Olympiakos – Bayern: Analiza utakmice

Milos
8 siječnja, 2021
611 Views
košarka tipovi

U uvodnim kolima nove sezone, Olympiakos je igrao jednu od najboljih košarki u Evropi, prvenstveno zahvaljujući dobroj odbrani i organizovanoj igri u napadu. Ipak, nakon situacije sa virusom korona koji je pogodio skoro pola tima, ekipa je potpuno ispala iz ritma i više niti u jednom trenutku nije uspjela da vrati formu sa starta takmičarske godine. Na sve to su se nadovezale i neke povrede bitnih igrača. Prvo je van stroja bio Aaron Harrison, potom i Georgios Printezis, a i u ovom trenutku trener Georgios Bartzokas nema sve igrače na raspolaganju i u ionako skraćenoj rotaciji, to svakako predstavlja ogroman problem. Cilj kluba iz Piraeusa je plasman u četvrtfinale Evrolige, a da bi stigli tamo, moraće da savladaju minhenski Bayern koji je upravo jedan od direktnih konkurenata za top8 i ekipa koja se nalazi na poziciji koju priželjkuju grčki crveno-bijeli.

Na posljednja tri gostovanja u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, Bayern je upisao tri poraza i to od Panathinaikosa, Zenita i Žalgirisa. Ipak, u Sankt Petersburgu su vodili skoro 39 minuta, a u Kaunasu su primili koš za poraz u posljednjoj sekundi od Mariusa Grigonisa. Sreća nije bila saveznik izabranika Andree Trinchierija, ali i pored toga se i dalje nalaze na visokoj petoj poziciji u Evroligi. Bavarci su u prošlom kolu pregazili Barcelonu na svom terenu i tako potvrdili da se zasluženo nalaze na visokoj poziciji na tabeli. U Grčkoj se očekuje povratak Vladimira Lučića na teren koji je zbog problema sa leđima propustio skoro mjesec dana košarke. Srpski krilni igrač je bio najbolji pojedinac Bayerna na startu sezone i njegovo prisustvo će itekako biti od značaja Trinchieriju. Novi igrači DJ Seeley i James Gist se polako uklapaju u tim i sa dosta samopouzdanja putuju u prijestonicu Grčke.

Očekivani sastavi

Olympiakos ne može računati na usluge iskusnog Kostasa Papanikolaua koji će propustiti skoro čitav januar zbog povrede leđa, dok se na treningu ove sedmice povrijedio Shaq McKissic i ostaje da se vidi da li će nastupiti danas. Kod Bayerna se u sastav vraća Vladimir Lučić, ali je neizvjestan nastup Žan Mark Šiška.

Raniji rezultati i trendovi

Poslije 17 odigranih mečeva u Evroligi, Bayern je na učinku 11-6, dok Olympiakos ima skor 8-8 i utakmicu manje. Na domaćem terenu, Grci su izgubili tri uzastopna meča, a ukupno su slavili samo tri puta u osam navrata. Međusobno, Olympiakos i Bayern su odigrali sedam duela u Evroligi, a grčki velikan vodi 5-2. Zanimljivo, Bavarcima su pripala posljednja dva okršaja.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Bayern +5.5 (pobjeda Bayerna ili poraz manji od šest poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.73 za ovu igru.

Za očekivati je jedan tvrd i neizvjestan duel u Piraeusu, vjerovatno na mali broj poena pošto oba trenera insistiraju na čvrstoj odbrani, a u takvoj situaciji dodatnih 5,5 poena mogu odigrati veliku ulogu. Sličan hendikep je Bayern pokrio i na prethodna dva gostovanja protiv rivala sličnog kvaliteta, a sada Bavarci očekuju da osvoje pun plijen. Bilo kako bilo, Bayern je više pokazao od Olympiakosa u dosadašnjem toku sezone i bez publike u Grčkoj, neće biti iznenađenje ako tim trenera Trinchierija osvoji nova dva boda. Ako to ne učine, vjerujemo da će poraz biti manji od šest razlike.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Milos