Partizan NIS – Virtus Bologna: Analiza utakmice

tipovi i analize

Uf kako je juče bilo blizu bar na papiru da imamo 100% uspeha na našim košarkaškim tipovima, ali iako je utakmica Tofas – Unicaja relativno lako otišla u zeleno, toliko je Nizhny odigrao ispod proseka i izgubio sa čak 21 poen razlike protiv veoma nekvalitetne ekipe Mornara iz Bara. Naprosto i naon pogledane utakmice nije nam jasno kako je Mornar uspeo da pobedi sa tolikom razlikom, a da odigra toliko nekvalitetno. Jednostavno Nizhny kao da je došao u Crnu Goru na izlet a ne na utakmicu. Ipak, čini nam se da sve bolje čitamo linije koje postavljaju kladionice, te danas u okviru 7DAYS EuroCupa vidimo jednu kvotu koja je apsolutni value u našim očima. U Beogradskoj Areni, sastaju se Partizan NIS i Virtus Bologna u prvom kolu Top 16 faze 7DAYS EuroCup takmičenja.

Domaća ekipa Partizan NIS igra preko svih očekivanja ove sezone, kako u ABA Ligi, a tako i u 7DAYS EuroCupu. Ruku na srce ozbiljan roster je napravio Italijanski stručnjak Andrea Trinchieri, dobio odrešene ruke pri izboru pojačanja, ali i pored toga nije bilo očekivano da budu bolji od Crvene Zvezde i Budućnosti iz Podgorice. U evropskom takmičenju su krenuli bili furiozno sa 5-0 rekordom, a onda su naređali nekoliko poraza, da bi na kraju grupnu fazu završili sa sedam pobeda i tri poraza. Tokom ovih novogodišnjih praznika dosta se spekulisalo da će se ekipa Partizan NIS dodatno pojačati nekim poznatim imenima na pozicijama visokih igrača, ali do toga nije došlo, te sa istim rosterom kao i prošle godine, nastavljaju da se takmiče.

Virtus Bologna sa druge strane ove sezone važi za jednog od najvećih favorite da osvoje ovo takmičenje. Igraju fantastično i u domaćem šampionatu, kao i u okviru 7DAYS EuroCupa. U svom šampionatu su na prvoj poziciji sa svega tri poraza, dok u evropskom takmičenju su grupnu fazu završili sa osam pobeda i dva poraza. Oba poraza su došla na gostovanjima, protiv MoraBanc Andorre (79-93) i Promitheasa (69-78). Ono što je specifično za ovu ekipu trenera Đorđevića je da imaju dva dijametralno suprotna igrača na poziciji organizatora igre, te su jako teški za scouting. Naime, Todosić je nizak i ne igra odbranu, ali je nepredvidiv u napadu, dok Marković važi za korpulentnijeg pleja koji igra odličnu odbranu i sporije i pragmatičnije ogranizuje napade svoje ekipe.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju sve svoje igrače spremne, nema povređenih, te se očekuje jedna prilično zabavna utakmica u svakom slučaju.

Raniji rezultati i trendovi

Zadnjih 15 godina ove dve ekipe nisu igrale jedna protiv druge, tačnije poslednji put su igrali u sezoni 2002/2003. Tada je Virtus Bologna dobila oba meča, ali ovaj trend se ne može koristiti jer je bio pre 15 godina.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču napravile grešku na marketu za hendikep, odnosno da su postavili prilično pogrešnu liniju. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Virtus Bologna +2.5 HC (da Virtus Bologna ne izgubi sa više od 3 poena razlike), koja opklada se plaća solidnom 1.90 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Relevant news