Norwich – Blackburn: Analiza utakmice

analize utakmica

Danas se u okviru 46-og kola Engleskog Championshipa sastaju prvoplasirana ekipa Norwich City i ekipa koja je u formi Blackburn Rovers. Norwich City je vodeća ekipa na tabeli i naprosto moraju da idu danas na pobjedu ukoliko žele da idu direktno u Premier Ligu, jer imaju tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Sheffield Uniteda i šest bodova u odnosu na trećeplasiranu ekipu Leeds Uniteda. Zapravo i sa neodlučenim rezultatom domaćini će slaviti promociju ali sigurni smo da će ići na pobjedu pred svojim navijačima i tako proslave prvo mjesto na tablici.

Ova sezona je prava pjesma za navijače domaćeg sastava, jer njihova ekipa igra odličan napadački nogomet i kao rezultat svega toga i ovaj rezultat. U poslednjih sedam susreta imaju skor od tri pobjede i četiri neodlučena rezultata sa nula poraza.

Gosti se nalaze na 14-tom mjestu na tablici, ali su u poslednjih mjesec dana pokazali odličan nogomet s puno zgoditaka i efikasnom igrom. Oni ne igraju ni zašta, te se može očekivati da će sutra na stdionu Carrow Road izači da se nadigravaju. U poslednjih sedam susreta imaju skor od četiri pobjede, nula neodlučenih i tri poraza.

Očekivani sastavi

Trener domaće momčadi nema većih problema sa sastvom tima, te se može očekivati da će na teren izači svi najbolji igrači kojima on u ovom momentu raspolže. Na poslednjoj konferenciji za novinare izjavio je da bi voleo da pobjede na ovom meču i da se na taj način zahvle svojoj vjernoj publici na vjeri i podršci tokom ove sezone.

Gostujući sastav takođe dolazi na utakmicu bez većih problema sa sastavom, a trener gostiju Mowbray je istakao kako oni dolaze na ovaj susret da se nadigravaju sa odličnom momčadi Norwicha i da ne žele samo da se brane.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi su igrale dvadeset puta do sada u istoriji i rezultat je ujednačen, sap o šest pobjeda na obe strane i sa osam neodlučenih rezulatata. Ono što upada u oko je činjenica da u poslednjih nekoliko godina utakmice ove dvije momčadi se završavaju sa velikim brojem golova, jer su čak pet od poslednjih sedam utakmica videle više od dva gola.

Domaćin ove sezone igra u proseku utakmice sa 3.27 golova, dok gostujuća momčad igra u proseku utakmice sa 2.86 golova. Iako je prvi susret ove dvije momčadi završen sa samo 1-0 trendovi ukazuju da bi trebalo biti gosta golova danas na Carrow Roadu.

Predlozi za tipovanje

Bilo bi iznimno neozbiljno ne pratiti trendove na ovoj utakmici. Svi pokaztelju ukazuju da bi trebalo biti više od dva gola danas, te je naš glavni predlog za tipovanje ovde Više od 3 gola Azijski Hendikep (Over 3 Goals AH) koja se plaća solidnom kvotom 1.75 u većini online sportskih kladionica.

Obe ekipe igraju bez pritiska, te je očekivano da vidimo ofanzivan nogomet, a samim tim i nekoliko golova u mrežama oba tima.

Ukoliko niste sigurni šta je Azijski Hendikep, onda vam predlažemo da pročitate naš članak o ovoj vrsti popularnog klađenja u online kladionicama.

Relevant news