NOVOST U NOGOMETU: Što će značiti kada nogometaš rukama pokaže X!?

Stex
17 svibnja, 2024
2948 Views

Nogometaši će sada moći prijaviti rasističke geste ili riječi tijekom utakmice tako što će rukama napraviti znak X, objavila je FIFA u petak kao dio borbe protiv diskriminacije. Taj simbol pokazao je i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino. Svjetsko nogometno tijelo priopćilo je da će rasizam biti posebno prepoznat kao prekršaj u sportskom disciplinskom kodeksu, sa strožim sankcijama, uključujući gubitak utakmice.

Portal Sportske-kladionice.com svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

👉 Top 5 Tipovi za Danas

👉 Tiket Dana

👉 Tip Dana

👉 Tipovi Košarka

👉 Tipovi Nogomet

Globalni stav protiv rasizma zauzet je tijekom godišnjeg kongresa FIFA-e, na kojem su sudjelovale 211 članice, u Bangkoku. To je uslijedilo nakon nekoliko mjeseci konzultacija s igračima koji su pretrpjeli zlostavljanje od protivnika ili navijača.

Zvijezda Real Madrida, Vinicius Jr, jedan je od najglasnijih igrača koji se bore protiv rasizma u nogometu. Često meta uvreda na španjolskim stadionima, 23-godišnji brazilski napadač nedavno se rasplakao dok je na konferenciji za novinare govorio o borbi protiv diskriminacije.

Nekoliko nogometnih utakmica, posebno u Europi, prekinuto je posljednjih tjedana zbog rasističkih incidenata na tribinama. “U nogometu postoje problemi”, priznao je u travnju predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, pozivajući na ujedinjenje u borbi protiv rasizma i nasilja na stadionima.

Zapratite nas:

Ako volite da se kladite sa nama i ako vam se sviđaju naši besplatni tipovi podelite iste na društvenim mrežama. Nakon toga slobodno uđite u našu besplatnu Viber grupu kako bi uvek bili u toku sa najnovijim tipovima i ponudama kladionica.

👉 Free Viber Grupa

👉 Instagram Stranica

👉 Facebook Stranica
Author Stex