Olympiacos vs. Anadolu Efes: Tipovi, savjeti i kvote 19.05.2022.

Dusan
19 svibnja, 2022
659 Views
Olympiacos vs. Anadolu Efes

Efes je na Final Four u Beograd došao bez jednog važnog igrača, dok je drugi upitan za nastup. Ipak, i pored toga su favoriti da savladaju Olympiacos u polufinalu.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Olympiacos

Prije početka sezone, očekivalo se da Anadolu Efes, Barcelona i Real Madrid izbore nastup na Final Fouru Eurolige. Međutim, skoro niko nije prognozirao da će i Olympiacos biti na završnom turniru.

Već nekoliko sezona, grčki velikan nije bio u borbi za najviše pozicije u Euroligi. Prošle sezone su završili na 12. mjestu, dok su 2020. godini bili na 11. poziciji u momentu kada je natjecanje prekinuto zbog virusa korona. Četiri godine su prošle otkad je Olympiacos uopšte igrao u četvrtfinalu Eurolige.

Prošlog ljeta, Vassilis Spanoulis je otišao u igračku mirovinu, a Georgios Printezis je dobio dosta drugačiju ulogu u timu i to je imalo pozitivan efekat. Sasha Vezenkov je postao najbolji strijelac, Moustapha Fall, Tyler Dorsey i Thomas Walkup su se pokazali kao prava pojačanja, a veterani Kostas Sloukas i Kostas Papanikolau su igrali kao u najboljim danima.

Trener Georgios Bartzokas je sve to složio na pravi način i zbog toga je proglašen za trenera sezone u Euroligi. Olympiacos je autsajder na Final Fouru u Beogradu, ali isto to je bio slučaj i prethodna dva puta kada su osvojili ovo natjecanje.

Anadolu Efes

Od listopada do travnja, izgledalo je kao da Anadolu Efes igra predsezonske utakmice, a ne natjecateljske. U većini mečeva su izgledali potpuno nezainteresovani i doživjeli su nekoliko teških i ubjedljivih poraza. Veoma slična stvar se dešavala i prošle sezone do veljače kada su prebacili u višu brzinu i na kraju osvojili Euroligu.

Sada se to desilo početkom doigravanja. U prvoj utakmici u Milanu su odigrali jednu od najboljih defanzivnih partija u povijesti Eurolige dozvolivši protivniku da postigne samo 48 poena. Nakon što su izborili plasman na Final Four, trener Ergin Ataman je izjavio da će Anadolu Efes ponovo osvojiti Euroligu i da bi svi trebali da ih se plaše.

Vasilije Micić i Shane Larkin su igrali odlično kroz čitavu seriju protiv Milana, a kada su njih dvojica u dobrom raspoloženju, napad Efesa je nezaustavljiv. Ova ekipa je u više navrata pokazala koliko dobru odbranu može igrati i aktualni šampioni su u Beograd stigli sa namjerom da trofej ponovo odnesu u Istanbul.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Dva puta su u regularnoj sezoni igrali Olympiacos i Anadolu Efes međusobno i rezultat je 1-1. Efes je u Istanbulu pobijedio 88:69, a Olympiacos je slavio u Piraeusu sa 87:85 nakon jednog produžetka.

Očekivani sastavi

Olympiacos ima sve igrače na raspolaganju za ovaj duel, dok Anadolu Efes ne može računati na Krunoslava Simona koji zbog ozljede koljena propušta ovaj Final Four. Rodrigue Beaubois je iz nepoznatih razloga propustio nekolicinu mečeva u posljednje vrijeme i njegov nastup je upitan.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 19.05.2022 18:00 CET
Tip: pobjeda Anadolu Efesa
Kvota: 1.72
Kladionica: 22Bet

Jednostavno govoreći, Efes je mnogo bolji tim od Olympiacosa. Oni su sa razlogom aktualni šampioni i biće skoro nemoguća misija za Grke da zaustave i Larkina i Micića. Na sve to, Efes može da odigra i bolju odbranu nego Olympiacos. Jedina prednost crveno-bijelih može biti mnogo veći broj navijača na tribinama, ali Efes je navikao na takvu atmosferu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan