimizma lebdi nad New York Giantsima. Od odlaska Toma Coughlina su se redale negativne sezone, ali svi vjeruju da će dolazak Briana Dabolla promijeniti stvari. Wink Martindale je novi defenzivni koordinator i njegovo iskustvo će sigurno uticati na to da se stanje popravi.

Plus, Giantsi imaju možda i najlakši raspored u čitavom NFL-u i uopšte nije ludo da ih uzmete u nekoj od posljednjih rundi. Pogotovo što će ih svi zaobilaziti u širokom luku.

Carolina Panthers

Carolina Panthersi imaju odličan raspored ove godine, pogotovo u posljednjem dijelu sezone kada se odlučuje ko će u doigravanje. Činjenica je da Panthersi neće napraviti veliku razliku u korist vašeg fantasy tima u kontinuitetu, ali bi mogli biti od koristi u ključnom dijelu.

Imati ih kao startnu obranu je pogubno, ali ukoliko se odlučite za strategiju sa dvije obrane u timu, uzeti Pantherse kao rezervu je pravi izbor.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan