Norveška – Srbija: Analiza utakmice

Milos
8 listopada, 2020
705 Views
nogomet tipovi

Jedna ali vredna je juče bila naša analiza i tip iz prostog razloga jer su fudbaleri Švajcarske i Hrvatske odigrali jednu vrlo efikasnu utakmicu, koju je na kraju dobila reprezentacija Hrvatske rezultatom 2-1. Danas se igraju polufinalni mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i reprezentacije Srbije je otputovala u Norvešku gde ih  čeka izrazito težak zadatak protiv reprezentacije Norveške, koja je jedna od reprezentacija koje su u velikom naletu. Stoga, mi smatramo da na jednom market postoji odličan value i spremni smo riskirati nešto novca kako bi zaradili.

Reprezentacija Norveške nije igrala na završnom turniru najboljih reprezentacija Evrope još od 2000. godine, a ova generacija se čini predodređenom za velika dela. Igrači selektora Lagerbacka su izgubili samo jednu od 10 utakmica koje su igrali u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali su na kraju završili na trećoj poziciji iza reprezentacija Španije i Švedske. Ono što je koštalo Norvežane je veliki broj nerešenih  utakomica koje su odigrali, te im je ovo poslednji voz da se eventualno kvalifikuju na završni turnir koji se igra sledeće godine.

Reprezentacija Srbije se sa druge strane nalazi u krizi igre i rezultata već nekoliko godina. Novi selector Ljubiša Tumbaković je napravio neke manje promene, ekipa se trgla i počela da igra malo bolje, ali rezultati su i dalje razočaravajući. Već godinama, Srbija važi za reprezentaciju koja ima odlične individualce, ali nikako ne uspeva da napravi rezultat u kvalifikacijama i velikim takmičenjima. U svojoj grupi u kvalifikacijama su takođe završili treći, iza Ukrajine i Portugala, ali njihove igre su bila zaista blede tokom tih kvalifikacija.

Očekivani sastavi

Selektor Norveške nema problema sa sastavom tima, a ono što je posebno pozitivno za njega je činjenica da oba napadača (Haaland i Sorloth) igraju u odličnoj formi. Tumbaković sa druge strane ne može da računa na Nemanju Matića (Man Utd) koji je odlučio da prekine reprezentativnu karijeru, dok je Filip Kostić povređen.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale 2 puta do sada, ali poslednji put još pre 14 godina, tako da nećemo gledati u trendove iz njihovih  pređašnjih utakmica.

Predlozi za tipovanje

Prednost domaćeg terena bi ovde morala biti od odlučujućeg značaja. Srbija ima vrlo nestabilnu odbranu, a domaća ekipa strašne napadače, te smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Norveška ML (da Norveška pobedi na utakmici), koja opklada se plaća više nego odličnom 2.45 kvotom u sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]
Author Milos