Olympiakos – CSKA Moscow: Analiza utakmice

Lefty
25 veljače, 2021
555 Views
košarka tipovi

Početkom sezone, Olympiakos je igrao veoma kvalitetnu košarku. Tim trenera Georgiosa Bartzokasa je bio jedan od najboljih defanzivnih timova u Europi, dok su u napadu itekako poštovali uloge, ali i samu loptu. Sezona za tim iz Athene je doživjela pravi preokret pojavljivanjem covida-19 koji je doveo do drastičnog pada forma i od tog trenutka se crveno-bijeli oporavili nisu. S obzirom da Olympiakos ima jedan od najstarijih sastava u čitavom takmičenju, može se shvatiti zašto je došlo do pada, uz naravno dosta naporan raspored u Euroligi. Vassilis Spanoulis igra vjerovatno posljednje mečeve u svojoj igračkoj karijeri i nema dileme da će biti silno motivisan da porazi moskovski CSKA, ekipu koju su on i Georgios Printezis rušili nekoliko puta na završnom turniru najkvalitetnijeg europskog košarkaškog takmičenja.

Iza CSKA je jedan veoma turbulentan period. Mike James je u dva navrata odstranjivan iz ekipe zbog nedoličnog ponašanja, da bi na kraju dobio dozvolu da provede u Sjedinjenim Američkim Državama više od dvije sedmice i pitanje je u kakvoj se formi vraća u tim. Will Clyburn je bio povrijeđen preko dva mjeseca, a van terena do kraja sezone je Nikola Milutinov. Sva tri najbolja igrača ruske ekipe su imala određene probleme i u takvim okolnostima sigurno nije bilo lako raditi grčkom treneru Dimitrisu Itoudisu. CSKA svakako za cilj ima osvajanje ovog takmičenja, a prednost domaćeg terena u plej-ofu svakako nije zanemarljiva, pogotovo ako se zna da u Rusiji navijači imaju pravo prisustva na utakmicama.

Očekivani sastavi

Olympiakos neće moći računati na Hassana Martina koji je zbog pokidanog meniskusa vjerovatno završio ovu sezonu. Kostas Papanikolau je povrijeđen više od mjesec dana, a upitno je da li će igrati novo pojačanje Kostas Koufos. U redovima CSKA neće biti Daniela Hacketta zbog povrede članka, kao ni Andreja Lopatina.

Raniji rezultati i trendovi

CSKA se trenutno nalazi na drugoj poziciji u Euroligi sa učinkom 16-8, dok je Olympiakos na niskom 13. mjestu. Ostvarili su 11 pobjeda i 14 poraza u dosadašnjem toku sezone. Ono što nije karakteristično za Grke, to je da su jedan od najslabijih domaćina ove sezone pošto su ostvarili samo četiri trijumfa u svojoj dvorani „Mira i prijateljstva“ iz 12 odigranih mečeva. Od posljednjih deset međusobnih duela, CSKA je dobio šest.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je CSKA -3 (pobjeda CSKA sa četiri ili više poena razlike, a ako bude tačno tri razlike za Moskovljane, ulog se vraća). Kladionica 22Bet nudi kvotu 1.67 za ovu igru.

Olympiakos se nalazi u ozbiljnom padu forme i tome u prilog ide pet uzastopnih poraza u Euroligi. Sa druge strane, CSKA je imao dovoljno vremena za trening i kada se pogleda kvalitet sastava na papiru, nema dileme da su Rusi mnogo kvalitetniji, plus nakon četiri poraza iz pet mečeva, jasno je da će motivacija biti na jako visokom nivou. U prvom dijelu sezone, Olympiakos je doživio težak poraz u glavnom gradu Rusije od „Armejaca“ i sigurno će odigrati bolje nego tada, ali teško će se sačuvati od poraza većeg od tri poena razlike.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty